MOTO.com.ua
events
0
Події
Погода: Київ
29.08, 20:41
32
+24 °С
Вітер: 3 м./с., Пд-С
НовиниФорумОголошенняЖурналКаталогПривалКалендар
Реєстрація Вхід
?
Увійти
Допоможіть Армії, наближайте нашу Перемогу!
Форум
Шукати

Обговорення війни расії проти України

Переглядів: 3121206
GiS адміністратор
16.11.2015 р.
answerview
Показати повідомлення
Шановні учасники цієї теми! У ній ми обговорюємо все, що пов'язано з Україною та подіями, що її оточують.

Тут діють особливі правила, що трохи відрізняються від загальних.
Категорично заборонено:

1. Висловлювання образливого характеру про Україну та українців у будь-якій формі.  
  2. Мат у будь-якій формі.
  3. Постинг вульгарних картинок і відео, а також розміщення їх поза тегом SPOILER.
  4. Багаторазові цитування і безглузді повідомлення. Також заборонені цитати з відео і картинками всередині!
  5. Особисті листування і з'ясування стосунків видаляються цілими ланцюжками без попередження, навіть якщо в них є цінна інформація.
За всі ці (і не тільки) порушення Адміністрація сайту має право закрити доступ до цієї теми і видалити всі постинги з порушеннями!
Читаємо Правила форуму, не дратуємо адміністратора :)
Змінено: 07.11.2023 р., GiS
9
like
7
bad
shockingly
2
Риболов видалений
02.10.2016 р.
answerview
Мелодійна, рідна, солов'їна: Якою була українська мова 400 років тому
неділя, 2 жовтень 2016, 7:30

Шевченко та Котляревський були першими хто наважився надрукувати і показати поезію живої розмовної народної мови

Що ми знаємо про українську мову?? Вона гарна, мелодійна. Перші літературні твори співочою, солов'їною були написані Шевченком ("Кобзар" 1840 року) та Котляревським ("Енеїда" 1798 року). А де більш ранні твори? Їх не було чи їх знищили? Ворожа пропаганда говорить, що до 19-го століття української мови взагалі не існувало або ж вона є діалектом слов’янської чи російської мови. Про це йдеться на сайті Безводовка, зазначають Патріоти України.

Всі літописи, діловодство, листування, викладання велися церковно-слов’янською, яка фонетично та граматично далека від української мови. Ця офіційна мова церкви, нав’язана, так званими «просвітителями», Кирилом та Мефодієм, була чужа народу.

В ортодоксальному середовищі церковно-слов’янська була аналогом «мертвої» латинської мови католицького світу, яка не мала народу носія і була мовою освіти, науки та літератури. Тому ми зараз і читаємо літописи, наукові та художні твори середньовіччя малозрозумілою, штучною і схожою на російську мовою.

Яскравим прикладом є «Граматика» Мелетія Смотрицького видана в 1619 році друкарнею Віденського братства. Ця книга лягла в основу «Російської граматики» Михайла Ломоносова.
А якою мовою говорив простий люд? Яка мова була душею нашого народу? Невже Шевченко та Котляревський вигадали українську на основі польського чи російського діалекту? Ні, вони були першими хто наважився надрукувати і показати поезію живої розмовної народної мови.

Українську літературну традицію вони перейняли у студентів та викладачів Києво – Могилянської академії (Митрофана Довгалевського, Георгія Конисського та інших), які на початку18-го сторіччя писали інтермедії українською мовою.

Інтермедії це короткі драматичні твори, в яких на сцену виводяться простолюдини, що говорять «слогомпростым, деревенским мужицким» («Піїтика» М.Довгалевкого 1736-1737) з дотепним анекдотичним сюжетом, який нерідко був запозичений із життя народу.

На щастя, вдалося знайти в журналі «Кіевская старина» від 1883 року, випуск 12, без перебільшення унікальний і надзвичайно рідкісний твір в своєму роді. Дві інтермедії початку 17-го сторіччя. Вони збереглися в польській транскрипції у відомого польського письменника І. Крашевського. Твір називається: «Трагедія або образ смерті пресвятого Іоанна Хрестителя, Посланника Божого, в 5-ти діях, з додаванням двох інтермедій, написаних Яковом Гаватовичем, вчителем вільних наук та філософії у Львові. Представлена була в Кам’янці на ярмарку, в день того ж св. Іоанна Хрестителя, 1619 року, а надрукована у св. Миколая на передмісті Яворівському».

