MOTO.com.ua
events
0
Події
Погода: Київ
26.08, 23:05
44
+13 °С
Вітер: 2 м./с., Зах
НовиниФорумОголошенняЖурналКаталогПривалКалендар
Реєстрація Вхід
?
Увійти
Допоможіть Армії, наближайте нашу Перемогу!
Форум
Шукати

Обговорення війни расії проти України

Переглядів: 3117609
GiS адміністратор
16.11.2015 р.
answerview
Показати повідомлення
Шановні учасники цієї теми! У ній ми обговорюємо все, що пов'язано з Україною та подіями, що її оточують.

Тут діють особливі правила, що трохи відрізняються від загальних.
Категорично заборонено:

1. Висловлювання образливого характеру про Україну та українців у будь-якій формі.  
  2. Мат у будь-якій формі.
  3. Постинг вульгарних картинок і відео, а також розміщення їх поза тегом SPOILER.
  4. Багаторазові цитування і безглузді повідомлення. Також заборонені цитати з відео і картинками всередині!
  5. Особисті листування і з'ясування стосунків видаляються цілими ланцюжками без попередження, навіть якщо в них є цінна інформація.
За всі ці (і не тільки) порушення Адміністрація сайту має право закрити доступ до цієї теми і видалити всі постинги з порушеннями!
Читаємо Правила форуму, не дратуємо адміністратора :)
Змінено: 07.11.2023 р., GiS
9
like
7
bad
shockingly
2
Риболов видалений
13.09.2016 р. відповів для Direktor  
answerview
Сльозливо- сопливий вірш задрипаного писаки, який любив Україну звідти, з-за "бугра", попиваючи віденську каву. Подібних "шмарклів" на цьому форумі хоч греблю гати, тільки в прозі. 62_sarcastic

А хіба любити Україну можна лише перебуваючи в Україні? 06_question
Та й не в цьому суть. Цинік, як знавець української мови, зробив мені зауваження, що слова Привіт немає в українській мові, що це москальское слова, а в нас суржик.
Тому і я і встромив цей вірш, що б показати знавцю, що ще в ті далекі , царські часи слово Привіт були присутні в українській мові.
Jedem das Seine
Нехай Бог тобі дасть тобі утричі більше всього того,що ти бажаєш мені.
2
like
2
bad
shockingly
13.09.2016 р. відповів для Vervet  
answerview
вермут, завязывай с одноименным напитком. это уже переходит все границы. я тебя и даром не трогал. зато миксану, по ходу, очень нравится твоя поддержка. но он молчит. как это прокомментируешь?
Я згоден, клініка для знавця укр. мови і суржика.
Натарабань тарабанщик.
І я не просив тебе ділитися зі мною своїми дятловим досвідом на клаві постукать і своїми знаннями з вікі.
А для тарабанщиків тупих можу порадити -Академічний тлумачний словник (1970-1980).Ось там найдеш це слово.
Хоча напевно дятлам не потягнути Академічний тлумачний словник.так что кто дятел и тупой - пока не выяснено. я могу о тебе так же сказать. но пока молчу
Любіть Україну, як сонце, любіть,
як вітер, і трави, і води,
в годину щасливу і в радості мить,
любіть у годину негоди!
like
bad
shockingly
Риболов видалений
13.09.2016 р. відповів для tsinik  
answerview
вермут, завязывай с одноименным напитком. это уже переходит все границы. я тебя и даром не трогал. зато миксану, по ходу, очень нравится твоя поддержка. но он молчит. как это прокомментируешь?
Я згоден, клініка для знавця укр. мови і суржика.
Натарабань тарабанщик.
І я не просив тебе ділитися зі мною своїми дятловим досвідом на клаві постукать і своїми знаннями з вікі.
А для тарабанщиків тупих можу порадити -Академічний тлумачний словник (1970-1980).Ось там найдеш це слово.
Хоча напевно дятлам не потягнути Академічний тлумачний словник.так что кто дятел и тупой - пока не выяснено. я могу о тебе так же сказать. но пока молчу

