MOTO.com.ua
events
0
Події
Погода: Київ
23.05, 04:21
27
+16 °С
Вітер: 3 м./с., Схід
НовиниФорумОголошенняЖурналКаталогПривалКалендар
Реєстрація Вхід
?
Увійти
Допоможіть Армії, наближайте нашу Перемогу!
Форум
Шукати

Обговорення війни расії проти України

Переглядів: 2425278
GiS адміністратор
16.11.2015 р.
answerview
Показати повідомлення
Шановні учасники цієї теми! У ній ми обговорюємо все, що пов'язано з Україною та подіями, що її оточують.

Тут діють особливі правила, що трохи відрізняються від загальних.
Категорично заборонено:

  1. Висловлювання образливого характеру про Україну та українців у будь-якій формі.  
  2. Мат у будь-якій формі.
  3. Постинг вульгарних картинок і відео, а також розміщення їх поза тегом SPOILER.
  4. Багаторазові цитування і безглузді повідомлення. Також заборонені цитати з відео і картинками всередині!
  5. Особисті листування і з'ясування стосунків видаляються цілими ланцюжками без попередження, навіть якщо в них є цінна інформація.
За всі ці (і не тільки) порушення Адміністрація сайту має право закрити доступ до цієї теми і видалити всі постинги з порушеннями!
Читаємо Правила форуму, не дратуємо адміністратора :)
Змінено: 07.11.2023 р., GiS
9
like
7
good
bad
shockingly
2
12.10.2018 р.
answerview
15_badgrin01_smile

"Московская история пришита к истории Руси белыми нитками."
Карл Маркс.

Интеллект - враг пропаганды.

(69 н. э.) Авла Вителлия-Лучше всего пахнут вражьи кости
1
like
1
good
bad
shockingly
12.10.2018 р.
answerview
ДОКУМЕНТ (переклад)
Вселенський ПатріархатОголошенняПід головуванням Його Всесвятості, Вселенського Патріарха, Святий і Священний Синод зібрався на чергове засідання з 9 по 11 жовтня 2018 року для вивчення та обговорення питань порядку денного.Священний Синод детально та тривалий час обговорював церковну справу України в присутності Його Преосвященства Архиєпископа Даниїла Памфільського та Його Преосвященства Єпископа Іларіона Едмонтонського, Патріарших Екзархів в Україні, та ухвалив після розширеного обговорення:
1) Підтвердити вже прийняте рішення про те, щоб Вселенський Патріархат приступив до надання автокефалії Церкві України.
2) Відновити станом на сьогоднішній день Ставропігію Вселенського Патріарха в Києві, одну з його багатьох Ставропігій в Україні, які завжди там існували.
3) Прийняти та розглянути прохання про апеляцію від Філарета Денисенка, Макарія Малетича та їх послідовників, які опинилися у схизмі не з догматичних причин, у відповідності до канонічних прерогатив Константинопольського патріарха отримувати такі звернення від ієрархів та інших священнослужителів з усіх Автокефальних Церков. Таким чином, згадані вище особи були канонічно поновлені у своєму єпископському або священицькому сані, також було відновлено сопричастя їхніх вірних з Церквою.
4) Скасувати зобов'язання Синодального листа 1686 року, виданого за обставин того часу, який надавав у порядку ікономії право Патріарху Московському висвячувати Київського митрополита, обраного собором духовенства та вірян його єпархії, який мав згадувати Вселенського Патріарха як свого Першоієрарха за будь-яким богослужінням, проголошуючи та підтверджуючи свою канонічну залежність від Матері-Церкви Константинополя.
5) Звернутися до всіх залучених сторін із закликом утримуватися від захоплення церков, монастирів та іншого майна, а також від будь-яких інших насильницьких дій та помсти, щоб перемагали мир і любов Христа.

Вселенський Патріархат, 11 жовтня 2018 рокуГоловний Секретаріат
Святого і Священного Синоду
"Життя має бути подорожжю до могили не з наміром прибути в цілості і красивому, а скоріше в'їхати з занесенням, в клубах диму, повністю виснаженим і зношеним, голосно проголошуючи - "Оце так поїздка!"
Змінено: 12.10.2018 р., zavhosp
1
like
1
good
bad
shockingly
12.10.2018 р.
answerview
...Незалежний журналіст Олег Леусенко також робить висновок
У этого Леусенко в одно время дохренище тупых фейков было. Поосторожнее к его "мнению" нужно относиться.
2
like
2
good
bad
shockingly
12.10.2018 р.
answerview
Ну здесь его "мнение" как раз совпало с моим по поводу "Свободы"-ребяты эти явно заказные!Имхо.
"Московская история пришита к истории Руси белыми нитками."
Карл Маркс.

Интеллект - враг пропаганды.

(69 н. э.) Авла Вителлия-Лучше всего пахнут вражьи кости
like
good
bad
shockingly
12.10.2018 р.
answerview
15_badgrin01_smile
"Московская история пришита к истории Руси белыми нитками."
Карл Маркс.

Интеллект - враг пропаганды.

