MOTO.com.ua
events
0
Події
Погода: Київ
20.04, 11:58
32
+12 °С
Вітер: 0 м./с., Пд-С
НовиниФорумОголошенняЖурналКаталогПривалКалендар
Реєстрація Вхід
?
Увійти
Допоможіть Армії, наближайте нашу Перемогу!
Форум
Шукати

Обговорення війни расії проти України

Переглядів: 2402813
GiS адміністратор
16.11.2015 р.
answerview
Показати повідомлення
Шановні учасники цієї теми! У ній ми обговорюємо все, що пов'язано з Україною та подіями, що її оточують.

Тут діють особливі правила, що трохи відрізняються від загальних.
Категорично заборонено:

  1. Висловлювання образливого характеру про Україну та українців у будь-якій формі.  
  2. Мат у будь-якій формі.
  3. Постинг вульгарних картинок і відео, а також розміщення їх поза тегом SPOILER.
  4. Багаторазові цитування і безглузді повідомлення. Також заборонені цитати з відео і картинками всередині!
  5. Особисті листування і з'ясування стосунків видаляються цілими ланцюжками без попередження, навіть якщо в них є цінна інформація.
За всі ці (і не тільки) порушення Адміністрація сайту має право закрити доступ до цієї теми і видалити всі постинги з порушеннями!
Читаємо Правила форуму, не дратуємо адміністратора :)
Змінено: 07.11.2023 р., GiS
9
like
7
good
bad
shockingly
2
13.08.2018 р. відповів для August  
answerview

Да нормально для него.
Кому - татор, а кому - лятор!
1
like
good
1
bad
shockingly
13.08.2018 р.
answerview
Да нормально для него.

"Вот это вы вот это-  вы мне это не вот это !"Сказал как отрезал. 15_badgrin
2
like
good
2
bad
shockingly
13.08.2018 р.
answerview
- Куме, який сьогодні курс рубля до доларів та фунтів?
- За фунт рублів зранку давали долар.
Навздогін: 1 фунт = 453,592 грамів
Крим - це Україна!
Прикріплені зображеннявідкрити у галереї
like
good
bad
shockingly
13.08.2018 р.
answerview
Дмитро "Калинчук" Вовнянко
ЧОТИРИ ШТУРМИ САВУР-МОГИЛИ

#памятай14й
Цінність Савур-Могили для обох воюючих сторін російсько-українського конфлікту 2014 р. була зумовлена чисто географічним її положенням. Савур-Могила – це курган висотою 278 м над рівнем моря, з якого відкриваєттся вигляд на 30-40 км навкруги. З Савур-Могили можна було контролювати практично всю ділянку україно-російського кордону від Маринівки до Успенки.

Від самого початку війни російське командування розглядало трасу через прикордонний КПП «Маринівка» на Сніжне і Торез (Чистякове) як один основних шляхів забезпечення терористів ДиРи. Від Сніжного відкривалися шляхи на Шахтарськ, Макіївку і Донецьк, та водночас – на Дебальцеве, Бахмут (Артемівськ) і Слов'янськ. Ще в травні та на початку червня 2014 р. проросійські терористи зайняли Сніжне і Дмитрівку та перетворили їх на справжні укріпрайони. Не залишилася без уваги і Савур-Могила.

Перша спроба ЗСУ взяти Савур-Могилу під контроль сталася 12 червня 2014 р. – як частина операції Сектора «Д» з наступу військ уздовж російсько-українського кордону. За даними командування ЗСУ, бойовиків на кургані не було і там вирішили поставити артилерію для прикриття наступавших військ Сектору «Д». Але. Коли рота 79-ї аеромобільної і артилерія наблизилися до Савур-Могили, спецназівці 3-го полку СпН, що їх супроводжували виявили на кургані засідку терористів ДиРи. Позаяк частина ЗСУ по суті була колоною артилерії під охороною десанту, пропозиція десантників взяти висоту штурмом схвалена не була і бій звівся до того, що командир десантників на БТР, під прикриттям вогню гармат в'їхав на Савур-Могилу і евакуював спецназівців, що потрапили там під вогонь.

Тоді цим і обмежилися. Савур-Могила лишилася осторонь від основних бойових дій, а з висот «Браво» і «Граніт», зайнятих 79-ю, корректувати вогонь можна було не гірше.

