MOTO.com.ua
events
0
Події
Погода: Київ
04.08, 13:14
30
+29 °С
Вітер: 0 м./с., Пн-З
НовиниФорумОголошенняЖурналКаталогПривалКалендар
Реєстрація Вхід
?
Увійти
Допоможіть Армії, наближайте нашу Перемогу!
Форум
Шукати

Обговорення війни расії проти України

Переглядів: 3066926
GiS адміністратор
16.11.2015 р.
answerview
Показати повідомлення
Шановні учасники цієї теми! У ній ми обговорюємо все, що пов'язано з Україною та подіями, що її оточують.

Тут діють особливі правила, що трохи відрізняються від загальних.
Категорично заборонено:

1. Висловлювання образливого характеру про Україну та українців у будь-якій формі.  
  2. Мат у будь-якій формі.
  3. Постинг вульгарних картинок і відео, а також розміщення їх поза тегом SPOILER.
  4. Багаторазові цитування і безглузді повідомлення. Також заборонені цитати з відео і картинками всередині!
  5. Особисті листування і з'ясування стосунків видаляються цілими ланцюжками без попередження, навіть якщо в них є цінна інформація.
За всі ці (і не тільки) порушення Адміністрація сайту має право закрити доступ до цієї теми і видалити всі постинги з порушеннями!
Читаємо Правила форуму, не дратуємо адміністратора :)
Змінено: 07.11.2023 р., GiS
9
like
7
bad
shockingly
2
09.05.2017 р.
answerview
02_sad
Заснування Москви було найбільшою геокатастрофою нашої ери
Прикріплені зображеннявідкрити у галереї
like
bad
shockingly
09.05.2017 р. відповів для alikxom  
answerview
59_rofl

Штабные плечевые,хорошо обслуживают командиров,видимо в очень трудных позах с большим количеством участников играют ролевые игры,ну а медали и звезды за "взятие рейхстага" 15_badgrin

Ну да,шлюх обозных там хватает:
"Московская история пришита к истории Руси белыми нитками."
Карл Маркс.

Интеллект - враг пропаганды.

(69 н. э.) Авла Вителлия-Лучше всего пахнут вражьи кости
like
bad
shockingly
09.05.2017 р.
answerview
С Сети:

Предварительные итоги Дня Деда.
В столице Украины, в большинстве областных центров Юго-Востока,при молчаливом согласии и даже поддержки полиции. Очень тревожные предпосылки. Патриотов все меньше, кто то разочаровался, не знаю, но сепары понимают, что для них значит удержать Украину и не расхолаживаются.
Я уверен, что если после событий в Днепре, Харькове, Николаеве, Одессе, Киеве не последуют оргвыводы с увольнением без пенсии как минимум и сроками за предательство как максимум, то 9 мая 2017 года можно считать первым днем реванша рыгоаналов! 13_evil
Карл Маркс.

1
like
1
bad
shockingly
09.05.2017 р.
answerview
Видео из офиса ОУН в Києві
https://www.facebook.com/lisitsia/posts/1672041096159257
https://www.facebook.com/VitaliyBear3/videos/1398833973488796/

https://www.youtube.com/watch?v=hLgS0M6rVhg&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=KAvLISFNA9k&feature=youtu.be
Змінено: 09.05.2017 р., August
like
bad
shockingly
mixan забанений
09.05.2017 р. відповів для Vervet  
answerview

А хто цей комуняцький шабаш дозволив?Курві позорні,щоб їх лиха година знала!

Я взагалі нічого не розумію, що сьогодні відбувалося. Вата розгулює з портретами сталина по Києву . 34_wacko2

Патріотів України, аваковскi собаки б'ють ... Що це відбувається ? це не одиничні випадки сьогодні.
Це в країні яка воює з москальскими ватниками 09_ireful1
05_shok

http://www.moto.com.ua/postphoto/1583835_1.jpg
1
like
1
bad
shockingly
Риболов видалений
09.05.2017 р. відповів для mixan  
answerview

Я взагалі нічого не розумію, що сьогодні відбувалося. Вата розгулює з портретами сталина по Києву . 34_wacko2

Патріотів України, аваковскi собаки б'ють ... Що це відбувається ? це не одиничні випадки сьогодні.
05_shok