(69 н. э.) Авла Вителлия-Лучше всего пахнут вражьи кости
Прикріплені зображеннявідкрити у галереї
like
good
bad
shockingly
12.10.2018 р.
answerview
Заява Прес-центру Київської Патріархії про рішення Священного Синоду Константинопольської Матері-Церкви та їхнє значення для Церкви в Україні
12 жовтня 2018
Опублікував Костянтин Москалюк

9-11 жовтня 2018 р. Святий і Священний Синод Константинопольського Патріархату на своєму засіданні під головуванням Його Всесвятості Варфоломія, Архієпископа Константинополя – Нового Риму і Вселенського Патріарха, розглянув низку питань і звернень, що протягом багатьох років надходили до нього з приводу приведення до канонічного порядку церковної ситуації в Україні, зокрема щодо проголошення Томосу про автокефалію Української Православної Церкви.
Синод прийняв належні рішення, про які за його підсумками було офіційно оголошено.
З цього приводу з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета Прес-центр Київської Патріархії сповіщає наступне.
1. Київський Патріархат з подякою Всемогутньому Богові та з вдячністю Вселенському Патріарху Варфоломію і Константинопольській Матері-Церкві сприйняв рішення Священного Синоду, про які було оголошено 11 жовтня 2018 р. у Вселенській Патріархії. Ці рішення усувають ряд канонічних аномалій та відкривають шлях до утворення в Україні єдиної помісної автокефальної Української Православної Церкви і до одержання нею Патріаршого і Синодального Томосу про автокефалію.
2. Відновлення патріаршої Ставропігії як представництва Вселенського Патріарха в Києві сприятиме кращій взаємодії між Константинопольською Матір’ю-Церквою та Помісною УПЦ, слугуватиме видимою ознакою постійного спілкування між двома Церквами.
3. Задоволення Апеляції Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета на неканонічні дії щодо нього з боку Московської Патріархії, визнання не дійсними і не чинними рішень про нього Російської Православної Церкви щодо «позбавлення сану» та «проголошення анафеми» – є відновленням канонічного порядку і справедливості. Від 1992 р. наша Церква і особисто Патріарх Філарет вважали не законними і не дійсними всі ці заборони, бо вони були накладені з політичних причин, а не через порушення догматів та канонів Церкви.
Вселенський Патріархат засвідчив, що всі згадані рішення Московського Патріархату є не дійсними і не чинними, відтак поновив на всеправославному рівні канонічне визнання ієрархічного сану і Патріарха Філарета, і всього єпископату та духовенства Київського Патріархату. Так само підтверджено дійсність та дієвість усіх звершених ними Таїнств.
Відтепер не існує штучно створеної Російською Православною Церквою ізоляції Київського Патріархату від церковного, молитовного та євхаристичного спілкування з Повнотою Православ’я.
Все вище сказане рівною мірою стосується і УАПЦ.
4. Київський Патріархат з радістю сприймає усунення наслідків, до яких привела анексія Московським Патріархатом Київської Митрополії, здійснена у 1686 р. Вкотре було підтверджено, що Московський Патріархат не має канонічних прав щодо Православної Церкви в Україні та що Українська Православна Церква, як спадкоємиця давньої Київської Митрополії, не має підпорядкування Церкві Росії.
5. Зазначені вище рішення відкривають шлях до скликання Надзвичайного Об’єднавчого Собору ієрархів Української Православної Церкви у складі всього українського єпископату, який у квітні 2018 р. звернувся до Вселенського Патріарха Варфоломія з проханням надати Томос про автокефалію УПЦ.
Київський Патріархат закликає ієрархів УАПЦ та залучених до процесу єднання ієрархів Московського Патріархату в Україні приступити до підготовки Надзвичайного Об’єднавчого Собору. Завданням цього Собору є затвердити рішення про церковну єдність, обрати Предстоятеля єдиної помісної автокефальної УПЦ, який від її імені одержить Патріарший і Синодальний Томос про автокефалію УПЦ.
Ми очікуємо того, що беручи до уваги всі обставини – давність історії, плідну діяльність, велике число єпископату, духовенства і вірних, монастирів та духовних шкіл, інші фактори – Патріаршим і Синодальним Томосом також буде всеправославно затверджене достоїнство Патріарха за Предстоятелями помісної УПЦ.
Київський Патріархат закликає єпископат, духовенство та вірних УАПЦ, як і єпископат, духовенство та вірних Московського Патріархату, підтримати процес об’єднання українського православ’я.
6. Київський Патріархат повністю та беззаперечно поділяє звернення Вселенського Патріархату до всіх залучених сторін із закликом утримуватися від захоплення церков, монастирів та іншого майна, а також від будь-яких інших насильницьких дій та помсти, щоб перемагали мир і любов Христові.
Процес об’єднання українського православ’я повинен відбуватися добровільно, мирно та без примусу, кожен член Церкви, як і кожна громада мирян чи ченців матимуть право вільно обрати центр свого церковного підпорядкування – належати до Української чи до Російської Церкви.
Ті ієрархи, духовенство і миряни, які бажатимуть, попри всі обставини, надалі підпорядковуватися Московському Патріархату, мають право на це. Російська Православна Церква в Україні буде рівноправно співіснувати з усіма іншими Цервами і релігійними організаціями, як це гарантовано Конституцією та законами нашої держави і міжнародним правом.
7. Святійший Патріарх Філарет закликає всіх вірних Київського Патріархату та усіх віруючих продовжити підносити молитви за Вселенського Патріарха Варфоломія, за Президента України Петра Порошенка і Верховну Раду України, за всіх, хто працює для досягнення єдності українського православ’я і проголошення Томосу про автокефалію УПЦ.
8. Київський Патріархат висловлює вдячність Президенту України П. Порошенку, Верховній Раді та Уряду України, представникам місцевого самоврядування, політичним партіям та громадським організаціям, українським дипломатам, науковій та творчій інтелігенції, Українським Православним Церквам у Діаспорі та в цілому світовому українству, представленому через Світовий конгрес українців, журналістам та усім, хто своєю працею і допомогою наближав нинішній день відновлення справедливості щодо Української Церкви.
Нехай у довершенні доброго діла єднання Української Церкви та утвердження її автокефалії всім нам допомагає Господь!
Прес-центр Київської Патріархії
12 жовтня 2018 р.
"Московская история пришита к истории Руси белыми нитками."
Карл Маркс.

