Колись, у юнацтві у розмові, від свого тренера по єдиноборствам ( доволі мудрої людини) почув як приклад цікаву метафору.
"От:уяви, " казав він мені. "Ось нас 10 -12 чоловік. Ми знаємо одне одного вже багато років.І ось наприклад ми йдемо по вулиці і гаряче сваримось, з якогось там питання.. Назустріч нам іде якась чужа шобла і починають нам відверто хамити. Що ми робимо? Ми миттєво припиняємо сварку, забуваєм образи і об'єднавшись даєм пізdyлей. "
А нам тренер завжди казав: "Розпускати руки, а тимпаче застосовувати прийоми, яких я вас навчив - це остання справа. Мудра людина - завжди все вирішить без бійки, бо вона діє на випередження.
І якщо я дізнаюся, що від вас хтось постраждав фізично - виключаю з клубу".
Тому ті, хто "дали пізdyлей" нічим не краще за ту бидлячу "шоблу", що йшла назустріч і просто хамила. А навіть гірші.
Бо в нормальній, цивілізованій, культурній, правовій країні, де працює поліція і суди - вони усі дружно сідають до в'язниці, за побиття людей.
А у країні, де головує бидло і беззаконня, так - ходи, давай усім "піздюлей", за будь-яке "криве" слово, ще й будеш правий.