Ситуація змінилася з початком масових обстрілів українських військ біля кордону з боку Росії. Савур-Могила була ідеальним спостережний пунктом для навідників. Саме тому опануванням Савур-Могили штаб АТО вирішив розпочати операцію з деблокування оточених підрозділів Сектору «Д». Бійці 95-ї аеромобільної бригади в ході свого знаменитого рейду, об'єднавши сили з 1-м батальйоном 30-ї бригади 28 липня навалилися на Савур-Могилу і взяли її, що називається, з ривка. Передавши позиції на кургані 1-й батальйонній групі 51-ї бригади, 95-а і 30-та рушили на звільнення від терористів Степанівки і Маринівки, та на деблокування Сектору «Д». Тим часом Савур-Могилу знову зайняли терористи.

Що сталося? Всі учасники відмічають, що після визволення Савур-Могили, з боку терористів ДиРи і РФ по висоті був нанесений скажений удар артилерію і РСЗО. Схоже на те, що в тих умовах командир батальйонної групи 51-ї бригади підполковник Процюк не витримав і наказав бійцям відступити з кургану (за що й був відсторонений від посади). Висоту зайняли терористи. Цей прокол довелося виправляти в подальші дні.

4 серпня розпочався новий штурм Савур-Могили. Основною ударною силою штурму була та сама 1-а батальйонна група 51-ї бригади – але тепер нею командував підполковник Капінос (позивний «Нептун»). Бійців 51-ї посилили залишками 1-го бату 25-ї бригади ВДВ (командир – підполковник Мойсюк, позивний «Призер»), розвідвзводом 3-го полку спецназу, реактивним дивізіоном 27-го реактивно-артилерійського полку, вогнеметним взводом 72-ї бригади. Крім того, 25-а отримала поповнення з 3-го батальйону своєї бригади. І ще на допомогу ЗСУ прийшов загін ДУК «Правий Сектор». Командиром групи був призначений заступник начальника розвідки зі спеціальних операцій полковник Ігор Гордійчук – легендарний «Сумрак».

На штурм висоти висунулися 190 бійців. Атакували курган з двох сторін. Але. Одна зі штурмових груп в процесі наступу потрапила під мінометний вогонь, зазнала втрат і мусила відступити. Штурм захлинувся. Провал штурму мав серед іншого вельми просту причину – українцям доводилося лізти на курган бігом, під броніками, касками та запасом б/к – люди банально виматуватися на схилах. Але.

Наступний штурм «Сумрак», «Нептун» і «Призер» вирішили підготувати за всіма правилами. Людям дали час на відпочинок. Запросили допомогу технікою, і отримали її – два танки, БМД та артилерію. Біля Покровського знайшли схожу висоту і провели на ній тренування. Спецназівці з 3-го полку СпН провели ретельну розвідку висоти і підходів. Дійшло до того, що з інтернету скачали 3-D модель Савур-Могили і користуючись нею, довели задачу до кожного бійця.

12 серпня розпочався новий штурм висоти. Влучним вогнем українці примусили частину терористів біля 12-00 піти з кургану – там було дуже мало місця і об'єктивно великій кількості людей розмістилися було ніде. «Сумрак» дав команду на штурм. Ворог відгризнувся мінометним вогнем. Проте, танки і БМД ЗСУ прикрили штурмові групи і зайняли свої позиції. Групи пішли вперед. Але…

Штурмова група 51-ї вступила в бій ще на схилі, був поранений командир групи, група зазнала втрат. Десантники 25-ї дісталися вершини і вступили в бій з терористами впритул – їх стали закидати гранатами. Штурм знову захлинувся. Але…

Зв'язавщись між собою по радіо і оцінивши обстановку, «Призер» і «Сумрак» вирішили висоту дожати. Штурмові групи перегрупували – і в бій. Вперед пішла добровольча група «Крим» (кримські татари), приведена «Сумраком». Танки, пристрілялися і створили щільний вогневий заслон, який прикрив штурмувавших. Терористи зазнали втрат і – відступили на південний схил, куди українці не могли зайти через щільну роботу артилерії і мінометів з боку РФ і терористів ДиРи.

Савур-Могила була зайнята українцями.

По кургану зразу ж почали бити гармати та РСЗО терористів і Москви. З'ясувалося, що ніяких серйозних укріплень на кургані нема – терористи зуміли вирити окопи глибиною 0,5-1 м, кам'янистих грунт не дозволяв закритися глибше. Єдиним прикриттям було приміщення музею подій Другої Світової війни.
Кадровий військовий і спецназівець «Сумрак» розумів, що він виграв квіток у пекло – терористи ДиРи і Москва зразу ж обвлили на Савур-Могилу тони металу й вибухівки. Але. Втримати Савур-Могилу треба було за всяку ціну. По-перше, Савур-Могила лишалася частиною плану з оточення терористів ДиРи по лінії Лутугіно-Ровеньки-Савур-Могила. По-друге, наявність українських навідників на Савур-Могилі дозволяла артилерії ЗСУ трощити позиції терористів по всьому району. По-суті вся діяльність Сектору «Д» відтоді звелася до оборони Савур-Могили.