Цинік, це ти зав'язуй з однойменним напоєм. Якщо ти ще не зрозумів-пояснюю ще раз-я проти образ та хамства. Дискуссируй, але не ображай людину , і я до тебе не буду мати претензій. А чого мовчить-мені якось фіолетово, це його право.
А це хто наисал, може Пушкін? Так що це моя відповідь на твої клініки, дятли .Та й натарабанить ти сам запропонував.
Так що дійсно припиняй Кирило бухати, а то пишеш, а потім і не пам'ятаєш, про що писав.
клиника. я тебе такого суржика могу натарабанить вагон и тележку. но я рад, что тебя в вике не забанили. кстати, чтоб было понятно - там любой дятел может на клаве постучть. но это не постулат и не аксиома
Jedem das Seine
Змінено: 13.09.2016 р., Vervet
2
like
2
bad
shockingly
13.09.2016 р.
answerview
Олег Пономарь
Доброе утро, друзья.
Вторник на календаре. Важных геополитических новостей снова немного и это очень хорошо. Так как время работает на Украину, то значит, что мы еще на один день ближе к счастливому финалу. Итак,
- НАТО ближе:
Франция поможет Грузии создать систему противовоздушной обороны.
- Кому должны - прощаем:
Украина готова провести досудебные переговоры с Россией по долгу $3 млрд.
- Лед тронулся и здесь:
Европейский суд задал правительству РФ вопросы о событиях на Болотной площади.
- Инвестиции нужны:
Корейская Posco интересуется Ильичевским морским портом.
- Генпрокуратура продолжает радовать.
Пока так на сейчас.
Помогаем обязательно Армии, наблюдаем за консервацией.
Майте чудову каву та гарний настрій.

Олег Пономарь
Меня затегили под постом очередного "эксперта" про очередной конец света в Январе 2017 года.
ОК. Давайте не спеша разберемся.
Первое.
Журналисты - не эксперты. Им нужно жареное, иначе их СМИ не будут читать. Погорячее, искусство заголовка и тд.. И это нормально, это рынок, это борьба за читателя. Это законы СМИ.. Но вы должны это тоже понимать. Я, в отличие от этого, не СМИ. И поэтому могу просто писать как есть. Как я вижу ситуацию, что я знаю из своих источников, что я прогнозирую и тд.
Второе.
Дальность и точность прогноза.
Две недели назад я дал большое и подробное интервью http://www.polradio.pl/5/39/Artykul/268986. Никто, думаю, не удивлен, что в очередной раз мой прогноз сбылся и никакого наступления России, о котором наперебой кричали в ФБ те же "эксперты", не произошло.
В этом интервью я описал ситуацию (как мы ее видим на Западе) до конца Января. Потому что в конце Января вступает в должность новый Президент США и в конце Января истекает действие санкций ЕС. А дальше будем видеть в зависимости от результатов выборов в США.
Третье.
Выборы в США.
Здесь от нас ничего не зависит. Это выбор американского народа. И мудрость человека состоит в том, чтобы переживать и действовать, если от тебя что-то зависит. И не переживать, если ситуация от тебя не зависит. Ибо - зачем? Смысл? Также мудрость человека в том, чтобы уметь отличить первое от второго.
Мы хотим Хиллари. Но даже, если будет и Трамп, то Земля не сойдет с оси и политика США кардинально не изменится. Предвыборная риторика и реальная политика из Овального кабинета - это две большие разницы.
Многое будет зависеть от дебатов претендентов, которые начинаются в конце Сентября. Демагоги и популисты всегда сильны в дебатах, но и Хиллари очень хороша. Просто наблюдаем, ждем и надеемся.
Четвертое, последнее.
Про "розовые очки".
По-моему, в моем интервью очень четко написано, что нас ждет необычайно сложная осень и первые два месяца зимы. Пу-тин идет Ва-банк (не военным способом) и вся его колонна в Украине - тоже. Будет очень и очень трудно нам всем. Где же здесь "розовые очки"?
Нам придется держать голову очень холодной и просто делать свое дело - каждый на своем месте.
Но и закончится всё хорошо для Украины тоже. Ибо здесь уже вступает в силу историческая объективная закономерность и неизбежность. Сначала страны Восточной Европы откололись от экс- СССР, затем страны Балтии от недоимперии. Сейчас пришло историческое время Украины.
Это - 100%! Ход истории вспять не повернуть.
Хорошего дня.
Крим - це Україна!
1
like
1
bad
shockingly
answerview
забавный ты и самовлюбленный. почему впрягаешься в споры/ссоры - не ясно. тяжелый, короче.
хотя, "нет невыносимых людей. есть узкие двери". варись сам в своем ирке
Любіть Україну, як сонце, любіть,
як вітер, і трави, і води,
в годину щасливу і в радості мить,
любіть у годину негоди!
1
like
1
bad
shockingly
13.09.2016 р.
answerview