Интеллект - враг пропаганды.

(69 н. э.) Авла Вителлия-Лучше всего пахнут вражьи кости
Змінено: 12.10.2018 р., ALAN60
like
good
bad
shockingly
12.10.2018 р.
answerview
ДОКУМЕНТ (переклад)
Крим - це Україна!
Прикріплені зображеннявідкрити у галереї
like
good
bad
shockingly
12.10.2018 р.
answerview
Dmitry Tymchuk
По информации группы ИС, кремлевские эксперты подготовили для президента РФ В.Путина анализ ситуации в Крыму.

В частности, по нашим данным, в подготовленном анализе делается акцент на том, что, несмотря на принятые меры по стабилизации обстановки в связи с прекращением водоснабжения через Северо-Крымский канал, ситуация с водообеспечением оккупированного полуострова приобретает угрожающий характер для промышленности и сельского хозяйства аннексированного Крыма.

В данном анализе подчеркивается:

- промышленные предприятия вынуждены не только снижать объемы производства, но и в ряде случаев полностью прекратить работу. При этом, на продолжающих деятельность ведущих крымских предприятиях не соблюдается технологический цикл, который предусматривает забор больших объемов технической воды, что в случае продолжения деятельности данных предприятий может привести к техногенной аварии с большим количеством жертв среди персонала и местных жителей;

- вследствие пересыхания пастбищ происходит быстрое уменьшение поголовья рогатого скота;

- из-за отсутствия поливных работ и ограниченных осадков, гибель урожая овощных и фруктовых культур достигает 60-65%. Вследствие этого возникла необходимость доставки нужного ассортимента с материковой части, что спровоцировало резкое повышение розничных цен, имеющее следствием негативный резонанс среди местного населения.

В анализе российские эксперты выразили убеждение в том, что, в случае не урегулирования в ближайшей перспективе вопроса водообеспечения Крыма в промышленных масштабах, существует большая вероятность возникновения неконтролируемых чрезвычайных происшествий в виде дальнейших техногенных катастроф, вспышек различных заболеваний среди населения и скота, а также общей дестабилизации экологической ситуации.

При этом ранее с целью изучения причин и последствий аварии в Армянске, в аннексированный Крым была направлена группа экспертов НИИ МО РФ, которые и подтвердили версию о нарушении технологического цикла на АО "Крымский титан" из-за нехватки необходимого объема технической воды.

В связи с этим, в кругах высшего руководства РФ все чаще звучит мысль о том, что: "если вопрос по Украине не удастся решить в 2019 году политическими методами (выборы Президента и выборы в ВР Украины), а именно установления в Украине пророссийской власти, то его все равно надо будет решить любым другим способом, возможно, военным"
Крим - це Україна!
Змінено: 12.10.2018 р., Grom
Прикріплені зображеннявідкрити у галереї
like
good
bad
shockingly
12.10.2018 р.
answerview
Alexandr Shamray
Пост про любителей побибикать и устроить пробку возле обладминистрации.

Сегодня имел долгую беседу с одним активистом который участвовал в этом процессе и в следствии чего разобрался в вопросе. У меня конечно нет автомобиля (я считаю что сейчас не могу себе позволить такие затраты как на приобретение так и обслуживание автомобиля) и я не стал тратить больше денег на заправке, хотя скорее всего как и все ощущу через инфляцию последствия роста цены. Поэтому я не буду столь эмоционален как организаторы мероприятия, но я люблю цифры и давайте поговорим о них:

1. Почему цена выросла за месяц так сильно?
По сравнению с потреблением можно сказать что мы фактически не производим нефть поэтому зависим от международной цены на нефть, которая за месяц прыгнула на почти 20% (график 1)

2. Кто продает топливо?
Больше всего меня удивило проведение по крайней мере в Запорожье акции под обладминистрацией. Дело в том что государство у нас не продает топливо. Его продают частные компании, почему то в основном из так называемых рьяных оппозиционеров (рисунок 2, данные пару лет назад но глобально они не изменились) Почему же не протестуют под их офисами не понятно. Особенно с учетом того что акциз на топливо постоянный и выраженный в євро, а доля операционных затрат и прибыли по закону не изменилась (18%). То есть апеллировать к государству бессмысленно.

3. Почему цены только растут а когда нефть падала бензин не дешевел?
Возьмем график цены на нефть за последние 5 лет (рисунок 3) Как вы можете увидеть основное снижение цены произошло с середины 2014 по 2015 год, что абсолютно совпало с периодом девальвации гривны в 3.5 раза по отношению к доллару, поэтому мы не смогли ощутить прелести падения цены. (вообще тут надо сильно порадоваться что это произошло одновременно если бы цена не упала на нефть так сильно у нас был бы транспортный колапс сто процентов) Если посмотреть по графику 4 то после стабилизации валюты в 2015 график цены на бензин в Украине и график цены на нефть входять в зону корреляции и дальше вполне себе паралельно развиваются не без нюансов, ну там минималку подняли, акцизы в Евро, но общий тред однозначно виден.