Мені здається що багато залежить від місцевої влади.Візьми Дніпро-поки там Беня губернаторствував -була тиша,вата з покидьками комуняками, і кацапами по норах ховалися.
А зараз до влади в більшості міст знову прийшли проросійські тварі, губернатори теж такі ж триколорні.
А патріотів б'ють і саджають.Багатьом патріотично налаштованим людям набридло бути битими, тому й не рипаються
Jedem das Seine
Нехай Бог тобі дасть тобі утричі більше всього того,що ти бажаєш мені.
Змінено: 09.05.2017 р., Vervet
3
like
2
bad
shockingly
1
09.05.2017 р.
answerview
Гости Парада Победы в Москве:

2005 год:

Экс-король Румынии Михай I
Президент США Джордж Буш
Канцлер ФРГ Герхард Шредер
Президент Франции Жак Ширак
Премьер-министр Японии Дзюнъитиро Коидзуми
Председатель КНР Ху Цзиньтао
Президент Южной Кореи Но Му Хён
Премьер-министр Индии Манмохан Сингх
Премьер-министр Италии Сильвио Берлускони
Президент Сербии и Черногории Светозар Марович
Вице-премьер Великобритании Джон Прескотт
Президент Латвии Вике-Фрейберга
Лидеры стран СНГ, в том числе президенты Азербайджана, Армении, Узбекистана, Казахстана, Украины, Таджикистана и и. о. президента Киргизии,
Высшие международные чиновники:
Председатель комиссии Европейских Сообществ Жозе Мануэл Баррозу
Генеральный секретарь ООН Кофи Аннан
Генеральный директор ЮНЕСКО Коитиро Мацуура
Бывшие президенты Польши и Кипра генерал Войцех Ярузельский и Главкос Клиридис.
Отказались от приглашения:
Президент Эстонии Арнольд Рюйтель
Президент Литвы Валдас Адамкус
Президент Грузии Михаил Саакашвили.
Премьер-министр Великобритании Тони Блэр не смог присутствовать из-за чрезвычайной занятости.

2017 год:

Президент Молдовы Додон.
Карл Маркс.

like
bad
shockingly
09.05.2017 р.
answerview

Карл Маркс.

like
bad
shockingly
mixan забанений
09.05.2017 р. відповів для Vervet  
answerview

А патріотів б'ють і саджають.Багатьом патріотично налаштованим людям набридло бути битими, тому й не рипаються

сьогодні, аваковскi пси показали свое істинне обличя  і на чиїй вони стороні ...

вони не на стороні народа і патріотів України, це однозначно ...

Я трохи розгублений
http://www.moto.com.ua/postphoto/1583835_1.jpg
Змінено: 09.05.2017 р., mixan
2
like
1
bad
shockingly
1
10.05.2017 р.
answerview
Мда уж....
Еще долго Украине лечиться от этой чумы.
like
bad
shockingly
10.05.2017 р. відповів для August  
answerview
Тімофєй Лановой
Крим - це Україна!
like
bad
shockingly
10.05.2017 р.
answerview
Олег Пономарь
Доброе утро, друзья.
Среда на календаре. Важных новостей очень много, приступим без раскачки.
- Я бы поставил эту новость в рубрику #RussiaGate. Сковородка Трампа накалилась и он реагирует:
Глава ФБР Коми отправлен в отставку Трампом за "неспособность эффективно возглавлять бюро".
- Как вы помните, я анонсировал новости из Нидерландов по нашей Ассоциации с ЕС (наш третий майский маяк). Есть:
Вопрос ратификации будет рассмотрен в Сенате Нидерландов 23 Мая.
- Второй майский маяк - безвиз мы без неожиданностей пройдем на следующей неделе.
- Я писал из Варшавы в прошлом году, что эта идея обсуждалась на Саммите НАТО и вызревает:
Экс-Генсек НАТО Расмуссен призвал Министра обороны США Маттиса предоставить Украине статус официального военного союзника США (пока мы не члены НАТО).
- Также много дипломатический активности было вчера:
Грузинский Премьер встречался в США с Трампом, Климкин в США готовит встречу нашего Президента с Трампом, Турчинов в Турции на крупной военной выставке строит нашего Военного Тигра.
- Первая победа Макрона:
США пока отложили решение о выходе из Парижского климатического соглашения.
- Тренд стран экс-СССР - подальше от ..:
Эстония, Латвия и Литва для уменьшения зависимости от России подключат свои энергосети к сети Европейского Союза через Польшу.
Майте всі гарний день.
Крим - це Україна!
like
bad
shockingly
10.05.2017 р. відповів для mixan  
answerview

