MOTO.com.ua
events
0
Події
Погода: Київ
29.03, 13:30
11
+11 °С
Вітер: 0 м./с., Зах
НовиниФорумОголошенняЖурналКаталогПривалКалендар
Реєстрація Вхід
?
Увійти
Допоможіть Армії, наближайте нашу Перемогу!
Новини

Харків'яни створили футуристичний ретро-мотоцикл

Харків'яни створили футуристичний ретро-мотоцикл
Надихнувшись фільмом "Небесний Капітан і світ майбутнього" з Гвінет Пелтроу і Анджеліною Джолі, мотоэнтузиаст з Харкова замовив собі байк в стилі дизельпанк.

Щоб порадувати клієнта, механіки розпиляли на частини його улюблений "Харлей" і через півроку представили двоколісне диво під назвою "Sturmvogel".

У перекладі з німецького " s turmvogel" означає "буревісник". Співробітники фірми, яка займалася спорудженням мотоцикла, пояснюють, як і мотоцикл, ця птиця не дуже красива, зате дуже швидка.

- Мотоцикл робився спеціально під клієнта, який захотів техніку в своєму улюбленому стилі дизель-панк, - розповідає власник фірми, Ярослав Лутицкий. – Дизель-панк – це альтернативне розвиток майбутнього на технологіях середини минулого століття. Ми і придумали мотоцикл в ретро-стилі, але з використанням хайтековский рішень. Намалювали, клієнту сподобалося, і замовлення ми виконали.

А так він виглядає зараз. Фото: соцмережі.
Щоб отримати те, чого немає ні у кого, харків'янин пожертвував одним із своїх мотоциклів - Harley-Davidson XR1200 2009 року. До речі, коштує такий як новий автомобіль.

- Від початкової конструкції ми залишили тільки двигун і частина рами, все інше – видозмінене, перероблено, змінено, - продовжує Ярослав. – Наприклад, виготовлений штучний обтічник з пластику, а задню підвіску ми зробили такий, який "Харлей" ще не бачив – з моноамортизатором, що працює на стиск (заводський варіант – з двома амортизаторами).

Над мотоциклом працювали десять чоловік шість місяців. Сам замовник у будівництві "Буревісника" участі не брав.

Незважаючи на футуристичний зовнішній вигляд, "Sturmvogel" може їздити по звичайних сучасним дорогах. Правда, він виїде туди через кілька місяців, після завершення всіх виставок і форумів, куди запросили харківську новинку.

- Пізніше подивимося, як на нього даішники відреагують, - посміхаються творці. - Це повноцінний мотоцикл, він вже офіційно стоїть на обліку. Потрібно буде тільки причепити тимчасово зняті покажчики поворотів, фари і стоп-сигнали...

За даними мотостроителей, на будівництво свого кастоми вони витратили близько 60 тисяч доларів. Для порівняння, новий мотоцикл Harley-Davidson з двигуном 1200 куб. см. можна купити за 15 тисяч євро. Правда, харлеї не є унікальними.

ДОВІДКА КП

Дизельпанк - це жанр фантастики, в якому описуються технології 20-50-х років 20 століття.
11
like
4
good
bad
shockingly
7
Фото 1/1
Джерело: kp.ua
10.06.2014 р., переглядів: 4874
Подібні новини

Поєднання класики та інновацій в мотоциклі Vardenchi T5 з Індії Поєднання класики та інновацій в мотоциклі Vardenchi T5 з Індії

Двоколісний жук в ретро-стилі з Австрії: електричний мотоцикл Johammer J1 Двоколісний жук в ретро-стилі з Австрії: електричний мотоцикл Johammer J1

Винищувач-невидимка у вигляді мотоцикла: Honda NM4 Vultus 2014 Винищувач-невидимка у вигляді мотоцикла: Honda NM4 Vultus 2014

Презентація максі-скутерів SYM 2014 року Презентація максі-скутерів SYM 2014 року

Поповнення легкої кавалерії: мотоцикл Honda CBR300R Naked очікується в 2015 році Поповнення легкої кавалерії: мотоцикл Honda CBR300R Naked очікується в 2015 році

Коментарі6
Avatar Romeo75
Romeo75 11.06.2014 р.
В жизни получилось лучше чем на картинке
Avatar Makej
Makej 11.06.2014 р.
Попытался посмотреть рекламируемы
Avatar Makej
Makej 11.06.2014 р.
й фильм - муть редкостная! Меня хватило на 20 минут!
Avatar Wicker
Wicker 12.06.2014 р.
На любителя... Средняя часть массивная, корма "пустая". Обтекатели для воздушного V-твина - гарантированный гемор с охлаждением.
Avatar Alexei_K
Alexei_K 16.06.2014 р.
На вид нормально но бюджет проекта слишком большой. За такие деньги они должны были заказать пресс формы для металла а не сделать детали из стекловолокна.
Avatar 7stasik000
7stasik000 23.07.2014 р.
Ненравиця не той мот узяли для постройки
Тюль купить недорого в Украине
купить телефон в Одессе со склада, Украина
купить инсталляцию для унитаза в Одессе, магазин сантехники
© 2001-2024, MOTO.com.ua - все про мотоцикли та скутери!   Зворотній зв'язок   Про нас   Реклама на сайті   Магазин