Твір передрукований із журналу «Кіевская старина» мовою оригіналу. Насолоджуйтеся українською мовою, якій 400 років.

Інтермедія після другої дії «Кіт у мішку».

(Климко з горшками, Стецько тримає на спині кота в мішку).

Климко. Що ты тутъ, побратиме, собі порабляешь?

Кажи мені, як живешь, та якъ ся маешь?

Стецько. Я тут не роблю ничого. Ось иду до дому свого

Та и зъ тоіеми горшками, якъ зъ своими сусідами.

Климко. Та на щотакъ много маешь? – либой на жонку кидаешъ?

Стецько. На що? Чи хочешь вірити, що люблю хороше жити,

Всёго достатекъ варити кажу, та ся не курчити,

Такъ яко приналежаетъ сподарови, що все маетъ.

Климко. Бохмесь, чоловікъ хорошій. Либой маешь много гроши.

Стецько. Та що маю? Кл. Та дожитокъ. Ст. Маю тотъ на полю вшитокъ.

Суть тамо овцы, бараны, котромы частую паны;

Суть волы, та й коровы, – все маю, коли-мъ здоровый.

Климко. Та и много поля маешь?

Стецько. Маю, – та щотакъ питаешь?

Климко. Бо хочу тобі вікъ служити, зъ тобою вік провадити.

Стецько. Коли хочешь, гаразд служи, хоть ся и шинкаркомъ длужи.

Коли пінізи маемо, – все мы тое поплатимо,

Лише хоць вірне служити.

Климко. Кажи-жъ, що будешъ варити Для мене.

Ст.ецько. Хотъ видишь горшковъ мнгого, що-мъ до дому свого

Тутъ покупивъ на ярмарку,- купилемъ и тую мірку,

Що будемъ собы зъ ней пити, – та питаешь, що варити

Буду? Ось в тоімъ борщика, въ тоімъ яглы до молока;

Коли рыбы достанемо, въ тоімъ коропы розписто,

Въ тоімъ капусту густою, въ тоімъ розпустимо лою,

До гороху, оттакъ знаишь, та и пироговъ ся наишь;

Въ горщику ихъ поваремо, та и в тимъ шпирокъ насмажемо.

Та що бысь хотівъ иншого? Що маемъ, наваримъ много.

Климко. Бог-ме я буду служити, коли такъ схочешь варити.

Та же сяхороше маешь.

Стецько. Та ти що робити знаешь?

Кажи, що бы-мъ слугу свого знавъ, та ласкавъ бывъ на ніого.

Климко. Я чоловікъ все робити знаю, то волки ловити,

Щобы овець не псовали, та быдла не розганялы.

И иншого звера много достану ось зъ ліса того.

Лисицю, що-мъ имыю, несу, та за длугъ ю понесу.

Стецько. Того слуги потребую – та южъ ся тобі радую;

Будешь-же ся гараздъ мати, та борзо хочъ прибывати.

Климко. Гараздъ. Та ты звірка того купи, дамъ іего не дрого.

Будешь до тей шапки мати.

Стецько. Коли бы го огледати?

Климко. Ище быстрый, тепер зъ ліса, утюкъ-бы мені до біса.

Дома іого оглядаешъ, гей-же хорошій – пузнаешь.

Стецько. Якъ іого шацуешь собі?

Климко. За шисть осмаков дамъ тобі.

Стецько. Вельми зацінивъ-есь много.

Климко. Кажи, щодашъ, дамъ не дрого.

Стецько. Три осмаки возьми собі. Кл.Дай пять. Ст. Не дамъ. Кл.Жичу тобі.

Стецько. Много. Кл. А хочешь купити – чотыри та будемъ жити

Собі, лише длухъ однесу, та горшки те то понесу

За тобою.

Стецько. Еще много хочешь. Климко. Та, Бог-ме, не дрого,

Так бо емъ я виненъ сила, коли –жъ – мо тамъ въ корчмі пила.

Стецько. Бери – жъ южъ чотыри гроши, та ся верни якъ хорошій.

Климко. Гаразд, и зъ міхомъ зоставлю, та не вельми ся забавлю.

(Тут Климко пішов, а Стецько приймається дивитися лисицю.)

Стецько. Осмотру тую лисицю, чи будетъ пидъ рукавицю,

(Кіт тікає.)

Та и пудъ шапку красцынко. Бідна – жъ моя головонько!

Ось, ось мене грошей збавивъ, лихъ чоловікъ міхъ зоставивъ.