Бійці 25-ї, виконавши задачу були відправлені до Кутейникова. На Савур-Могилі закріпилися бійці 51-ї бригади. На чолі із «Сумраком».
Крим - це Україна!
Прикріплені зображеннявідкрити у галереї
1
like
1
good
bad
shockingly
13.08.2018 р.
answerview
Дмитро Сердюков
Чому я так переживаю, що Порошенко може програти вибори?
Тому що:

1. Україна виграла "військову битву" - відбивши та зупинивши вторгнення противника, а також зробивши його подальше просування неможливим.

2. Україна виграла "дипломатичну битву" - наклавши на противника санкції та повільно перетворюючи його в країну вигнанця.

3. Україна виграла "економічну битву" - витримавши вороже ембарго, успішно переорієнтувала експорт на нові ринки збуту та показала при цьому стійке економічне зростання.

4. Україна виграла "політичну битву» - не піддавшись на провокації місцевих борцунів з режимом і довівши їх до статусу маргіналів.

5. Україна виграла "міжнародну битву" - показавши всьому світу, що ми не failed state і з нами можна мати справу, нехай це продаж зброї або інвестиції в нашу економіку.

Так ось переживаю я тому, що буде дуже прикро програти війну, вигравши всі битви. Програти тільки тому, що українцям не вистачило банальної витримки, терпіння і вміння йти до кінця. Як і не вистачило розуміння того, що неможливо повторити історію успіху розвинених країн, до якого вони йшли десятиліттями (а то й століттями) за 4 роки.
Крим - це Україна!
Прикріплені зображеннявідкрити у галереї
5
like
5
good
bad
shockingly
13.08.2018 р.
answerview
Програти тільки тому, що українцям не вистачило банальної витримки, терпіння і вміння йти до кінця.
це і є одна із основних проблем, і шанс все просрати дуже високий, десь 50/50, це ж точно таке саме співвідношення в народі "за україну" / "всіх інших" у нашій країні 02_sad
П.с. димлячі зади колаборантів всередині країни - найкращий індикатор правильного руху країни
☭ = 卐 = Z
Змінено: 13.08.2018 р., hitmanhunter
3
like
3
good
bad
shockingly
13.08.2018 р.
answerview
Алексей Голобуцкий
Совкоактёр Садальский решил не упускать возможность хайпануть на громкой теме: Вайкуле в субботу в Одессе заявила, что как гражданка ЕС не имеет права ездить в Крым, "Нам, европейцам, это запрещено".

Вайкуле, хоть и не стала говорить об оккупации, но постаралась деликатно макнуть хамским рылом в дерьмо "мышебратьев": европейцы как культурные и законопослушные люди, и помыслить не могут об игнорировании международного права. А вот некоторым только и остаются попытки заработать пару рублей на оккупированных территориях, всё равно больше они нигде и никому не интересны.

