MOTO.com.ua
events
0
Події
Погода: Київ
20.04, 06:55
32
+4 °С
Вітер: 2 м./с., Пд-З
НовиниФорумОголошенняЖурналКаталогПривалКалендар
Реєстрація Вхід
?
Увійти
Допоможіть Армії, наближайте нашу Перемогу!
Новини

Мобілізація обвалила ринок скутерів

Мобілізація обвалила ринок скутерів
facebook twitter email
Теги:  Ринок
Продажі мототехніки за півроку скоротилися на 12%

Після успішного першого кварталу 2014 року (зростання на 49% щодо 2013), український ринок мототехніки за перше півріччя просів на 12%, повідомили «Вістям» в ДП ПАНАВТО. У травні падіння продажів склало майже 54%, в червні - 28%, за підсумками липня скорочення очікується на рівні ще 30-50%.

«Китайці» розірвали ринок і втомилися

Як розповіли «Вістям» учасники ринку, попередні два роки характеризувалися небувалим зростанням продажів в Україні китайської мототехніки (130%). При цьому продажі японських і європейських брендів також росли, але набагато більш поміркований (27%). Перший квартал поточного року також закрився в хорошому плюсі, але на цьому свято скутерів закінчився.

«У січні-березні імпортери активно розпродавали залишки колекцій 2012-2013 років практично по собівартості, щоб вивільнити кошти в умовах кризи. А багато клієнтів вирішили поспішити з купівлею через зростання курсу і не відкладати придбання техніки на традиційно активний другий квартал », - відзначають аналітики.

Покупців закликали в армію

За цим послідував абсолютно нетиповий для травня й червня обвал. Зазвичай сплеск покупок мотоциклів припадає якраз на пізню весну, кажуть продавці, але в цьому році не зрослося. «Це пов'язано з загальними фінансовими труднощами людей і дорогими кредитами. Та й людям через ситуації, що склалася просто не до мотоциклів - у них інші пріоритети зараз », - зазначив головний редактор спеціалізованого порталу Agropravda Володимир Дремов.

Пропорційне скорочення обсягів продажів спостерігалося у всіх сегментах ринку - і скутерів, і спортбайков, і чопперів. Але найбільш постраждали сегменти скутерів з об'ємом до 50 куб.см і «максі-скутерів» обсягом понад 300 куб.см.

Тим часом Київські ДАІшники пересіли на мотоцикли BMW

«Скорочення обсягів продажів по скутерів з двигунами до 50 куб.см викликано, в основному, їх подорожчанням (на 70-100%) у другому кварталі, - кажуть аналітики. - Крім того, падіння доходів і мобілізації підкосило цільову аудиторію - різко зменшилася кількість молодих людей, що мають вільну суму грошей для покупки і можливість її здійснити ».

З максі-скутерами ситуація дещо інша «Це досить вузький сегмент для заможних людей, які обирають« європейську »альтернативу автомобілю - таких в цьому році виявилося менше», відзначили в ПАНАВТО.

Ціну підняли акциз і курс

Ціни на мотоцикли за цей час змінилися слідом за зростанням валютного курсу. «Оскільки власного виробництва в Україні немає (тільки збірка з китайських мотокомплектов невеликих партій), моторинок представлений імпортними мотоциклами і скутерами, в основному, китайського виробництва, які займають 87% ринку, - говорить Володимир Дремов. - Ціна на них так чи інакше прив'язана до долара ».

Крім того, з'явився акцизний збір на мототехніку. В результаті введення збору мотоцикли з об'ємом двигуна до 500 куб. см дорожчають на 1-2% (без урахування валютних коливань), а мотоцикли з об'ємом двигуна понад 500 куб. см. - на 4-7% від вартості техніки. «У грошовому вимірі змінені акцизи ведуть до збільшення вартості малокубатурних мотоциклів (125 сс і 250 сс) на 10-30 євро і вище, на великі мотоцикли - від 150 євро і вище», - каже Дремов.

Економлять на бензині

І все ж падіння ринку мототехніки виявилося меншим, ніж автомобільного, обсяги продажів якого за перше півріччя 2014 року впали на 45% в порівнянні з аналогічним періодом 2013 р

За словами експертів, рівень попиту тут підтримуються за рахунок стабільного інтересу до мототехніки самого дешевого сегмента - китайським скутерів, вартість яких становить 2-3 тис грн. За перший квартал офіційно було продано приблизно 300 одиниць. Плюс стільки ж нелегальних, зазначає джерело.

Європейські та японські бренди теж подобаються нашим мотолюбителям, але з огляду на обмежених фінансових ресурсів, купують їх лише за умови великих знижок і акційних пропозицій, або наявності в лінійці бюджетних моделей, відзначають в Agropravda. (Наприклад, Honda CB125, Honda XR125, Yamaha YBR 125 вартістю 2-4 $ тис.).