Ось кота въ міху купивъ-емъ! Чомъ я такъ не мудрый бывъ-емъ?

И-же у тотъ міхъ не гледывъ-емъ, та щовъ нимъ не осмтривъ-емъ?

О, бісу твоей матери! Кажуть, не каждому вери.

(Шукає горшки, шукаєодяг, який положив на горшки.)

Та и горшки либой пукралъ. Ось матінко, що-мъ я выгралъ

На тому лихим ярмарку! Бісъ взявъ изъ горшками мірку

И сукни либой не маю. Що ма-мъ діяти – не знаю.

Бідна – жъ моя головонько! О, несчастная – жъ матонько,

Щось мя на світ народила, що-мъ такъ нинка стративъ сила.

(Приходить, переодягнувшись в інший одяг, а горшки кладе в іншому місці і прикриває їх його одягом і притрушує травою).

Климко. Та що, побратиме, тобі? Стецько. Чи жартуешь зъ мене собі?

Наробивши та не знаешь? Горшки укравъ та питаешь?

И сукману… та и здрадить мене въ торгу: кота-сь всадилъ

Въ міхъ, та-же лисицу маешь, казав-есь, що ю продаешь,

Тою-мъ я заплатить тобі, а того-мъ не змыслить собі,

Що я-мъ въ тотъ міхъ не загледівъ, а тысь пришолъ, що бысь шыдивъ,

И ще, що ми есть, питаешь, та сязъ мене насмеваешь.

Климко. Та щоти на мене кладешь? Що-мъ ся тутъ натрапилъ, радъ есь.

Не мамъ кимъ освядчити, що й смылъ то на мене вложити.

Стецько. Якъ тебе зовуть? – питаю. Климко. Климко. Стецько. О, того не знаю,

Якъ здрайцу зовуть тамъ того, та бо шапка власна іого,

Та для того-мъ гадавъ собі, що онъ, тамъ тотъ мовилъ тобі.

Прошу-жъ, пробачъ вину тую.

Климко. Милый брате, я зъ тобою,

Та якъ кажешь, що тя зрадивъ,- кота впередъ въ тотъ міхъ всадивъ?

Стецько. Ой, такъ. Кл.Я та и пукралъ гроши? Ст. Пукралъ. Кл.Чловікъ не хорошій.

Та и мівъ служити тобі? Ст. Мівъ. Кл.Зъ грошами пойшолъ собі?

Стецько. Такъ, брате. Кл. То й горшки укралъ? Ст.Такъ. Кл. Та-съ ты іого не шукалъ?

Стецько. Нітъ, боса ты натрапилесь. Кл.Теперъ-то? Ст. Теперъ. Кл.Зблудилесь!

А хочешь мині вірити? Здасть-ми ся, що-мъ мілъ видіти

Теперъ чоловіка того, що мілъ горшков вельми много.

Тотъ либой. Ст.Либой. Кл.Сукману, що тобі благому пану

Либой взявъ, нісъ на палиці, та собі лігъ на травиці.

О Бугъ-ме тотъ, бо шарая сукмана была такая.

Стецько. Такая, такая. Климко. Чи хочешь ми вірити.

Коли-ць того покажу, не хочъ гожи вити.

Ось лежить! А тотъ?.. Стецько. Тотъ, тотъ! Климко. Ну-жъ, тую палицю

Гараздъ іого по хребті, же змажетъ травицю

Пасокою. Стецько. О, буду-жъ іого шмаровати!

Мусить мені и горшки и все поврацяти.

Та якъ мудрый пакрывъся, ось видишь травою,

Що бы не зглидино. Климко. Бий кріпко, та свою

Сукману и все побери, а іого въ всіті не дери.

(Климко, закачав рукава, б’є по горшкам, а Стецько тікає).

Стецько. О, матіонко, матіонко! Тепер-же ми лихо.

Чи бісъ, чи лихъ чоловікъуправилъ мене тихо

Въ то нестестіе велике, що-мъ убоство свое

Потолкъ, въ нивочъ обратилъ ти горшки мое.

Щося діять? Чи Богъ то милостю справити

Хотилъ такое річи на мене пустити,

Чи лихіи люде? О, Боже милостивий!

Коли-жъ бы ся тотъ трапилъ чоловікъ зрадливый,

Що ми такое річи, ось пане, наброилъ…

Пузналъ бы, якъ-бы-мъ дывы коло ніего строилъ…

Возму жъ претя тую сукману, пійду ся скарити пану.