05_shok

Порошенко с азером старается разжечь настоящую Гражданскую Войну,чей они выполняют заказ?
4
like
2
bad
shockingly
2
10.05.2017 р. відповів для ALAN60  
answerview
59_rofl
Як казав поручик Ржевський:"Всем молчать!" 15_badgrin
Іванович. Не бандерлог!
1
like
1
bad
shockingly
10.05.2017 р. відповів для Direktor  
answerview
59_rofl
15_badgrin

Карл Маркс.

Змінено: 10.05.2017 р., ALAN60
2
like
2
bad
shockingly
10.05.2017 р.
answerview
01_smile
Карл Маркс.

1
like
1
bad
shockingly
10.05.2017 р.
answerview
15_badgrin
Карл Маркс.

like
bad
shockingly
10.05.2017 р.
answerview
Мер Дніпра Борис Філатов заявив, що в разі якщо Генпрокурор України Юрій Луценко і глава МВС Арсен Аваков не наведуть порядок в Дніпрі, він буде змушений "піднімати людей". Про це він заявив в Facebook, передають Патріоти України.
"За останні два роки в цьому місті шахраї і бандити захоплювали міськвиконком, палили комунальну техніку, різали шини, били депутатів, ображали і принижували муніципалів. Жоден злочинець не покараний", - написав Філатов.
За його словами, 9 травня в Дніпрі "реваншисти показали, на що вони здатні, коли залишаються безкарними".
"Арсен Аваков і Юрій Луценко, або ви наведете в Дніпрі порядок, або я буду піднімати людей. Вони хотіли "хунту" - вони її отримають", - підкреслив градоначальник. 18_good
Карл Маркс.

1
like
1
bad
shockingly
10.05.2017 р.
answerview
Единственный в мире рукопашный бой людей и собак с фашистами

...Зрелище было страшное: 150 (данные различные – от 115 до 150 пограничных псов, в т.ч. и из Львовской пограншколы служебного собаководства) обученных, полуголодных овчарок, против поливающих их автоматным огнем фашистов. Овчарки впивались фашистам в глотки даже в предсмертных судорогах. Противник, искусанный в прямом смысле и порубанный штыками, отступил, но на подмогу подошли танки. Искусанные немецкие пехотинцы, с рваными ранами, с воплями ужаса, вспрыгивали на броню танков и расстреливали бедных псов. В этом бою погибли все 500 пограничников, ни один из них не сдался в плен. А уцелевшие собаки, по словам очевидцев – жителей села Легедзино, до конца остались преданными своим проводникам. Каждая из уцелевших в той мясорубке, улеглась возле своего хозяина и никого не подпускала к нему. Немецкие звери, пристреливали каждую овчарку, а те из них, кого не подстрелили немцы, отказывались от пищи и умерли от голода на поле… Даже сельским собакам досталось – немцы расстреливали крупных собак селян, даже тех, кто был на привязи. Лишь одна овчарка смогла доползти до хаты и упала у двери...
http://masterok.livejournal.com/1079143.html
Карл Маркс.

1
like
1
bad
shockingly
10.05.2017 р.
answerview
Можливо довгий текст, можливо й нуднуватий (ну не читайте тоді), але мені захотілось з вами поділитись своїм "днем перемоги"

Сьогодні ми з чоловіком вирішили з'їздити у м. Чортков Тернопольської області. Ми туди часто їздимо, тому вже навіть маємо знайомих серед місцевих жителів. Не дивлячись, на сьогоднішню дату в місті як завжди тихо і затишно, але біля пам'ятників войнам полеглих у Другу Світову є свіжі вінки лампадки та висаджені квіти. Напевно, їх положили вчора, або ж, як мені здається, ще на проводи.