4. Почему в ЕС с их доходами цена такая же?
Во первых не в ЕС, а в Польше, В остальном ЕС цены доходят почти до 2-х Евро. А в Польше потому что она тоже не производит нефть и и у нее такой же рынок (кстати цена там на сегодняшний день бензина даже выше на уровне 39 грн)

4. Чего хотят протестующие?
"Землю-крестьянам, заводы - рабочим" - шучу конечно, но я нормальных путей выхода кроме "СНИЗИТЬ ЦЕНЫ!!!" не услышал.
В свою очередь я порекомендовал активистам пойти в эпплстор и купить последний айфон за 100 баксов потому что у тебя доходы низкие  :)
Рынок так не работает. Я так понимаю они хотят государственного регулирования на товар который Украина фактически не производит(нефть) а только закупает, через систему как это было раньше с газом? То есть какой то огромный УКРТопливо который закупает дорого а продает дешево сетям которые продают вам. И это естественно будет черная дыра с миллиардными долгами, которые будут покрываться из бюджета? За чей счет банкет?

Закончить хотелось бы финалом нашего диалога с активистом:
А: я хочу жить в стране, где люди не переживают за завтрашний день, где цены соответствуют доходам, где молодежь не бежит со страны и т. д.
Я: ну тогда ищи розового пони он тебе покажет вход на радугу...

Сохраняем голову холодной, анализируем информацию и не поддаемся провокациям. И всё у нас будет хорошо!
Крим - це Україна!
Прикріплені зображеннявідкрити у галереї
2
like
2
good
bad
shockingly
12.10.2018 р.
answerview
 глеб бодхидхарма
"Я в далеком 1995-м году поехал в Святогорский монастырь с духовными мыслями - наслушался там прямо на служении от отца Арсентия такой ненависти ко всему украинскому , что с тех пор вообще в церковь ни ногой ! Христос учил Любви к ближнему , а Русская Православная Церковь учит ненависти ! На мои "любовь к ближнему" я услышал ответ что "они нам не ближние" ! РПЦ это какая то сатанистская Церковь выступающая против Христианских заповедей !"


"Уся моя охорона складалася з ченців Святогірської лаври. Один із послушників святогірських командував підрозділом слов'янської бригади", - терорист Гіркін. ВIДЕО
https://ua.censor.net.ua/video_news/3091052/usya_moya_ohorona_skladalasya_z_chentsiv_svyatogirskoyi_lavry_odyn_iz_poslushnykiv_svyatogirskyh_komanduvav
"Московская история пришита к истории Руси белыми нитками."
Карл Маркс.

Интеллект - враг пропаганды.

(69 н. э.) Авла Вителлия-Лучше всего пахнут вражьи кости
Змінено: 12.10.2018 р., ALAN60
like
good
bad
shockingly
12.10.2018 р.
answerview
УПЦ КП призывает начать подготовку объединительного Собора
Добавлено: 12.10.2018

Киевский Патриархат призывает иерархов УАПЦ и вовлеченных в процесс единения иерархов Московского Патриархата в Украине приступить к подготовке Чрезвычайного Объединительного Собора. Об этом говорится в обнародованном в пятницу, 12 октября, заявлении Киевской Патриархии.
"Задачей этого Собора является принять решение о церковном единстве, выбрать Предстоятеля единой поместной автокефальной УПЦ, который от ее имени получит Патриарший и Синодальный Томос об автокефалии УПЦ", - говорится в заявлении.
В УПЦ КП заявили, что рассчитывают на то, что новоизбранный Предстоятель единой поместной церкви получит ранг Патриарха.
"Мы ожидаем, что принимая во внимание все обстоятельства - давность истории, плодотворную деятельность, большое число епископата, духовенства и верующих, монастырей и духовных школ, другие факторы - Патриаршим и Синодальным Томосом также будет всеправославно утвержденно достоинство Патриарха за Предстоятелями поместной УПЦ", - отмечается в тексте.
Киевский Патриархат призывает епископат, духовенство и верных УАПЦ, как и епископат, духовенство и верных Московского Патриархата, поддержать процесс объединения украинского православия.
Напомним, на заседании Синода Константинопольского патриархата 11 октября было принято решение продолжить процедуру предоставления Томоса об автокефалии Украинской православной церкви. Таким образом, официально запущена процедура предоставления автокефалии Украинской церкви.
Перед этим в УПЦ КП заявили, что Священный Вселенского патриархата снял анафему с патриарха Филарета, а также принял решение о признании незаконным аннексии Киевской митрополии в 1686 году. Данную информацию подтвердил сам Филарет.
"Московская история пришита к истории Руси белыми нитками."
Карл Маркс.

Интеллект - враг пропаганды.

