MOTO.com.ua
events
0
Події
Погода: Київ
28.04, 22:42
44
+16 °С
Вітер: 2 м./с., Пн-С
НовиниФорумОголошенняЖурналКаталогПривалКалендар
Реєстрація Вхід
?
Увійти
Допоможіть Армії, наближайте нашу Перемогу!
Новини

Електромотоцикли: топ 2023 року

Електромотоцикли: топ 2023 року
facebook twitter email
Теги:  Мотоцикли
Електромотоцикли набувають все більшої популярності не лише серед прихильників свідомого ставлення до екології, але й серед людей, які прагнуть користуватися потужними транспортними засобами. Хоч вартість електромотоцикла поки що вища, ніж у моделей з бензиновими двигунами, уже за кілька років експлуатації сума коштів, зекономлених під час їзди, перевершить всі сподівання і зробить таку покупку цілком раціональною.

Плюси й мінуси електромотоцикла порівняно з бензиновими моделями


Для початку варто перелічити переваги електромото. Ми не будемо зупинятися на екологічній доцільності цього транспорту чи модних трендах, які роблять власника електромотоцикла прогресивною людиною в очах оточення, досить буде перерахувати суто практичні нюанси:

  1. Дешеве обслуговування й доступна за вартістю зарядка. У такому мотоциклу просто немає чому ламатися. Наприклад, у більшості електромото відсутня коробка передач, регулярно зношуються хіба що колеса й гальмівні колодки. Втім, ті ж гальмівні колодки у звичайних бензинових моделей зношуються значно швидше, оскільки значна частина електричних мотоциклів мають систему рекуперації. Не потрібно дбати про заміну мастила чи фільтрів. Заряджання можливе від звичайної розетки, тож електромотоцикл можна буде щодня після повернення додому, і обійдуться щоденні поїздки в результаті зовсім недорого.
  2. Тихий рух електромотоцикла. Власник такого транспорту не буде турбувати сусідів, навіть потужні моделі не будуть ревіти так, що буде чутно на два квартали навколо – звук буде не сильніший, ніж гудіння газонокосарки.
  3. Простота керування. Нагадуємо, коробка передач відсутня, тому керувати таким транспортом значно простіше, ніж стандартними моделями з бензиновими двигунами. Саме тому для їзди на електромотоциклі не потрібно отримувати водійські права, а їздити на цьому транспорті можна з 16 років, оскільки керувати ним так само просто, як велосипедом.
  4. Потужність двигуна – на відміну від бензинового, електричні двигуни досягають максимуму буквально на першій секунді руху. На міжнародних змаганнях спортивні бензинові мотоцикли не можуть конкурувати з електричними.
  5. Простота апгрейду. Оновити програмне забезпечення електромотоцикла нерідко можна просто за допомогою смартфону – і налаштування зроблять рух транспорту кращим.
  6. Відсутність труби для вихлопів у електромотоцикла  – це не лише гарантія екологічності й тихого ходу, але й безпека, адже досить просто отримати опік, доторкнувшись до такої труби під час мандрівки.

Не можна говорити про порівняння бензинових та електромото, не згадавши про незначні недоліки електротранспорту:

  1. Батарея досить дорога. Так, вона зношується поступово і за час експлуатації повністю виправдовує свою вартість, проте не всі люди, які прагнуть придбати електромотоцикл, готові викласти гроші за нього. Радує, що всі виробники електротранспорту вкладають значні кошти в розробку батарей нового покоління, які будуть більш потужними і водночас матимуть меншу собівартість.
  2. Обмеженість ходу. Є розетки – можна зарядитися, нема розеток – ніякий інший вид пального не допоможе. Обмеження пересування на одній зарядці може бути різним і зазвичай становить для бюджетних моделей 90-120 км, для елітних – 200-230 км. Втім, і звичайний мотоцикл має подібні обмеження – якщо у машину в багажник можна покласти кілька каністр, то на мотоциклі запас пального зазвичай не возять. Зараз з’являється все більше електрозаправок і з часом обмеженість пересування уже не буде суттєвою вадою – поновити заряд АКБ можна буде в будь-якій місцевості.
  3. Тривалий час заряджання. Більшість моделей потрібно заряджати до повного відновлення потужності АКБ 8-10 годин, лише деякі моделі можна зарядити за 5-6 годин.