Біля статуї Божої матері, яку місцяни поставили за власний кошт, ми зустріли знайому бабцю. Скільки їй років ми не питали ніколи, але народилася вона ще в Австро-Угорщині, а в школу ходила при поляках. Старенька бабуся, яка ногами ледве човгає, але ходить і доглядає оту статую, біля якої своїми руками вона створила затишний мальовничий куточок, висадивши вічнозелені кущі, та розбивши клумби. Як вона сама каже: "Мені є робота, а всім іншим - на радість." І кожен раз я бачила її, коли вона підстригала кущі, чи вспушувала землю навколо квітів, чи як сьогодні, стоячи на колінах, вишкрябувала траву з поміж плитки.
Але, я відволіклася...

Колись, ми вже її розпитували про місто і його історію. І вона нам розповідала, де, хто в яких будинках жив, саме вона й розповіла, що на місці цієї статуї був колись будинок єврея-банкіра, в який попала одна з двох німецьких бомб які впали на місто. Взагалі місто від німців не дуже постраждало, адже туди вони зайшли вже через два тижні війни.

До війни Чортків був типовим "єврейським містечком". Тут їх жило досить багато. І по приходу німців ясне діло, створили гетто, де і розстріляли майже всіх. По приїзду додому я залізла в інтернет і прочитала, що з 6800 євреїв, Червону армію дочекалось лише 100. Але одразу відповім не всіх розстріляли, деякі втікли до лісу і боролися вже проти фашистів як партизани. Може й в УПА були (цього вже я не знаю).

Я поцікавилась в бабці: "якщо німці тут так звірствували, розстрілявши половину міста, певно ви раділи, коли прийшла Червона армія і визволила місто."

На що, бабця, зиркнувши на мене, відповіла мені: "А що вони не катами були?" Виявляється в Чорткові в 1939 році, після того як більшовики "асвабаділі народ від буржуазного іга" була створена тюрма НКВД. Куди звозили з усього району усіх, хто не те що би не хотів будувати комунізм, але й просто був не до вподоби новій владі. Першими "гостями" отієї тюрми звичайно стали священники і викладачі української гімназії, яка була в місті. Далі, туди вже звозили купу народу, а потім звідти ешелонами відправляли в лагеря, адже тут знаходився великий-жд вузол який пов'язував Галичину і Буковину з Центральними областями.

По місту почали ширитися чутки, що бульшовики, не просто відсилали в лагеря чи розстрілювали, а попросту мордували до смерті і глумились. Бабця розповідала, що копачі могил, казали, що трупи з відрізаними вухами та виколотими очима. Може це вже і вигадки, але я згадала, що як були ми в Уневській Лаврі у Львівській області минулого літа, там молодий монах розповідав подібні історії про орден василіанців, який майже винищили більшовики. Він розповідав нам про те що і шкіру полосками відрізали, і виколювали очі. Одного монаха навіть зварили заживо (я прочитала потім, що його канонізували). А осередок цього ордену був в Бучачі, там і досі є Василіанський монастир. А це ж зовсім поряд з Чортковим.

Приїхавши додому, я звичайно, полізла в інтернет, подивитись що там пишуть про ті події. І дійсно знайшла інформацію, що за 1939-1941 роки лише з Чортківського і Бучачського району, було репресовано більше 72 000 чоловік. Певно цифра взята і розстріляних, і засуджених, але не суть більшість з них все одно не повернулося. І є данні про розстріляних в Чортківській в'язниці в 1941 році - 2000 чоловік. Тобто за 6 місяцв - 2000 чоловік, в місяць по 330, в день по 10... це тільки в одному, невеличкому містечку...

А про останню тисячу чортківських в'язнів є навіть ціла історія.

Справа в тому, що німці досить швидки наступали, і більшовикам не тільки потрібно було швидко п'ятами накивати, але ще приховати свої злочини. Почалася шалена евакуація в'язнів. Але, звичайно, часу все одно було замало, вагонів не хватало, і потягнулися в Центральну Україну колони арештантів - певно як в Сибір гнали так і тут, тільки і різниця, що не в мороз вони ішли, а в липневу спеку.