(69 н. э.) Авла Вителлия-Лучше всего пахнут вражьи кости
Змінено: 12.10.2018 р., ALAN60
1
like
1
good
bad
shockingly
12.10.2018 р.
answerview
Заснування Москви було найбільшою геокатастрофою нашої ери
1
like
good
1
bad
shockingly
12.10.2018 р.
answerview
А пам'ятаєте Тарасове пророцтво?:

Заснування Москви було найбільшою геокатастрофою нашої ери
Змінено: 12.10.2018 р., User
1
like
1
good
bad
shockingly
12.10.2018 р.
answerview
 Фигня какая-то:

12.10.18 14:36 Обломки ракеты от ЗРК "ОСА" упали на территорию школы в Лисичанске: пострадавших нет, дети эвакуированы, - Денисова. ФОТО
https://censor.net.ua/photo_news/3091093/oblomki_rakety_ot_zrk_osa_upali_na_territoriyu_shkoly_v_lisichanske_postradavshih_net_deti_evakuirovany
"Московская история пришита к истории Руси белыми нитками."
Карл Маркс.

Интеллект - враг пропаганды.

(69 н. э.) Авла Вителлия-Лучше всего пахнут вражьи кости
Змінено: 12.10.2018 р., ALAN60
like
good
bad
shockingly
12.10.2018 р.
answerview
Ракетний комплекс «Вільха» прийнято на озброєння Збройних Сил України та направлено в серійне виробництво – відповідний договір вже укладений.Розповів генеральний директор КБ «Луч» Олег Коростельов в інтерв'ю для Цензор.НЕТ.
Заснування Москви було найбільшою геокатастрофою нашої ери
like
good
bad
shockingly
12.10.2018 р.
answerview
С Сети:

"...Это место, где будут отдыхать боеприпасы... чтобы ни одна падла больше дроном не смогла подорвать... сверху бетон "пирогом" с положенными ништяками, а поверх еще и отсыпка песка/земли/гравия/керамзита по типу пассивной защиты от всяких пробивашек-прожигашек... причем на фото это только въезд, а сами закрома еще на 1-2-3 этажа вглубь... короче бункер товарища Адольфа под Винницей нервно курит в сторонке  кстати, там на крыше видна стоячая арматура - это далеко не вся будущая толщина перекрытия ..."

P.S.Пастор в таком прикиде ну конкретно ХУНТА!!!03_biggrin01_smile
"Московская история пришита к истории Руси белыми нитками."
Карл Маркс.

Интеллект - враг пропаганды.

(69 н. э.) Авла Вителлия-Лучше всего пахнут вражьи кости
Змінено: 12.10.2018 р., ALAN60
Прикріплені зображеннявідкрити у галереї
like
good
bad
shockingly
12.10.2018 р.
answerview
Helgi sharp
Цитата:11 ОКТЯБРЯ 2018 ГОДА. ПОСТСКРИПТУМ.
Хороший был день. Правильный. Кошерный.

Олимпийский чемпион идёт к своему главному прыжку через годы тренировок, травм и кровавых мозолей. А потом, преодолев планку, на какое-то время зависает в воздухе для того, чтобы через несколько секунд упасть на мягкие маты. Но в верхней точке полёта уже знает - высота взята, осталось только правильно преземлиться и не получить травму. Сегодня Украина взяла очередную высоту. Прыжок технически ещё не закончен, но планка уже позади.

Наиболее тщательно оберегаемым мифом любой церкви был и есть постулат о том, что она отделена от государства, на территории которого и в интересах которых функционирует. В 21 веке глобализации такое утверждение вызывает лишь ироничную улыбку. Поэтому на наших глазах происходит не церковное, а ГОСУДАРСТВЕННОЕ событие национального масштаба. Которому одинаково радуются все вменяемые украинцы - от чернокожего мусульманина до бледнолицого агностика. Здесь во Флориде я настолько прожужжал всем уши о важности этого события, что мой американский зять (лютеранин с австро-германскими корнями), рассказывает внучке, что её страна не получит Томос, если та будет плохо кушать. И ведь кушает...)

Украинская церковь будет восстановлена в правах. Подчеркну: мы не получаем автокефалию, а возвращаем своё. Остались организационные моменты, с которыми справимся. Считаю, в этом случае даже не нужен Томос, но на всякий случай пусть будет. Настоящий! Фактический! Броня! Зарево на востоке доказывает, что сапоги не просто хорошие, а уникальные по своему качеству - надо брать.

И последнее по этой теме - кого благодарить? Помните, как зрадофилы писали про безвиз, становление армии и победу над Газпромом? Мол, это заслуга простого народа и предшественников Пороха. А тот лишь пожал плоды. Готовьтесь - песня повторится. 

На самом деле, "простой народ" в большинстве своём сидит на попе ровно, голосует за популистов, твердит своё любимое "Дай!" и костерит в маршрутках власть. А историю делают пассионарии, которые в нужный момент поднимают этот народ на борьбу, а в относительно мирное время берут на себя весь риск и всю ответственность. Так вот, в получении Томоса основная заслуга двух людей - Филарета и Порошенко. Одному 89 лет, другому 53. Первый сделан из тех же глыб, из которых будет строить новую Украинскую церковь - до своего последнего вздоха. Второй - не будет вечным президентом, но уже вошёл в историю, ибо армия, церковь и само государство не были настолько УКРАИНСКИМИ за последние 400 лет, как при нём. Дверь в Европу тоже на его совести. Плюс беспрецедентное унижение бронезадых скрепоносцев, за что ему гранд-мерси и президентские клейноды.

Но вы, зрадофилы, не грустите - в стране ещё много проблем. Коррупции воз и маленькая тележка, периодически что-то горит (к сожалению, не только *ердаки за поребриком), бензин дорожает, а евробляхи Томосом не заправишь. Так что на вашу улицу тоже заглядывает праздник. Но вы чертовски нужны как класс, ибо самое приятное - наблюдать, как вы обтекаете и придумываете новые методички после того, как у нас в очередной раз что-то получается. А это дорогого стоит.) 

