MOTO.com.ua
events
0
Події
Погода: Київ
28.03, 11:15
44
+13 °С
Вітер: 2 м./с., Схід
НовиниФорумОголошенняЖурналКаталогПривалКалендарМагазин
Реєстрація Вхід
?
Увійти
Допоможіть Армії, наближайте нашу Перемогу!
Новини

Кулібін зі Сміли зробив «пожежний спецмотоцикл»

Кулібін зі Сміли зробив «пожежний спецмотоцикл»
Правильно кажуть: "Хто не хоче, той шукає виправдання, хто хоче, той шукає можливості!". Немов на підтвердження цієї мудрої приказки протікає життя і робота Миколи Миколайовича Тарановського – талановитого винахідника самоучки з міста Сміла, що на Черкащині.

Незважаючи на всі перепони, Микола Миколайович ось вже багато років втілює в життя свої задумки і дивовижні мото–ідеї, які користуються широким попитом у людей не тільки в його рідному місті, але й по всій Україні.

Звуть його Микола Миколайович Тарановський, все життя він прожив у місті Сміла (Черкаська область) і до того, як організував свою невелику мотоциклетну компанію "Сміла мото" доводилося йому і служити в стройбаті, і займатися ремонтом машин в гаражі і піднімати на ноги двох синів. Одним словом виживати і працювати в поті чола, як багато хто з нас.

Його "кулібінські шляхи" розпочався в 2004 році, коли Микола Миколайович втілив у життя свої ідеї і своїми ж руками виготовив першу мото задумку – спорудив свій перший складний мотовелосипед. Ще тоді Микола Миколайович, як і його заокеанські кумири з фірми "Харлей–Девідсон", мріяв про мотоциклетний завод у своєму місті.

– На мене сильно вплинула історія фірми "Харлей–Девідсон", – розповідає Микола Миколайович, – Тоді, у далекому 1903 році 21 – річний Вільям С. Харлі і його друг дитинства Артур Девідсон, обидва займалися на дозвіллі конструюванням, почали серйозно замислюватися над можливістю практичного застосування винайдених ними моделей велосипедів. Харлі працював креслярем, а Девідсон – модельником на заводі в місті Мілуокі (США). У числі співробітників там був і німецький конструктор, який добре розумівся на перших європейських мотоциклах. Використовуючи його конкретні знання, враховуючи минулий досвід Харлі у створенні велосипедів і професійні навички Девідсона, друзі весь вільний час проводили за експериментами в майстерні знаходилася в підвалі будинку. Незважаючи на їхні скромні фінансові можливості і нехитрі інструменти, такий спільний проект з часом став всесвітньо відомим брендом. Щось подібне я завжди мріяв створити і у нас в Україні. Тому з 2004 року Микола Миколайович намагався знайти партнерів, і розуміння з боку влади та бізнесменів. – Намагався зацікавити "Київський мотоциклетний завод", "Львівський мотозавод", їздив у Білорусію на "Мінськ–мото", в Санкт–Петербург на "Червоний Жовтень". У 2007 р. брав участь у програмі "Акули Бізнесу", але мій проект споруди мотоциклетного заводу в місті Сміла нікого не зацікавив. – з сумом розповідає Тарановський.

Незважаючи на всю сміливість і бажання, підтримку для свого проекту Микола Миколайович так і не знайшов. Було витрачено багато сил і часу, а результатів не було.

Інший би вже здався. Махнув на все рукою, і втопив би свою мрію в темному колодязі нездійснених бажань. Але, мабуть, хаотична і незбагненна, винахідницька і робоча кулібінська іскра в цій людині взяла своє.

У 2008 Микола Миколайович вирішує самостійно робити різну спеціалізовану мототехніку. З тих пір з–під рук майстра виходять різноманітні мотошедеври: від всіляких спец–мотоциклів до установок для ремонту доріг. І все це своїми руками в крихітній майстерні.