Так само погнали і "чорківську тисячу". Більше сотні розстріляли в дорозі при спробі втекти, чи тих хто вже не в змозі був йти. Близько тридцяти осіб всеж втекло. Ясно, що доля їх була - УПА. В середині липня колона добралася до Умані, але було вже запізно - німці стояли в 25 км. 60 чоловік, які засуджені були по побутовим статтям, відпустили. Решта 756 чоловік (якщо не помиляюсь) - розстріляли на протязі 5 днів. Декілька років тому влада Тернопільскої області проспонсорувала встановлення меморіальної дошки в пам'ять про цю подію зі списком імен в Умані. Може хто буде там - пошукайте.

Я не надто заглиблювалась в цю тему сьогодні, але певно прийдеться, бо цієї гіркої сторінки нашої історії я зовсім не знала. Але ось, що я зрозуміла - в перші тижні війни по всій Західній Україні проводились масові ростріли, де кількість загиблих вимірювалась десятками тисяч.

І уявіть картину - ось останні два роки у вас забирають майно в якісь колгоспи, закривають церкви, школи, арештовують священників, ви вже чуєте, про перших арештантів яких вивезли кудись до Сибіру, страшні чутки про замордованих, і як апогей - розстріли в таких масштабах і колони в'язнів, яких під дулами автоматів кудись ведуть. Не знаю як ви, але я б теж зустрічала німців хлібом-сіллю, а потім би пішла в УПА.

Але, я продовжу. День сьогодні чудовий був, хоч і не дуже теплий. І ми вирішили проїхатись в Рукомиш, це під Бучачем. невеличке село, де є печерний монастир ще 13 ст. Я вже давно там хотіла побувати, але все не до снаги було.

Природа в цьому місці дуже мальовнича, та й видно що дбають про пам'ятку місцеві жителі, і поступово розбудовують, створюючи каплички по місцях зупинки хресної ходи, цікаві озерця і водопадики з водою із цілющого джерельця, статуї Божої матері, ангелів і святих. А започаткував цю ідею ще 200 років назад відомий український скульптор Пінзель (львів'яни точно чули це ім'я) а родом він із Бучача. Але я знову відволіклася...

На самому вершечку скелі, де і є оті самі келії монахів, встановлений пам'ятник Юрію Михайлецькому. Це воїн ОУН-УПА, який переховувався в отих печерах ще 20 років після війни. Певно всі ці роки, місцеві жителі йому приносили їжу, якісь речі і ніхто ж не виказав. Але схованку виявили в 1967 (!!!!!) році. Оточивши скелю, його почали викурювати димовими шашками, але воїн огорнув голову куфайкою, облився мастилом і підпалив себе. Саме його принято вважати останнім оунівцем, який загинув в боротьбі проти комуністичного режиму. Що думала, ця людина, оты довгі 20 років на самоті? Здогадувався він про свою долю? Чи може сподівався на щось? І замість звичної радості і умиротворення, які приходять в таких місцях мене охопив безумовний жаль за отими людьми, які положили своє життя в нерівній і завідома програшній війні, а їхні імена на довгий час стали лайкою.

Якийсь сумний вийшов в мене День Перемоги. З однієї сторони я радію, що фашистів перемогли. Їхні звірства припинили. Мої діди обидва воювали в Червоній армії, мали медалі і ордени. Але обидва побували в полоні - один попав під Курськом, інший під Сталінградом. Вернулись живими. Але в той же час перемога, в яку і вони влали своє здоров'я і молодість не принесла щастя ні маленькому клаптику їхньої країни, де ще довгі 20 років точилася боротьба, ні моїм дідам, яким ще довелось потім дорого заплатити за свій полон.

І закінчу я свою розповідь словами бабці, які вона сказала, коли я спитала чи відмічають вони взагалі День Перемоги:

"Наших дітей знову вбивають росіяни, ось коли проженемо їх з нашої землі - тоді й наш День Перемоги настане."
Карл Маркс.

like
bad
shockingly
Тюль купить недорого в Украине
купить телефон в Одессе со склада, Украина
купить инсталляцию для унитаза в Одессе, магазин сантехники
© 2001-2025, MOTO.com.ua - все про мотоцикли та скутери!   Зворотній зв'язок   Про нас   Реклама на сайті   Магазин