(Стецько пішов, прийшов Климко, сміється).

Га, га, га, га, га, г-а, га! Двократь одиного

Чоловіка-мъ ошукавъ, признамъ ся до того.

Тотъ панъ, що знаетъ въ світі гараздъ махліовати.

Пойду ище та знайду, кого ошукати.

Такою мовою говорили козаки Сагайдачного та Хмельницького. Такою мовою співали матері колискові своїм дітям десятки поколінь. Тому за чотири століття вона майже не змінилася. А це означає, що українська мова була майже такою ж за чотири сторіччя до написання цих двох інтермедій.

І ще до татаро-монгольської навали зі сходу в Київській Русі лунала наша рідна солов’їна. Окрім того, «Граматика» та інтермедія видані в один і то й же 1619 рік, але написані вони різними мовами.
Jedem das Seine
Нехай Бог тобі дасть тобі утричі більше всього того,що ти бажаєш мені.
Прикріплені зображеннявідкрити у галереї
like
bad
shockingly
Риболов видалений
02.10.2016 р.
answerview
Нова електронна петиція: Порошенка попросили розкрити таємницю падіння НЛО
неділя, 2 жовтень 2016, 7:15

На сайті президента зареєстрована петиція з проханням розкрити інформацію з держархівів КДБ.

На сайті президента зареєстрували петицію про розкриття інформації з державних архівів. Ігор Волконський, автор петиції, звернувся до Петра Порошенка з проханням оприлюднити засекречені КДБ дані. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт Без табу.

Українця цікавить інформація про падіння НЛО під Запоріжжям 18 серпня 1989 року.

"Минуло більше 25 років. Зрозуміло, що напевно його відвезли в Москву, але, може, є хоч якісь відомості про подібні факти? На них стоїть печатка особливої секретності, але, можна все-таки їх оприлюднити?", - написав автор в петиції.

Звернення Ігоря Волконського набрало всього 18 підписів.
Jedem das Seine
Прикріплені зображеннявідкрити у галереї
2
like
1
bad
shockingly
1
Риболов видалений
02.10.2016 р.
answerview
Збиті пішоходи і розтрощені машини: у Кременчуці п'ять екіпажів поліцейських влаштували голівудську погоню за мажором на "Хаммері"

Молодик на позашляховику виявився спритнішим за копів, і майже втік. Вже пішки. А під колеса поліцейських на тротуарі, під час гонитви, потрапила нещасна дівчина.
Увечері 1 жовтня водій позашляховика з київськими номерами проїхав на червоне світло світлофора і не став зупинятися на вимогу поліцейського патруля, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Кременчуцький Телеграф". Незабаром за "Хаммером" гналися вже декілька екіпажів поліції.
Під час перегонів один з поліцейських автомобілів збив дівчину-пішохода, виїхавши на тротуар. Водій "Хаммера" теж ганяв по тротуарах. Потім гонитва перемістилася в село Піщане під Кременчуком. Поліцейські намагалися заблокувати лихача, але він протаранив "Audi" і знову зміг втекти від них.
Під час погоні водій "Хаммера" висадив пасажира, потім виїхав у поле, кинув машину і став тікати від поліцейських пішки. Поліція затримала пасажира і доставила його до відділку. За даними "Кременчуцького Телеграфу", поліцейські переслідують водія позашляховика. У той же час "Кременчук Today" повідомляє, що водій затриманий. За інформацією видання, ним виявився син відомого кременчуцького ресторатора - власника ресторану "Вірменія". Унаслідок гонитви двоє людей отримали травми, пошкодження отримали три машини - дві поліцейські і одна "цивільна"

Jedem das Seine
like
bad
shockingly
Риболов видалений
02.10.2016 р.
answerview
01_smile
Jedem das Seine
1
like
1
bad
shockingly
02.10.2016 р.
answerview
like
bad
shockingly
kuk
02.10.2016 р.
answerview
1
like
1
bad
shockingly
Scutermen
02.10.2016 р.
answerview
Если один миномет сделали ,который разрывается на части за 450 тыся грвень за еденицу,эта верба так и останется в режиме випробування.
4
like
bad
shockingly
4
Риболов видалений
02.10.2016 р.
answerview
Шоб ми так жили, як ці цигани.