луччі люди заступаються за зіленского
Крим - це Україна!
1
like
1
bad
shockingly
Риболов видалений
13.09.2016 р. відповів для tsinik  
answerview
забавный ты и самовлюбленный. почему впрягаешься в споры/ссоры - не ясно. тяжелый, короче.
хотя, "нет невыносимых людей. есть узкие двери". варись сам в своем ирке

цинік, це всього лише твоя думка, на яку ти маєш право.
Краще бути забавним і самозакоханим, ніж дурним і безглуздим.
Тема у нас відкрита для обговорення, я не в лічку до тебе вліз, тому влазити в дискусії і суперечки кожен має право, кожен має право висловлювати свою точку зору. А от ображати це не є добре і правильно.
Кирило, коли випив, не потрібно в темах відписуватися, а то потім безглуздим виглядаєш.
Так, і що таке-варись сам в своем ирке, це як, і що таке ирке??? Протокол мережевого спілкування , ЯКЩО ТАК, ТО ЯК В НЬОМУ МОЖНА ВАРИТИСЯ? 05_shok 06_question .
Jedem das Seine
1
like
1
bad
shockingly
Риболов видалений
13.09.2016 р.
answerview
Порошенко "підклав свиню" російським мовникам

Росію виключили зі списку європейських мовників у сфері телебачення і радіомовлення.

Відповідні зміни до закону "Про телебачення і радіомовлення" щодо визначення передач європейського виробництва підписав президент Петро Порошенко.

"Ліцензіати (крім супутникового мовлення) у проміжках часу між 07:00 і 23:00 повинні дотримуватися таких пропорцій між українськими та іноземними передачами: передачі європейського виробництва, а також США і Канади повинні становити не менше 70% загального тижневого обсягу мовлення. У тому числі не менше 50% загального тижневого обсягу мовлення - передачі українського виробництва", - ідеться в тексті закону.

Окрім того, музичні твори українських авторів і виконавців повинні становити не менше 50% загального щотижневого обсягу мовлення в радіопрограмах.

Передача європейського виробництва - створена однією або кількома юридичними особами-резидентами країн, які ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне мовлення. Сюди також відносяться передачі, виготовлені на замовлення юридичних осіб-резидентів країн, які ратифікували Європейську конвенцію. Але якщо безпосереднім виробником передачі є особи-резиденти таких країн.

Якщо передача створена на замовлення або за участю юридичних осіб-резидентів держави-агресора, її не може вважати передачею європейського або українського виробництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні заборонили ще низку російських фільмів і серіалів

Як відомо, Верховна Рада у травні виключила Росію зі списку європейських мовників у сфері телебачення і радіомовлення. Наразі від парламенту очікують до кінця року прийняти законопроект про заборону на ввезення книг антиукраїнського змісту з Росії та Криму.
Jedem das Seine
Прикріплені зображеннявідкрити у галереї
6
like
6
bad
shockingly
Риболов видалений
13.09.2016 р.
answerview
Обстановка в районі проведення АТО
та навколо України
станом на 13 вересня

На тимчасово окупованих територіях сходу України противник продовжує обстріли позицій сил АТО із застосуванням заборонених Мінськими домовленостями 122-мм артилерійських, а також 82 та 120-мм мінометних систем.