Садальский, бедняга, не знал, за какой скандал хвататься: то ли за "притеснение русских" в странах Балтии и в Украине, то ли за "киевскую хунту", то ли за то, что его якобы очень любят и ждут в Украине... В итоге, попытка хайпа выглядит крайне жалко. И, наверное, наиболее частая реакция на это украинцев "А он ещё жив?".
Крим - це Україна!
Прикріплені зображеннявідкрити у галереї
like
good
bad
shockingly
13.08.2018 р.
answerview
все буде Україна!
два пруфи:
Крим - це Україна!
Прикріплені зображеннявідкрити у галереї
1
like
good
1
bad
shockingly
13.08.2018 р.
answerview
Взял из комментов одной мотогруппы:
Sergey Linkov 
Ок! Мотоцикл ГТР 1400 ну примерно годовалый, на российских номерах. Был припаркован на парковке у Баухауса в Манахайме на полчасика, и в него въехала какая то курица:( Выхожу из магазина - правой стороны мотика нет ( пластик, зеркало, подножка, кофр, ну и по мелочи). тетку держат в окружении четыре буртальных байкера, как оказалось работающими грузчиками в Баухаусе. Спасибо им, и в первую очередь за приличный английский.
Тетка мне тычет свой полис, ноя то по немецки ни бум бум хотя и живу в Германии уже много лет. Прикидываюсь иностранцем и вызываю полицию. Приезжает полицейский, байкеры ему все объясняют ( меня ж не было во время аварии), полицейский отбирает у тетки права ( потому что даже с третьего раза она не смогла объяснить как она снесла мотик находящийся в центре парковочного места для автомобилей). Я пв таюсь ему показать свои документы, но он мне говорит, что мои документы его не интересуют, потому что я потерпевший и не совершил никакого правонарушения. Дальше он, полицейский, звонит в страховую этой тетки и объясняет ситуацию. После чего говорит мне : " Сейчас приедет эвакуатор и заберет Ваш мотоцикл, отвезет его к ближайшему дилеру Кавасаки ( который к слову, в десяти минутах от моего дома), там мотоцикл полностью отремонтируют, но это займет примерно неделю или может быть две. Вы не за что не платите, и если останетесь ждать, то страховая полностью оплатит Вам отель, но не выше 4 звезд и только поблизости от дилера. Вам ни в коем случае не следует никому платить, включая эвакуатор. Вот Вам моя визитная карточка, если возникнут какие то проблемы - звоните.!" Ну эвакуатора я не стал дожидаться, зеркало и часть пластика на скотч, доехал до дилера, сдал ему мотик и поехал домой на такси, благо недалеко. Через неделю примерно я получил обратно НОВЫЙ мотоцикл, заменено было все, включая сидушку, на которой обнаружили какую то потертость, глушитель новый, хотя он с правой стороны и на НОВОЙ резине. На мой вопрос, а резину то зачем поменяли, дилер ответил: " Когда страховая узнала, что им не надо оплачивать гостиницу, они сказали поставить Вам новую резину:) Я к чему это все. Я не заполнял никакие бумажки, не подписывал никакие протоколы, не ездил ни на какие экспертизы, не общался с оценщиками и не объяснял износ, не искал запчасти по разборкам и т.д. Я просто отдал мотоцикл дилеру и получил его обратно отремонтированный идеально, а все разрушенный детали были заменены на новые. В прошлом году в машину моей жены в Москве въехал какой то таксист. Страховая насчитала ущерба на 60 тысяч рублей, после трех дней разъездов по страховым и сервисам, нерватрепкам и обращения за повторной экспертизой, добавили еще 30 тысяч. Ремонт стоил 300 тысяч, итого мы угорели на 210 000 будучи не виноватыми в ДТП!:) Вот как это работает у нас и у них:)
А как в Украине сейчас со страховками? Налаживается этот рынок? Или "как всегда"?
Змінено: 13.08.2018 р., August
like
good
bad
shockingly
mixan забанений
13.08.2018 р.
answerview
основний бойовий танк Т-72АМТ, який був розроблений та виготовлений ДП "Київський бронетанковий завод". Нині він проходить
вогневі випробування на військових полігонах.
Під час випробувань нова бойова машина опрацьовує всі режими стрільби різними типами
боєприпасів, включаючи високоточні керовані ракети "Комбат". Потужності
"Комбату" достатньо для знищення навіть найзахищених ворожих танків.
Завдяки використанню високоточної зброї можливо знищити бронетехніку противника на дальності до 5 км. Новий танк також отримав прилади нічного бачення з
сучасними електронно-оптичними перетворювачами третього покоління для
всіх членів екіпажу та нічний приціл для ведення вогню високоточними
ракетами.
01_smile01_smile01_smile01_smile01_smile01_smile18_good
http://www.moto.com.ua/postphoto/1583835_1.jpg
2
like
2
good
bad
shockingly
13.08.2018 р.
answerview
31_bigboss
"..Нам не страшні московські воші, нам страшні українські гниди"
Симон Петлюра.

В конце всего, мы будем помнить не оскорбления наших врагов, а молчание наших друзей.
Мартин Лютер Кинг.
Прикріплені зображеннявідкрити у галереї
4
like
3
good
1
bad
shockingly
14.08.2018 р.
answerview
основний бойовий танк Т-72АМТ, який був розроблений та виготовлений ДП "Київський бронетанковий завод". Нині він проходить вогневі випробування на військових полігонах.