Jedem das Seine
Змінено: 02.10.2016 р., Vervet
like
bad
shockingly
02.10.2016 р.
answerview
"Для дополнительного разъяснения причин непринятия в России методов работы Совместной следственной группы, которые отводят расследование в неправильном направлении, 3 октября в МИД России будет вызвана Посол Нидерландов в Москве"
Я сломал мозг, пытаясь понять эту фразу.
А-а-а!!! Разъясните мне! Схожу с ума. 27_dash
Особенно непонятные моменты я выделил жирным.
П.С. Водки выпить пробовал, не помогает!
П.П.С.
Да и в начале там тоже...
"Министерство иностранных дел России в понедельник, 3-го октября, вызовет посла Нидерландов, чтобы выяснить причины неодобрения в РФ методов работы международной следственной группы по расследованию катастрофы MH17. "
???
Кому - татор, а кому - лятор!
Змінено: 02.10.2016 р., Lexeich
like
bad
shockingly
02.10.2016 р. відповів для Lexeich  
answerview
Ну так посла росии в Нидерландах уже вызывали для объяснений поведения. 62_sarcastic Теперь ответка. А причина завуалирована( так сказать:" с подвыпердомтам") 15_badgrin
Это Вы не пнимаете о чём речь, а представляете посла Нидерландов... 34_wacko2 Они там наверно и пили и дымили... 27_dash
"Надо стараться все делать хорошо: плохо оно само получится."

Андрей Миронов
Змінено: 02.10.2016 р., Limon
like
bad
shockingly
02.10.2016 р.
answerview
62_sarcastic
http://piccy.info/view3/10345271/1d21e6d92e370155ee9f1e671e970faf/orig/    17_wink
"Московская история пришита к истории Руси белыми нитками."
Карл Маркс.

Интеллект - враг пропаганды.

(69 н. э.) Авла Вителлия-Лучше всего пахнут вражьи кости
1
like
1
bad
shockingly
02.10.2016 р.
answerview
Схоже це не фейк 10_ireful2

На Донеччині у селі Гранітному 30-та окрема механізована бригада викрила контрабанду. Сталася перестрілка, є один поранений.
За словами заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгія Туки, контрабанду "кришує" Служба безпеки.
"Наші хлопці з 30-ки у Гранітному накрили "контрабас", була перестрілка, у наших один – 300-ий. Кришують СБУшники – справу взяли під свій контроль і нікого не допускають, хочуть всіляко зам'яти. Наші всю банду закрили в підвалі і нікого не підпускають, сказали – без преси не передадуть нікому", – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Тука закликав користувачів соцмереж та представників ЗМІ максимально поширити дану інформацію.
Заснування Москви було найбільшою геокатастрофою нашої ери
5
like
5
bad
shockingly
Риболов видалений
02.10.2016 р. відповів для Slava  
answerview
Ні поліцейській державі!

Цинічно скориставшись вбивством поліцейських в Дніпрі, режим намагається побудувати в Україні справжню поліцейську державу.

Заяви вищого керівництва МВС про необхідність так званої Презумпції правоти поліції - жорсткіша законодавча ініціатива, ніж скандальні диктаторські закони 16 січня 2014 року.

Ми хочемо нагадати, що після прийняття цих законів, український народ повстав і почались бої на Грушевського, що дало поштовх до чергової ескалації революційного протесту та втечі диктатора Януковича.

Ми не дозволимо побудувати поліцейську державу! У той самий час голова національної поліції Хатія Деканоїдзе дозволяє собі відверто образливі для громадян заяви, а реформа поліції, фактично, провалена.

Ми вимагаємо:

припинити будувати поліцейську державу і зупинити законодавчу ініціативу Презумпції правоти поліції
   відставки Хатії Деканоїдзе
   провести реальну реформу поліції з повноцінною люстрацією та переатестацією під повним контролем громадськості

Закликаємо всіх вийти на протест під стіни МВС (вул. Богомольця, 10) 6 жовтня о 14:00. Нагадаємо чиновникам про презумпцію правоти народу.

Національно-визвольний рух "Правий сектор"

Добровольчий рух ОУН

Формація С14

Громадська ініціатива "Чорний комітет"

Громадський рух "Новий Вогонь"

Що я і мав на увазі відкриваючи тему про поліцію минулого року... Ще залишилось у всіх зібрати відбитки пальців під приводом отримання нових паспортів (ЄС вимагав тільки чіпи для закордонних - нові внутрішні паспорти виключно ініціатива нашої влади), поставити в залежність фінансово людей від Уряду (афера з подорожчанням комірного - залежність від субсидій) і пару-другу інших штрихів і ГУЛАГ буде готовий.