Основні зусилля противника зосереджувались на підтриманні боєготовності військ, поповненні боєприпасів, паливно-мастильних матеріалів, удосконаленні інженерного обладнання районів оборони на напрямках:
Сєверодонецький. На ділянці н.п.Голубівське, Донецький (район оборони 14 стрілецького батальйону 4 окремої мотострілецької бригади (Алчевськ) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ) встановлено мінно-вибухові загородження. На озброєння інженерно-саперної роти 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 АК ЗС РФ надійшла установка розмінування УР-77 “Метеорит”;
Слов’янський. Передові підрозділи 3 мотострілецького батальйону 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) АК ЗС РФ приводились до вищого ступеня бойової готовності;
Донецький. У районі н.п.Авдіївка здійснено ротацію особового складу окремого штурмового батальйону (Донецьк) 1 АК ЗС РФ. Перевірено систему оповіщення військових комісаріатів у н.п.Макіївка, Донецьк;
Маріупольський. Здійснено поповнення боєприпасів та пально-мастильних матеріалів підрозділів 1 мотострілецького батальйону 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ.

До розвідки об’єктів сил АТО залучались три безпілотні літальні апарати (оперативно-тактичний – зона відповідальності ОТУ “Донецьк”; два тактичних – зона відповідальності ОТУ “Маріуполь”).

Зафіксовано чергові факти постачання озброєння та військової техніки з території РФ. 12 вересня ц.р. через н.п.Ізварине у напрямку м.Луганськ здійснила марш змішана колона військової техніки (бойові машини піхоти, бронетранспортери та вантажні автомобілі, у т.ч. з гарматами на причепах).

Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків та самохідних артилерійських установок у районах н.п.Макіївка, Моспине та Ясинувата.

Зафіксовано чергові втрати особового складу частин та з’єднань 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.
12 вересня ц.р. загинуло двоє та поранено четверо військовослужбовців 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) та 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, а також 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) та 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ.

Відсутність належного контролю за обігом боєприпасів та встановлення відносного режиму “тиші”, що значно знижує потреби передових підрозділів у боєприпасах, призвели до зростання обсягів незаконного списання набоїв з метою їх збуту на чорному ринку.
12 вересня ц.р., на неконтрольованій ділянці українсько-російського кордону, співробітниками ФСБ РФ затримано військовослужбовця 7 окремої мотострілецької бригади 2 АК (Луганськ) ЗС РФ ТИМОШЕНКА Сергія Єгоровича (28.05.1968р.н.), який направлявся до Росії у відпустку з трьома ящиками набоїв до автомату АК-74. Оперативна перевірка складу тимчасового зберігання боєприпасів 7 омсбр, обладнаного на території виправної колонії №22 (н.п.Комісарівка) виявила:
нестачу семи ящиків з 5,45-мм набоями до автомату АК-74;
наявність значної кількості мінометних мін, що проходять по обліку служби ракетно-артилерійського озброєння бригади, як видані для бойового застосування та списані: 200 ящиків мін калібру 120-мм та 20 ящиків мін калібру 82-мм.
Головне управління розвідки Міністерства оборони України
Jedem das Seine
1
like
1
bad
shockingly
Риболов видалений
13.09.2016 р.
answerview
"Конец света": Кримчан попередили про неминучі відключення світла
вівторок, 13 вересень 2016, 10:46

Чиновники закликають людей готувати генератори.

Жителів окупованого Росією Севастополя знову може чекати відключення світла. Про це заявив виконуючий обов'язки "директора департаменту міського господарства" Андрій Чибісов, передають Патріоти України.

"У цей опалювальний сезон у нас можливий дефіцит електроенергії близько 25-30 мегават. На території міста присутні дизель-генераторні установки в кількості 388 штук, які дозволять дефіцит електроенергії компенсувати", - заявив він.