Ещё вчерашний день был не только хорошим, но и весёлым. Ягланд заявил, что Россия скорее превратится в ботоксную лужу, чем вернётся в ПАСЕ; грохнулась залесская ракета (видимо потому, что взлетела), а Оксана Марченко сломала два ребра (жёсткую эмпатию в печень её мужа).

Возвращаясь к началу... Уверен, что после взятия вчерашней высоты, лежать на мягких матах некогда - нужно поднимать планку ещё выше. А вот когда освободим Украину от чумы "русского мира", поднимем экономику до уровня хотя бы Чехии и проведём все реформы, можно повесить бутсы на гвоздь и передать эстафету новому поколению украинцев. 
Хотя... У тех же японцев существует теория, что каждое общество переживает волну 3-х поколений: первое строит фундамент, второе паразитически пользуется плодами первого, третье разрушает всю постройку для того, чтобы следующее первое поколение создало новую, но уже на более высоком уровне. И так по кругу. Мы сейчас третье поколение, которое плавно переходит в первое. И для того, чтобы наши дети-внуки счастливо качались в комфортном гамаке второго, знаете сколько ещё своего делать? Отож... Шануймося!!!
"Московская история пришита к истории Руси белыми нитками."
Карл Маркс.

Интеллект - враг пропаганды.

(69 н. э.) Авла Вителлия-Лучше всего пахнут вражьи кости
Змінено: 12.10.2018 р., ALAN60
3
like
3
good
bad
shockingly
12.10.2018 р.
answerview
різне з мережі = читайте
Крим - це Україна!
Прикріплені зображеннявідкрити у галереї
2
like
2
good
bad
shockingly
12.10.2018 р.
answerview
Ще про Томос. Простими словами.

Свирид Опанасович
6 ч. ·

Доброго здоров’я, друзі! Надворі в нас чудесна п’ятниця, попереду тривалі вихідні, йти на які не розібравшись у проісходящих собитіях не годиться. Бо ото тільки якийсь дядько зніме з мангала шашличок та підніме чарку «Ну, за Томос!», а кум його й спитає – «Так я не поняв – дали чи не дали?». Почнеться полеміка в результаті якої і чарки не вип’ються, і шашлик охолоне. Непорядок. Тому дідусь, аби врятувати святкові застілля від безплідних дебатів, спробує все пояснити простими словами. Бо вчорашня заява Вселенського патріархату хоч і збагатила лексикон небайдужих українців словами «ставропігія» та «інкомія», але для багатьох залишилася не до кінця зрозумілою. Ітак.

Утворення в Україні єдиної автокефальної церкви - справа більш, ніж серйозна, адже мова йде не лише про помісну церкву в нашій країні. Мова, без перебільшення, зараз про долю всього світового православ’я, оскільки баланс сил в православному світі зрушиться кардинально, багатовікова московська гегемонія відійде в історію, зате незмірно посиляться авторитет і вплив Вселенського патріархату. Для Варфоломія це унікальний історичний шанс, тому Константинополь діє послідовно й максимально обережно. Все має бути зроблене поважно, надійно, однак швидко, ефективно та красиво. Солідно має бути, на віки а може й тисячоліття. Тому вироблено план.

План цей, наскільки можна зрозуміти, передбачає три основні пункти:

Пукт перший. Офіційний сигнал з Константинополя про початок утворення УППЦ.

І вчора, 11 жовтня, Константинополь офіційно оголосив про початок процедури оформлення автокефальної церкви в Україні. Точку неповернення пройдено, процес набув невідворотнього характеру.

Важливо, що простим оголошенням початку цього процесу Вселенський патріарх не обмежився, а чітко окреслив свою позицію по майже всіх принципових питаннях, а саме:

- Вселеньский патріархат оголосив Київ та Україну знову своєю канонічною територією, «а ти Гундяй - іді гуляй». Томос (а точніше Синодальний лист) 1686 року, за яким право висвячувати Київського митрополита було віддано московському патріарху – скасовано.

- московські анафеми з Філарета та Макарія знято. І це стосується не лише їх персонально, але й очолюваних ними церков та вірян. Константинополь офіційно визнав, що церковних догматів згадані особи ніколи не порушували, анафеми їм були оголошені виключно за політичними мотивами, а значить і вони самі, і висвячені ними священики завжди знаходилися в рамках канонічності. Тож і прихожани тих церков можуть не хвилюватися – вони молилися у правильних церквах. Це важливо – УПЦ КП та УАПЦ не від учорашнього дня знову канонічні. А були такими завжди. І всі українці хрещені в тих церквах такі ж християни, як би їх хрестив особисто Варфоломій. Хвилюватися тепер по ідеї має московський патріархат. Особливо якщо згадати, що за церковним правом неправомірне оголошення комусь анафеми тягне за собою накладання анафеми на того, хто її оголосив.

Отже ще раз – учора офіційно розпочато процедуру утворення автокефальної церкви в Україні. Тому навпроти першого пункту можемо ставити жирну галочку – виконано!