Якщо будемо мовчати і лизати, як деякі терпіли  з цієї теми, то до ГУЛАГів не так і далеко.
Jedem das Seine
Змінено: 02.10.2016 р., Vervet
2
like
1
bad
shockingly
1
02.10.2016 р.
answerview
3
like
3
bad
shockingly
02.10.2016 р.
answerview
Таки не так було

Георгій Тука приніс свої вибачення за дезінформацію та звинувачення на адресу СБУ.

Про це він написав на своїй сторінці в фейсбук.

"Не знаю, як утриматись в рамках цензури...

Другий раз за тиждень потрапляю в халепу через дезінформацію!!! Спочатку - фальшивий дзвінок "від мами Кузьми", тепер - "рятуйте, СБУ кришує контрабас"!!!

Добре, що врешті знайшов час і зателефонував безпосереднім учасникам подій щодо затримання контрабанди. Зараз прес-служба СБУ готує спростування і відео щодо цих подій. Отже.

Служба безпеки РАЗОМ з ЗСУ та фіскалами чатували на певний вантаж "на ту сторону". Всі були напоготові.

На "тій стороні" цей вантаж теж дуже чекали.

Коли СБУшніки разом з військовими (для підсилення) почали реалізацію плану по затриманню вантажу, "зустрічаючі", зрозумівши, що канал накрився, спробували відбити його, розпочавши обстріл.

В результаті зіткнення поранення отримав боєць ЗСУ з позивним "Мопєд". Це був його крайній вихід перед дємбєлєм!

Наразі поранений готується до евакуації в госпіталь в Дніпро. Мені вже відомі всі деталі вдалої операції і позивні тих, хто розробляв і керував нею. Але, буду чекати офіційної інформації від СБУ.

Затримані - мешканці міста Донецьк. Серед них - жінка, яка і виступала в ролі організатора "каналу".

Мені дуже шкода, що я невольно образив тих хлопців, які реально борються з "контрабасом"! Я прошу вибачення у співробітників і керівництва Служби!!!

Збило мене з пантелику те, що цю інформацію я отримав по "закритому" каналу...

Зараз намагаюсь з"ясувати, хто саме і з якою метою намагався обмазати лайном учасників цих подій. Ще раз приношу свої вибачення перед хлопцями!!!"

Як повідомлялося раніше, заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука розповів про те, що в селі Гранітному Донецької області "накрили" контрабандистів, які при затриманні влаштували перестрілку.

"Наші хлопці з 30-ки в Гранітному накрили контрабас, була перестрілка, у наших 1-300. Кришують СБшники - справу взяли під свій контроль і нікого не допускають, всіляко хочуть зам'яти! Наші всю банду закрили в підвалі і нікого не підпускають, сказали - без преси не передадуть нікому! Потрібні журналісти і максимум розголосу!", - написав заступник міністра.
1
like
1
bad
shockingly
02.10.2016 р. відповів для Vervet  
answerview

Завидовать плохо.Мне например такая жена и за миллион евро
5
like
5
bad
shockingly
Риболов видалений
02.10.2016 р. відповів для Andrey-77  
answerview

Завидовать плохо.Мне например такая жена и за миллион евро  ******  не нужна.Бррр. 58_preved

Я не заздрю,не приписуй своїх якостей мені.
Я бажаю українцям жити так само багато.
Жити багато, це не значить мати таку дружину, або самому ставати  циганом.
Jedem das Seine
1
like
bad
shockingly
1
02.10.2016 р.
answerview
Крим - це Україна!
like
bad
shockingly
Риболов видалений
02.10.2016 р.
answerview
Jedem das Seine
1
like
1
bad
shockingly
02.10.2016 р.
answerview
Наемник-якут Михаил Федосеев: в России жить хуже, остаюсь здесь.
Самый шедевр в конце ролика"узкий глаз" говорит что - в Донецке война , но разбитым выглядит не Донецк , а его родной город в Расее .. В котором и войны то нет ,, и никогда небыло . !! "
https://www.youtube.com/watch?v=HE_NhPiTxrA
1
like
1
bad
shockingly
Тюль купить недорого в Украине
купить телефон в Одессе со склада, Украина
купить инсталляцию для унитаза в Одессе, магазин сантехники
© 2001-2025, MOTO.com.ua - все про мотоцикли та скутери!   Зворотній зв'язок   Про нас   Реклама на сайті   Магазин