Ідеї Микола Миколайович черпає з життя. Так, наприклад, свої перші пожежні мотоцикли (в Україні їм немає аналогів) він вирішив побудувати під враженням від пожежі в Києві на ринку Шулявка, що неподалік від однойменної станції метро. А малогабаритну установку для ремонту доріг створив спеціально для участі в програмі Черкаської міської ради щодо економії бюджетних коштів.

І хоч держава й донині ігнорує умільця, Микола Миколайович не сумує, каже, головне щоб люди знали і цінували роботу. Їх відгуки – найважливіше.

У майбутньому Микола Миколайович планує модернізувати двигун "Яшки" – свого улюбленого скутера з рамою, що складається, і піднятися разом з улюбленим залізним звіром на гору Ельбрус. Але це в майбутньому. Поки ж Микола Миколайович не залишає надій таки оживити свою головну мрію – побудувати мотозавод в місті Сміла і таки прославити батьківщину.
28
like
13
good
bad
shockingly
15
Фото 1/1
Джерело: pres-centr.ck.ua
20.12.2012 р., переглядів: 4544
Подібні новини

Terra Motors e-Trike: мототаксі майбутнього Terra Motors e-Trike: мототаксі майбутнього

Австралійці люблять мотоцикли Австралійці люблять мотоцикли

Українка здійснить навколосвітню подорож на мотоциклі Українка здійснить навколосвітню подорож на мотоциклі

Європарламент прийняв три нових \ Європарламент прийняв три нових \"мото-закону\"

В Іспанії закриють виробництво мотоциклів і скутерів Suzuki В Іспанії закриють виробництво мотоциклів і скутерів Suzuki

Коментарі11
Avatar serzhbv
serzhbv 20.12.2012 р.
«пожежний спецмотоцикл»...........Из китайского минска...............А нафига?
Avatar eleckot
eleckot 20.12.2012 р.
Пока мы будем думать " А нафига?", скудным умишком, будет развиваться ( за наш, в том числе, счет) Китай, Тайвань, Корея и прочие "тигры". Они делают подделки, пародии, но вспомните- с чего начинала Япония? Есть у нас головы, но нет головы!
Avatar serzhbv
serzhbv 20.12.2012 р.
Такое унылое пожарное говно производил КМЗ и какие то студенты стряпали из ижака древнего.Насколько знаю-практичной ценности-полный ноль.Называется-дурная голова рукам покоя не дает
Avatar 228_Hry
228_Hry 21.12.2012 р.
Пока ОНО доедет(если доедет),все сгорит к чертям
Avatar fhbz85
fhbz85 21.12.2012 р.
Энтузиаст, не более! Не то сейчас время...
Avatar Юра-Ездок
Юра-Ездок 23.12.2012 р.
Молодец мужик! Правда, не в той стране родился.
Avatar grand100
grand100 26.12.2012 р.
Если покрасить в коричневый цвет, получится ГОВНОВОЗ, можно будет сливные ямы чистить. Н амой взгляд мужик в детстве застрял. Облепить китайский мотоциклик канистрами и покрасить в красный цвет, занятие как раз для детишек 12-14 лет.
Avatar odcc48
odcc48 27.12.2012 р.
Если за дешевым бензином ездить, тогда ещё сойдёт, что то типа бензовоза.
Avatar alikxom
alikxom 31.12.2012 р.
Я думаю это не здраво,больной какой то.
Avatar vaclav
vaclav відповів для alikxom 11.01.2013 р.
Не. Был бы распил и откат - закупили бы за милу душу бешенное кол-во. А так - не срослось. А построить мотозавод Смиле - дай ему Бог. Только нормальный, а не очередную отвёрточную сборку. Но всё равно - как-то откатами и тут попахивает....
Avatar sapiensnew
sapiensnew 10.02.2013 р.
Кулибин"зробив" уродство.
Тюль купить недорого в Украине
купить телефон в Одессе со склада, Украина
купить инсталляцию для унитаза в Одессе, магазин сантехники
© 2001-2024, MOTO.com.ua - все про мотоцикли та скутери!   Зворотній зв'язок   Про нас   Реклама на сайті