Діти розмалювали стіни другого поверху Адміністрації Президента.
У Міжнародний день захисту дітей відкрилася виставка малюнків "Де я – там мій прапор" в арт-просторі "Second Floor Art Center" Адміністрації Президента України.
Виставку відкрили Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною, повідомляє прес-служба АП.
Звертаючись до присутніх дітей з родин воїнів АТО та родин, що були вимушені покинути свої домівки на Донбасі та переїхати до Києва, а також організаторів конкурсу та підготовки експозиції, Порошенко зазначив, що ця виставка є особливою ще й тому, що в її підготовці взяли участь талановиті діти з усього світу.
"Дуже важливо, що значна частина дітей, які малювали ці малюнки – з Донецька, Луганська, зі Слов’янська, Краматорська, Стаханова та багатьох інших українських міст і містечок", - наголосив Порошенко.
"Без любові до України такі малюнки не намалюєш", - переконаний Президент.
Співзасновники Українського кризового медіа-центру та куратори галереї "Second Floor Art Center" Геннадій Курочка та Наталя Попович розповіли присутнім історію виникнення ідеї проведення такого конкурсу. За словами Геннадія Курочки, близько 2,5 років назад Заступник Глави АПУ Ростислав Павленко отримав листа від дівчини, яка побачила першу виставку "Second Floor Art Center" та запропонувала провести у галереї виставку дитячих малюнків. Задля справедливого та об’єктивного відбору робіт, котрі будуть включені до експозиції, було вирішено провести конкурс.
"Ми запропонували зв’язатися з різними країнами, де є наші українські громади, отримати малюнки цих дітей і за 2,5 роки ми нарешті відібрали ці роботи", - розповів він.
На виставці представлені 16 робіт переможців міжнародного конкурсу малюнку "Де я – там мій прапор", який проводився серед українців по всьому світу.
У конкурсі взяли участь 86 дітей з 22 країн. Також у галереї розміщені дитячі малюнки, присвячені Україні та встановленню миру в нашій державі. Над простором галереї впродовж останніх кількох днів працювало більше 120 діток 6-12 років. Юні художники розмальовували своїми роботами стіни другого поверху Адміністрації Президента, де традиційно проводяться мистецькі вставки в арт-просторі "Second Floor Art Center".
Діти, які створювали простір цієї виставки, це переселенці, діти воїнів АТО, учні художніх шкіл Києва та Київської області.
https://ukranews.com/ua/news/500565-dity-rozmalyuvaly-stiny-drugogo-poverkhu-administracii-prezydenta