Пункт другий. Проведення в Україні об’єднавчого собору, на якому має бути проголошено утворення УППЦ та обрано предстоятеля об’єднаної церкви. Коли це трапиться – поки ще не відомо, але українські ієрархи спокійно кивають нам головами, що скоро - у них уже майже все готово. Обізнані люди натякають, що об’єднавчий собор може бути проведений вже за місяц, у листопаді.

Про готовність взяти участь у об’єднавчому соборі вже заявили ієрархи УПЦ КП, УАПЦ та частина т.зв. УПЦ МП. Яка частина ієрархів московської церкви в Україні візьме участь в об’єднавчому соборі – питання цікаве, кажуть що приблизно третина. Побачимо. У будь-якому разі задача об’єднавчого собору створити потужний каркас помісної церкви, до якого потім десятиліттями ще будуть приєднуватися приход за приходом, храм за храмом. Тут поспішати нема чого. Прийде час і обидві лаври також будуть у складі УППЦ.

Окреме питання – обрання предстоятеля УППЦ. Щодо назви… Логічно і бажано, щоб предстоятель УППЦ іменувався патріархом. Принаймні в учорашній заяві Константинополя міститься тонкий натяк на готовність визнати за Філаретом патріаршого сану. І ще дідові б хотілося, щоб титулатура українського патріарха зберегла назву «Русь». Чому? Потім розкажу Але ви люди кмітливі, напевне уже й самі здогадалися Щодо персони предстоятеля новостворюваної УППЦ – побачимо, але на те скидається, що Філарет. Я не знаю чи вже погоджені ці питання з Константинополем, чи ще йдуть остаточні утряски, але думаю, що в основному все вже вирішено. Інакше Варфоломій не виступав би вчора із заявою.

І нарешті пункт третій. Вселенський патріарх офіційно дарує УППЦ автокефалію (проголошує відповідний Томос) та благословляє новообраного предстоятеля на служіння.

Не виключено, що другий і третій пункт будуть синхронізовані в часі і Томос буде проголошено, в останній день об’єднавчого собору. Щось мені підказує, що Варфоломію дуже хочеться зробити це особисто, прибувши у Київ і це було б добре. Навіть дуже добре.

Ну і звичайно, що така грандіозна історична подія має відбуватися в стінах нашого древнього Софійського собору, в Києві. Який, нагадаю, є не лише релігійною святинею. Але й пам’ятником небайдужим громадянам минулих століть, бо споруджений собор був руками наших предків, які перед тим відстояли місто від навали печенігів 1036 року. Там кожен камінь древньої кладки собору покладений руками, які перед тим будували барикади, тримали меч, спис, або пращу. А мозаїчна Оранта, висвячена в 1049 році… яка бачила за ці століття стільки всього… Бачила живими і Ярослава Мудрого, і Богдана Хмельницького, і Симона Петлюру… Жива історія…

Від учора вже зрозуміло, що спроби Москви торпедувати процес надання Україні церковної автокефалії остаточно провалилися. Але як реагувати на це московські попи та інші їхні пропагандони досі толком не знають – темників не отримали та і взагалі вони до кінця демонстрували містичну впевненість, шо «Владімір Владіміровіч всьо решіт». Но в Хуйла нічого не получилося, ну нє шмагла…

Тому ще вчора я весь час побоювався, що Москва зробить вигляд, шо нічого не случилося, подумаєш… Нє, так не піде. Нам спокійна реакція не потрібна, нам треба, щоб там все верещало, клекотіло і скавучало. Сатана ж має якось реагувати на таку богоугодну подію, як утворення УППЦ.

Але найбільше я тривожився, що Москва ще чого доброго візьме й привітає заяву Вселенського патріархату та запропонує новонароджуваній українській церкві підтримку, братерську взаємодію і… б-р-р-р… навіть уявляти не хочеться.

Проте на наше превелике щастя розумних людей ні в Кремлі, ні у керівництві РПЦ немає зовсім і мої на цей рахунок побоювання одразу зняв їхній функціонер Владімір Легойда. Який ще вчора видав шедевральне: «Константинопольским Патриархатом совершено беспрецедентное антиканоническое действие, являющееся попыткой разрушения основ православного канонического строя. Иначе нельзя оценить заявление Константинополя о вступлении в каноническое общение с раскольниками и с лицом, отлученным от Церкви». Ну хіба не прекрасно? Залишилося лише проклясти та відлучити від церкви самого Вселенського патріарха. Головні ж свої заяви РПЦ грозиться оприлюднити 15 жовтня і дідусь твердо переконаний, що московські попи його не розчарують.

Друзі, на наших з вами очах відбувається реально грандіозний історичний процес. Діти в школах ще багато століть будуть вчити 2018 рік, як рік відродження Української православної церки. Тому дуже прошу наших теперішніх церковних ієрархів, політиків, журналістів, громадських діячів, причетних і навіть непричетних пам’ятати – ми усі зараз під мікроскопом майбутніх істориків. Усе зараз сказане, написане та зроблене ретельно вивчатиметься, документуватиметься та аналізуватиметься. Будь ласка, поводьтеся гідно.

Зберігаємо бадьорий бойовий дух, тримаємо кулаки за Олега Сенцова та решту полонених і продовжуємо спокійно, але невпинно допомагати зміцненню нашої Армії.

Та слєдім, шоб віздє порядок був!
"Московская история пришита к истории Руси белыми нитками."
Карл Маркс.

Интеллект - враг пропаганды.