докотився = міксана лайкаю...
тепер я так розумію тре побільше заготовок насобирать на полях Донбасу? ну щоб було що перероблять 04_blush

п.с. новини ХУНТИ
Крим - це Україна!
Прикріплені зображеннявідкрити у галереї
1
like
good
1
bad
shockingly
14.08.2018 р.
answerview
наше голодне дитинство = ось та родова травма. яка досі не дає Українцям наїстися


комуняки так вдарили по генній пам'яті голодоморами і тотальним дефіцитом, що зараз коли є ВСЕ (були б гроші) українці продовжують ненавидіти Державу в якій живуть (адже не виключно в Україні є українці)


а все іде звідси:
Крим - це Україна!
Змінено: 14.08.2018 р., Grom
Прикріплені зображеннявідкрити у галереї
4
like
4
good
bad
shockingly
14.08.2018 р.
answerview
Євген Манженко
Тут нарід обурюється, чого це знімальна група фільма про Стуса засцяла Медведчука. У 2004 році в Бродах Львівської області знищили 5000 екземплярів книги «Нарцис. Штрихи до політичного портрета Віктора Медведчука», яку написав колишній народний депутат Дмитро Чобіт.
Невідомі напали на гаражний кооператив зі зброєю, побили дідів-охоронців і спалили гараж екс-нардепа разом з тиражем книжки і машиною заразом - облили солярою книжки і підпалили.
Після цього адвокат Медведчука публічно порадив автору книжки скористатись охороною. Бо всяке може статись.
Электронная версия книги: http://exlibris.org.ua/medv/index.html
3
like
3
good
bad
shockingly
14.08.2018 р.
answerview
Оце рвонуло....08_lol08_lol08_lolhttps://styler.rbc.ua/rus/tsirk/my-perezhivaem-vashe-budushchee-rossiyskie-1534245486.html
Іванович. Не бандерлог!
like
good
bad
shockingly
14.08.2018 р. відповів для Direktor  
answerview
Странно, они же прекращали свою деятельность... видимо после поднятия пенсий зомбировались15_badgrin
https://youtu.be/F2iYWwcEMYY
https://youtu.be/1KHLwuIgwpE
Змінено: 14.08.2018 р., August
like
good
bad
shockingly
14.08.2018 р.
answerview
Рост валового внутреннего продукта (ВВП) Украины в апреле-июне 2018 года составил 3,6% к аналогичному периоду 2017 года, сообщила Государственная служба статистики (Госстат).По данным ведомства в первом квартале темп роста был ниже — 3,1%.
Заснування Москви було найбільшою геокатастрофою нашої ери
2
like
2
good
bad
shockingly
14.08.2018 р.
answerview
Пропаганда берет новые вершины08_lol
Присутствие разнообразных продуктов в рационе питания несет повышенный риск ожирения. К такому выводу пришли ученые, проанализировав статистику с 2000-го по 2017 год. Об этом пишет "МедикФорум.
1
like
good
1
bad
shockingly
14.08.2018 р.
answerview
пилинннн, забыли. хлопцы, а ведь сегодня у сайта/форума днюха:

Наш сайт ориентирован на аудиторию мотолюбителей и появился в сети 14 августа 2001 года. С тех пор стремительно развивается по сей день. По мере развития сайта, информации становится все больше и больше, появляются новые разделы, совершенствуются существующие. Аудитория сайта увеличивается из года в год! Огромный вклад в развитие MOTO.com.ua вносят постоянные жители сайта, за что им огромное спасибо!

На сайте можно ознакомится с каталогом скутеров и мотоциклов с большим количеством фотографий и техническими характеристиками, посетить ремзону со статьями по ремонту и обслуживанию, быть всегда в курсе последних мото-новостей со всего мира, пообщаться в форумах на любые мото-темы и не только, полистать мотожурнал и найти там статьи, посвященные мототехнике и написанные посетителями сайта, продать/купить мототехнику в разделе объявлений, почитать отчеты о путешествиях на мотороллерах, посмотреть прикольные мото фото и видео, ознакомится с запланированными мотособытиями и почерпнуть много-много другой интересной информации!

Если у Вас есть какая либо информация относящаяся к мотоциклам и скутерам, поделитесь ею с другими посетителями сайта.
Любіть Україну, як сонце, любіть,
як вітер, і трави, і води,
в годину щасливу і в радості мить,
любіть у годину негоди!
5
like
5
good
bad
shockingly
14.08.2018 р. відповів для tsinik  
answerview
Дааааа! Что бы я без вас всех тут (на Москляндии) делал) 
Все буде Україна!
Змінено: 14.08.2018 р., August
5
like
4
good
1
bad
shockingly
Тюль купить недорого в Украине
купить телефон в Одессе со склада, Украина
купить инсталляцию для унитаза в Одессе, магазин сантехники
© 2001-2024, MOTO.com.ua - все про мотоцикли та скутери!   Зворотній зв'язок   Про нас   Реклама на сайті   Магазин