Та тому що багато народу у нас - любителі ШАРИ. Намутить, трішки тут обдурить, а там списдити, особливо де погано лежить - це залюбки, а щось нове вивчити, заробити своїм розумом і трудом - "я шо, лох? он там же крадуть просто так і нічо, а я чо?"
Іще їм всі винні - президент винний, прем'єр винний, суди винні, поліція винна, комунальщики винні і т.п.
А він нікому нічо не винен - "Вчитися новому? Ще й самому?! Нахера!? Я ж спеціаліст і так! А тошо нема вже такої спеціальності давним давно - то влада винна, бо козли!
А ти не любитель дурничьки, у тебе вінда ліцензійна, і музон з фільмами тільки ліцензійні дивишся, слухаєш?
Хто винен в тому, що в тебе по квартирі бігають таргани,по коморі-щури,діти брудні , не грамотні і голодні, жінка не охойна й ледача?
Це вони , таргани, щури, діти і жінка винні , а не ти, як господар, чоловік і батько ні в чому не винен?

У хорошого господаря повинно бути все до ладу..
це взагалі окрема каста "спеціалістів" (навіть 45-60) 90% з них вважають шо вони все знають і все вміють, "проста не слажилась". І дідульок із ЄС/США, які в 65 поступають у ВУЗи, вони вважають старими дурачками.
Не суди, да не судимий будеш.
Якщо доживеш до того віку-точно таким же будеш.
Це тобі зараз здається, що ти молодий, гарний і сильний, і що ти бога за бороду взяв і все можеш зробити, змінити,що все навколо тебе крутиться.Ось і зараз , ти вважаєш, що хтось там живе не правильно-а ти зразок для наслідування
45-50 ЛЮДИНА ТІЛЬКИ ПОЧИНАЄ ЖИТИ ДЛЯ СЕБЕ.
У молодості треба було пахати, що б придбати житло, авто, облаштувати все, вивчити, поставити на ноги дітей, женити.
А коли діти розбіглися по своїх гніздах і у тебе в принципі все вже є-який сенс рвати жили, що б швидше на цвинтар знесли? А на цвинтар то з собою нічого не забереш.