Чибісов вважає, що проблема полягає в тому, що електрики, яке зараз надходить до Севастополя з Краснодарського краю по енергомісту, взимку недостатньо: у пікові навантаження, коли температура буде опускатися нижче мінус 20 градусів, а енергоспоживання зростати - до 270 МВт, можливий дефіцит.
Jedem das Seine
1
like
1
bad
shockingly
Риболов видалений
13.09.2016 р.
answerview
Jedem das Seine
3
like
3
bad
shockingly
Риболов видалений
13.09.2016 р.
answerview
"Це звичайний сніданок жителя "молодої республіки": В мережі ажіотаж навколо фото із застілля Плотницького і новонавернутого громадянина "ЛНР" Монсона

Користувачі мережі порівняли "ЛНР" з блокадним Ленінградом, де члени партійного керівництва їли ікру під час голоду.
У соціальних мережах розігрався ажіотаж навколо святкового застілля ватажка так званої "ЛНР" Ігоря Плотницького та американського бійця змішаних єдиноборств з російським громадянством Джеффа Монсона, який нещодавно отримав паспорт "республіки". Фото Плотницького та Монсона обговорюють користувачі Twitter, пишуть Патріоти України.
"О это же американец, самый настоящий, у нас в гадюкино. Так а ну быстро все самое лучшее на стол,это же американец", "... в блокадном Ленинграде тоже икру ели члены правительства", "Повесить бы баннер с этой фоткой в Луганске и написать:""Глава" и "гражданин" "калякают" за "республику""))))", - коментують публикацію користувачі мережі.

Jedem das Seine
1
like
1
bad
shockingly
Риболов видалений
13.09.2016 р.
answerview
У Чечні загинув "альфовець", котрий командував операцією в "Норд-Ост"
вівторок, 13 вересень 2016, 8:15

Радник голови Чеченської республіки, колишній керівник управління "А" ФСБ Росії, який командував ліквідацією терористів під час теракту в "Норд-Ості", Юрій Торшин, загинув 11 вересня у віці 58 років. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт міжнародної Асоціації ветеранів підрозділу "Альфа".

Як пишуть росЗМІ, Торшин загинув у ДТП в Наурському районі Чечні. Він їхав на мотоциклі Harley Davidson, і, намагаючись уникнути аварії з іншим транспортним засобом, який перекинувся перед ним, все ж таки не зміг попередити трагедію.

Торшин був командувачем групи "Альфа" (управління Центра спецпризначення ФСБ РФ, яке займається боротьбою з тероризмом). Юрій брав участь у операціях проти терористів на Дубровці у 2002 році під час захоплення концертного залу (саме тоді група Торшина вбила ватажка бойовиків Мавсара Бараєва), а також у Беслані в 2004 році, коли терористи захопили школу.

У відставку Торшин пішов у 2010 році. Влітку 2015-го року він став радником голови Чечні Рамзана Кадирова по роботі з правоохоронними органами.
Jedem das Seine
Змінено: 13.09.2016 р., Vervet
like
bad
shockingly
Риболов видалений
13.09.2016 р.
answerview
Гарний приклад: Киянка подала в суд на спортклуб через таблички російською мовою
вівторок, 13 вересень 2016, 7:55
V
На першому засіданні суду підтвердили факт, що Sport Life відмовляється обслуговувати клієнтку українською мовою

Киянка Ганна Романюк подала позов до суду на мережу спортивних клубів Sport Life, вимагаючи перекласти таблички у спортзалах з російської на українську мову. Про це повідомив активіст Святослав Літинський, передають Патріоти України з посиланням на "Фейсбук".

"Sport Life відмовляється обслуговувати Ганну Романюк українською мовою в своїх клубах. На першому засіданні суду підтвердили цей факт, а також підтвердили, що більшість інформаційних табличок іноземною мовою є без дублювання українською.

Виглядає, що наступне засідання в вівторок буде остаточним.

ЗАПРОШУЮ КИЯН ПІДТРИМАТИ ПРИСУТНІСТЮ !!

Святошинський районний суд міста Києва
Дата/час 13.09.2016 12:20
№ Справи 759/9216/16-ц
Сторони по справі Позивач: Романюк Ганна Юріївна, відповідач: Товариство з обмеженою відповідальністю "СПОРТ-ФОКС"
Адреса 01032, Київська, м. Київ, вул. Жилянська, 142
суддя Миколаєць І.Ю.", - пише Літинський.
Jedem das Seine
1
like
1
bad
shockingly
13.09.2016 р.
answerview
Полторак отменил 395 приказов, мешающих осуществлению реформ в Минобороны.
Министр также отметил, что всего на данный момент было отменено более 1600 приказов. Источник: http://censor.net.ua/n405752
Заснування Москви було найбільшою геокатастрофою нашої ери
like
bad
shockingly
13.09.2016 р. відповів для User  
answerview
Полторак отменил 395 приказов, мешающих осуществлению реформ в Минобороны.
Министр также отметил, что всего на данный момент было отменено более 1600 приказов. Источник: http://censor.net.ua/n405752