Покупці більш дорогих якісних брендів (а їх всього лише близько 8% ринку) - до цінових коливань менш чутливі. Але і вони, за відсутності вигідної цінової пропозиції, почали відкладати покупки.

Новинки не їдуть «по-білому»

Разом з тим, багато імпортерів зазнають труднощів з повноцінним представленням новинок на території країни у зв'язку з позицією виробників. «Позиція міжнародних компаній, не тільки виробників мототехніки, щодо України з початку року стала максимально зваженою і обережний», - відзначають в ПАНАВТО. Зокрема, припинені інвестиції в розвиток, перенесені презентації багатьох новинок, особливо - дорогих, квоти на поставки зменшені.

Цікаво Honda представила мультяшний мотоцикл
У той же час, як повідомляє джерело «Вістей» з моторинку, половина завезеної в Україну б / у мототехніки є нелегальною. Найбільш популярним у контрабандистів також є китайські недорогі моделі скутерів та мото
7
like
1
good
bad
shockingly
6
Фото 1/1
Джерело: business.vesti.ua
04.08.2014 р., переглядів: 5198
Подібні новини

Yamaha стала лідером з продажу легких мотоциклів Yamaha стала лідером з продажу легких мотоциклів

Новинки мотосезону від Honda: моделі на будь-який смак Новинки мотосезону від Honda: моделі на будь-який смак

Мотоцикл Hyosung GT250 Comet 2014 стартує на індійському ринку в кінці року Мотоцикл Hyosung GT250 Comet 2014 стартує на індійському ринку в кінці року

Красень електробайк Lito Sora з Канади йде в серійне виробництво Красень електробайк Lito Sora з Канади йде в серійне виробництво

Мотоцикл Hero Hastur 2015 представлений на мотовыставке в Нью-Делі Мотоцикл Hero Hastur 2015 представлений на мотовыставке в Нью-Делі

Коментарі10
Avatar trubik
trubik 04.08.2014 р.
а был ли рынок?!)))))
Avatar Cekazp
Cekazp 05.08.2014 р.
Да не было рынка! Как возилось все не легально или через подачку(на лапу) Так и будут возить.Рынок они имеют ввиду Оф-салоны в которых байки стоят по 100-200 кусков))) Ну часть статьи меня вообще убила))) (за счет стабильного интереса к мототехнике самого дешевого сегмента – китайским скутерам, стоимость которых составляет 2-3 тыс грн.) ДА ГДЕ ОНИ ТАКИЕ ЦЕНЫ ВИДЕЛИ????????????? Даже на Б\У технику китая НЕТ таких цен.ЛОХИ и статья ЧУШЬ!
Avatar VARIAG
VARIAG відповів для Cekazp 01.09.2014 р.
А какой на... рынок в стране где за б/у КТМ МХ450 " с регистрацией", просят 4-5тыс$! Это столько он стоит новый в Европе!
Статья вообще бред, и дутая.
И какой на .. там рынок в стране в которой весь уанет, забит обьявами про продажу мотоциклов и скутеров из Западенции, и естесно без ПТС и сервисной книжки. И стране , где 2/3 мотоциклов 600+, гоняют по дорогам, по принципу: " ты меня мусорок не догонишь, а я и останавливаться не собираюсь, на посту ГАИ" - т.е. без ПТС, растаможки и сервисных документов.
Еще один фейк - какая на фиг. растаможка или акциз, на эту технику? Вы же страна Евросоюза? Или нет?
От кого защищать мото рынок и мото производителей?
Avatar Greenmaster
Greenmaster 05.08.2014 р.
при чем тут мобилизация? из-зи курса доллара, тупо высокие цены, недостижимые для многих.........
Avatar kaadoc
kaadoc відповів для Greenmaster 05.08.2014 р.
Сейчас мобилизацию лепят в любой сюжет. Кто всрався?- невестка...
Avatar Hrin
Hrin відповів для Greenmaster 06.08.2014 р.
Так а чого ви дивуєтеся? Стаття з путінських вєстєй - там пропаганду куди завгодно влі[мат], навіть у скутери.
Avatar Hrin
Hrin відповів для Hrin 06.08.2014 р.
якщо хто не зрозумів, то це був не матюк, а майбутній час третьої особи множини від слова "вліпити".
Avatar Molotok
Molotok 06.08.2014 р.
Проданых два десятка оф.японцев в год..это рынок?
Avatar Igor
Igor 09.08.2014 р.
нехай офіціали знижують ціни і буде їм ринок
Avatar Ded_moped73
Ded_moped73 10.08.2014 р.
...комменты с политическим мотивом баян...
Тюль купить недорого в Украине
купить телефон в Одессе со склада, Украина
купить инсталляцию для унитаза в Одессе, магазин сантехники
© 2001-2024, MOTO.com.ua - все про мотоцикли та скутери!   Зворотній зв'язок   Про нас   Реклама на сайті   Магазин