(69 н. э.) Авла Вителлия-Лучше всего пахнут вражьи кости
3
like
3
good
bad
shockingly
12.10.2018 р.
answerview
ЛИНИЯ ОБОРОНЫ
Драка, которая оплачена

Учения ВВС Украины и стран НАТО подошли к своему завершению. На аэродроме под Хмельницком оркестр группировки ВВС США в Европе исполнил «Лента за лентою» и мероприятие ушло в историю как самые крупные маневры объединенных сил авиации Украины и НАТО. Наверное, военные отработали легенду учений и выполнили все, что планировалось. Если бы в руки попался план этих учений, то там вряд ли обнаружилось бы что-то особенно интересное, поскольку все оно содержалось в деталях и подробностях, которые вряд ли кто-то будет описывать. Посему, представим себе то, что на самом деле оказалось самым ценным, причем – для всех участников учений.

Наверняка, американские военные теперь представляют себе весь объем мероприятий, которые понадобятся для развертывания своей базы ВВС в Украине или хотя бы для обустройства нескольких аэродромов, которые могут использоваться авиацией США и НАТО для проведения различных тактических операций. Например, сейчас разведывательные дроны ВВС США летают с авиабазы на юге Италии, а в лучшем случае – из Румынии. Уже всем понятно, что противник, в отношение которого следует проводить регулярную аэро разведку, находится за северной и восточной границей РФ, а потому – лететь две тысячи километров до района патрулирования – неоправданная трата средств. Куда проще взлететь в районе Хмельницкого или под Полтавой и висеть в воздухе на четыре-пять часов дольше. Понятно, что для этого потребуется разворачивание своей инфраструктуры, и это как раз было важно для хода этих учений, поскольку в Украину прибыли не только самолеты и летчики, но и наземный персонал, который как раз и оценивал возможности принимающей стороны.

Безусловно, было интересно и нашим военным, которые могли увидеть те боевые «лошадки», которые сейчас составляют основу ударного потенциала НАТО. Не секрет, что Украина вряд ли поднимет собственное производство ударной авиации, но принять участие в международных проектах – вполне может и средствами, и в плане разработки и изготовления отдельных узлов и агрегатов.

Пока так вопрос не стоит, но завтра может встать, и уже сейчас понятно, что Украина больше никогда не станет закупать российские самолеты или вертолеты, а беспилотники, в частности, и тяжелые ударные уже обретают все более реальные формы. Так, на выставке вооружений, которая только что закончилась в Киеве, Антонов уже показал макет подобной машины, над созданием которой работает знаменитое КБ.

Из этого всего следует, что мы будем покупать самолеты производства стран НАТО, скорее всего, США, как это делает Польша, Болгария и другие страны, которые постепенно вытесняют Су и Миги, оставшиеся от совка. Поэтому наши военные не только ближе познакомились с птичками, на которых придется летать уже очень скоро, но и посмотрели на то, как выглядит их обслуживание на аэродроме. На самом деле, это – очень важный момент, поскольку надо понимать не только то, как машины себя ведут в воздухе, но и то, как организовать работу по их обслуживанию.

И еще один момент, который явно не понравится Залесью. Все прибывшие самолеты выполняли задания на разных высотах и дальностях, в условиях работы современных средств ПВО, в частности – стоящих на вооружении ВС РФ. Речь идет не только о С-300, хотя их работа вызвала наибольший интерес, в связи с их поставками в РФ в Сирию, но и наших новых разработок, которые своими параметрами уже сравнялись с российскими, хоть и выполнены несколько другим способом, но для демонстрации работы именно российских ПВО, они оказались вполне подходящими. В общем, коллеги получили всю необходимую информацию о том, как себя ведут комплексы ПВО, развернутые в Сирии. Ходят слухи, что в составе американской делегации были и пилоты ВВС Израиля, которые (наверняка) первыми будут раздалбывать московские С-300, которые недавно доставлены в Сирию.

То есть, мы получаем нужную нам информацию, а партнеры – то, что нужно им. Мы все плотнее сотрудничаем с нашими партнерами и это не может не радовать нас и не вносить элемент отрезвления для нашего противника. Ведь кроме ПВО, Украина принимала непосредственное участие в создании ракет для российских РВСН. Причем, у нас производились как изделия целиком, так и их ключевые узлы и агрегаты. Наверняка, эти данные помогли партнерам найти уязвимые места или особенности, которые помогут вывести из строя и это оружие.

В общем, Путин что-то рассказывал о базах НАТО в Украине, перспектива появления которых стала оправданием его агрессии? Так вот, теперь он получит не только базы, но и деятельное сотрудничество украинских военных и производственников с НАТО и США, а это будет куда более важно, чем базы.


Эта ситуация напоминает анекдот.

«В ресторане к подвыпившей компании подходит официант и трое мужиков под два метра, с огромными мышцами и кулаками. Компания притихла и уставилась на официанта. Тот что-то полистал в стопке счетов, потом нашел и обращаясь притихшим гулякам, уточнил:

— Драку заказывали?

— Нет, не заказывали!

— Извините, уже оплачено!»
Крим - це Україна!
Прикріплені зображеннявідкрити у галереї
like
good
bad
shockingly
Тюль купить недорого в Украине
купить телефон в Одессе со склада, Украина
купить инсталляцию для унитаза в Одессе, магазин сантехники
© 2001-2024, MOTO.com.ua - все про мотоцикли та скутери!   Зворотній зв'язок   Про нас   Реклама на сайті   Магазин