ИМХО, чтобы в этой стране действительно были какие-то реформы необходимо разогнать государственный аппарат полностью, где 1/4 пишет никому не нужные инструкции и 3/4 не знают как их применять и только протирают штаны и собирают взятки; отменить 5/6 всевозможных инструкций бредовых по своей сути, а остальные согласовать с законодательством....  03_biggrin
http://khersonci.com.ua/images/NEWS/06.2014/190614_04.jpg
1
like
bad
shockingly
1
answerview
Зрадофилы в экстазе!Да какой же степенинужно быть ограниченным человеком что бы годами любить и смотреть,а потом в один миг втоптать в говно.Когда нибудь так поступят и свами...

Сраколизи в печалі.
Це скільки ж у нас, по твоєму, обмежених людей, які так любили Яника, голосували за нього, дивилися, а потім, в одну мить втоптали в гімно.
У мене трохи інша точка зору на цей випадок. Не люди втоптали Зеленого і Яника в гімно, а вони самі влізли в це гімно.
не нарікай на дзеркало, коли пика крива
Всё просто,по статистике 80% людей-это ограниченные и не далёкие.Кого будете завтра говнецом поливать?У вас ешё остались люди которых вы не обгадили?
Проблема современного мира в
том, что умные люди полны
сомнений,а идиоты переполнены
уверенностью...
2
like
2
bad
shockingly
Риболов видалений
13.09.2016 р. відповів для Santyago  
answerview
Зрадофилы в экстазе!Да какой же степенинужно быть ограниченным человеком что бы годами любить и смотреть,а потом в один миг втоптать в говно.Когда нибудь так поступят и свами...

Сраколизи в печалі.
Це скільки ж у нас, по твоєму, обмежених людей, які так любили Яника, голосували за нього, дивилися, а потім, в одну мить втоптали в гімно.
У мене трохи інша точка зору на цей випадок. Не люди втоптали Зеленого і Яника в гімно, а вони самі влізли в це гімно.
не нарікай на дзеркало, коли пика крива
Всё просто,по статистике 80% людей-это ограниченные и не далёкие.Кого будете завтра говнецом поливать?У вас ешё остались люди которых вы не обгадили?

Тіло твою країну повією обозвало, а ти шукаєш йому виправдання.
Мені от цікаво, якщо б цей твій зелений улюбленець твою матір , дружину, дочку повією обізвав, ти б йому теж шукав виправдання.
Ти теж в ці 80 відсотків входиш?
Jedem das Seine
like
bad
shockingly
13.09.2016 р. відповів для Grom  
answerview

луччі люди заступаються за зіленского

Зеленский уже "дошутился" - хотел выцыганить 50 млн грн в Госкино на свои проекты. Так "ху-из-ху" тут попрошайка вопрос открыт:
http://www.unian.net/society/1518613-studiya-kvartal-95-snyala-svoyu-zayavku-na-50-millionov-ot-goskino-obeschaet-snyat-kino-bez-pomoschi-gosudarstva.html
Вот такая у нас культура: обосрать стану одновременно клянчя у нее деньги.  32_king
http://khersonci.com.ua/images/NEWS/06.2014/190614_04.jpg
3
like
2
bad
shockingly
1
13.09.2016 р.
answerview
Колбасный синдром СССР

http://reukraine.in.ua/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B1%D0%B0%D1%81%D0%BD%D1%8B%D0%B9-%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%BC-%D1%81%D1%81%D1%81%D1%80/
Заснування Москви було найбільшою геокатастрофою нашої ери
like
bad
shockingly
Тюль купить недорого в Украине
купить телефон в Одессе со склада, Украина
купить инсталляцию для унитаза в Одессе, магазин сантехники
© 2001-2025, MOTO.com.ua - все про мотоцикли та скутери!   Зворотній зв'язок   Про нас   Реклама на сайті   Магазин