Плюси та мінуси електричних мотоциклів очевидні, причому мінуси зовсім скоро нівелюються, оскільки над цим працюють передові науковці і вже з’явився електротранспорт на акумуляторах нового типу – дешевших та з більшою ємністю. Безліч варіантів як електро- так і звичайних мотоциклів можна переглянути  на AUTO.RIA.

Як вибрати електро мотоЕлектромотоцикли поділяються на дві великі категорії – власне мотоцикли і скутери.

Скутери зазвичай більш доступні по ціні. Головою конструктивною відмінністю є те, що на них можна сидіти, як на стільці, на відміну від мотоциклів, на яких потрібно сидіти тільки встановлюючи ноги по боках сидіння. Відповідно скутери частіше обирають жінки, адже вони не обмежують їх у виборі гардеробу.

Наступне питання – вік користувача. Існує окрема категорія дитячих електромотоциклів. У них невеликий запас ходу і значні обмеження швидкості. Так, швидкість підліткового мотоциклу не перевищує 27 км. Мотоцикли для найменших (дітей віком до 5 років) не лише мають дуже низьку посадку та широкі колеса, але й забезпечені пультом додаткового керування, який дозволяє батькам контролювати рух транспорту.

Та найчастіше електромото обирають все-таки дорослі користувачі. І для них основними критеріями вибору є:

  • вартість мотоцикла;
  • максимальна швидкість;
  • ємність батареї, від якої головним чином залежить максимальна дальність однієї поїздки на електромотор без підзарядки;
  • запас ходу електо мото;
  • швидкість заряджання, а також наявність функції швидкого відновлення батареї до 40% заряду;
  • вантажопідйомність. Для дорослої людини потрібен електромото з вантажопідйомністю від 170 кг;
  • тип акумулятора (літій іонний чи свинцево-кислотний, для вибору важливе значення має кліматична зона, в якій буде використовуватися транспортний засіб);
  • додаткові функції. Для прикладу, електромото може бути обладнаний протиугінною системою.

Кожен власник обирає електромотоцикл під власні потреби. Наприклад, для міжміських поїздок потрібно купувати модель з якомога більшим запасом ходу, а також функцією швидкого заряджання. А для щоденного пересування по місту можна купити бюджетну модель, яка буде долати щодня не більше 90 км – цього зазвичай цілком досить, щоб поїхати на роботу і з роботи, завітати на зустріч з друзями тощо.

Найпопулярніші електричні мотоцикли

Експерти назвали ТОП кращих електромотоциклів, які найбільше цікавлять українців:

  • Kollter Tinbot ES1-S pro – зручний байк, який має відносно невеликий запас ходу ( всього 130 км), проте спроможний долати відстані не лише на гарних асфальтованих трасах, але й по сільському бездоріжжю. Розвиває швидкість до 95 км/год. Та однією з найбільших переваг моделі є швидке поновлення заряду акумулятора ємністю 32 Агод– його можна зарядити за 3 години. Вантажопідйомність моделі становить 180 кг, що цілком достатньо для переведення водія й пасажира доволі міцної статури. Модель має цифрові налаштування й інформує користувача про будь-які зміни й нюанси у процесі поїздки за допомогою дисплея на панелі керування. Виглядає такий байк стильним, масивним і потужним.
  • Horwin CR6 (Blue) – симпатична й доволі легка модель. Хоч виглядає байк тендітним і делікатним, він має прекрасні ходові якості – розвиває швидкість до 95 км і має запас ходу до 150 км. Рекомендований для їзди гарними дорогами, проте подвійна гідравлічна система гальмування дозволяє зберегти керування мотоциклом на дорогах будь-якого типу. Заряд АКБ поновлюється за 4 години. Цей тендітний коник має вантажопідйомність 180 кг. Надзвичайно раціонально витрачає запас електроенергії, наприклад, світлодіодні фари практично не садять АКБ.
  • Mybro Flash WP6000 з ABS+Energy point receiver – електромотоцикл доволя стриманого дизайну, про який можна навіть сказати, що від такого дизайну віє ретро. Однак якості цієї техніки від українського виробника з Одеси можуть позаздрити чимало популярних у нас «китайців». Електромотоцикл має систему подвійної рекуперації – це значить, що якщо мотоцикл гальмує, АКБ заряджається. Запас ходу становить 200 км, а максимальна швидкість досягає 145 км/год. При цьому вантажопідйомність моделі становить 157 кг. Заряд АКБ поновлюється за 5 годин. Керування транспортним засобом полегшує і робить більш безпечним якісна гідравліка гальм та ABS-система. Коштує цей шедевр від українських конструкторів відносно недорого, що й пояснює його чималу популярність у любителів електромото.
  • SuperSoco TSX – не мотоцикл, а бюджетний мопед. Він не розвиває великої швидкості – межа його можливостей всього 45 км/год, проте запас ходу – цілих 150 км. Повний час зарядки становить 3 години, проте є функція швидкого заряджання за 20 хвилин – заряду вистачить на 50 км. Перспективна модель для людей, яким доводиться багато пересуватися у міському середовищі, адже, нагадуємо, максимальна швидкість, яка дозволена в українських заселених пунктах – 50 км/год. Варто врахувати ще одну можливість такого байка – використання зйомник батарей. Це значить, що завжди є можливість встановити нові батарей й продовжити шлях. Прекрасний варіант, наприклад, для кур’єрів.
  • Mybro Raven – український мопед, який увірвався до топу найбільш затребуваних моделей, оскільки розробники подбали про речі, важливі саме для місцевого споживача. Модель має високий кліренс (25 см) і прекрасну систему амортизації. Максимальна швидкість невелика – 75 км/год, запас ходу теж доволі скромний – 75 км. Присутня система рекуперації енергії – кожного разу, коли водій гальмує, він одночасно заряджає АКБ. Протиугінна система й сигналізація дозволяють водію бути спокійним за свій мопед. Вантажопідйомність моделі скромна – 87 кг, тобто розрахований мопед по суті на одну людину. Повний заряд АКБ за 6 годин.

Звичайно, це далеко не всі популярні в Україні марки електромототранспорту, адже кожен може обирати на свій смак – хтось правне швидкості і потужності, для когось важлива вантажопідйомність, а хтось шукає бюджетну модель. Вибір є і щороку асортимент електромото зростає, а ціна стає все більш доступною.
like
good
bad
shockingly
Фото 1/2
Джерело: auto.ria.com
07.05.2023 р., переглядів: 5846
Подібні новини

Двоколісний ексклюзив: Aston Martin представив найдорожчий мотоцикл у світі (фото) Двоколісний ексклюзив: Aston Martin представив найдорожчий мотоцикл у світі (фото)

XIDEA XCELL хоче стати першим водневим мотоциклом на ринку XIDEA XCELL хоче стати першим водневим мотоциклом на ринку

Energica презентувала електроцикл із рекордним запасом ходу 420 кілометрів Energica презентувала електроцикл із рекордним запасом ходу 420 кілометрів

Представлений електричний круїзний мотоцикл Mazout із запасом ходу 350 км. Представлений електричний круїзний мотоцикл Mazout із запасом ходу 350 км.

Перший в світі мотоцикл з двома радарами. Ducati Multistrada V4 надійшов у виробництво Перший в світі мотоцикл з двома радарами. Ducati Multistrada V4 надійшов у виробництво

Коментарі1
Avatar Lovelead
Lovelead 07.05.2023 р.
 В нашем гаражном кооперативе уже много лет отключают на ночь электричество - с 22.00 до 8.00. Вот и заряжай. Да, электротранспорт это будущее...далёкое.
Тюль купить недорого в Украине
купить телефон в Одессе со склада, Украина
купить инсталляцию для унитаза в Одессе, магазин сантехники
© 2001-2024, MOTO.com.ua - все про мотоцикли та скутери!   Зворотній зв'язок   Про нас   Реклама на сайті   Магазин