MOTO.com.ua
events
0
Події
Погода: Київ
29.03, 16:42
44
+12 °С
Вітер: 0 м./с., Зах
НовиниФорумОголошенняЖурналКаталогПривалКалендар
Реєстрація Вхід
?
Увійти
Допоможіть Армії, наближайте нашу Перемогу!
Новини

Чому ж в Чернігові стали піклується про скутеристах?

Чому ж в Чернігові стали піклується про скутеристах?
Легкий моторолер, або скутер - коштовна іграшка чи джерело підвищеної небезпеки? Звичайно, останнє - наполягають співробітники Державтоінспекції і на підтвердження цього наводять невтішні факти: лише протягом суботи, 19 травня, на чернігівських вулицях сталися 6 дорожньо-транспортних пригод з вини та за участю двоколісних транспортних засобів.

Показовими є аварії, що трапилися вдень на околиці Чернігова, і майже вночі - в самісінькому його центрі. В обох випадках на одномісних скутерах їхали по двоє людей, і хоч водії були тверезі, проте через брак підготовки та спеціального досвіду в критичних ситуаціях не впоралися з керуванням. Як наслідок, зіткнення з автомобілями, і - лише дивом! - не загибель, а тільки травмування як водіїв, так і пасажирів легких моторолерів.

Настав час радикально вплинути на ситуацію. І нинішнього тижня до усвідомлення цього факту відділ Державтоінспекції Управління МВС в Чернігівській області додав активні дії. На вулиці вийшли всі, хто носить форму співробітника ДАІ, навіть одвічно кабінетні працівники.

Крім значної кількості нетверезих наїзників (а таких лише впродовж одного вечора і тільки в центральній частині міста було виявлено 11), існує й інша неабияка проблема. Власники моторолерів, здебільшого поїздивши рік або два на транспорті з мінімальним об'ємом двигуна, до 50-ти кубічних сантиметрів, прагнуть придбати більш потужну цяцьку - фактично легкий мотоцикл. Але ж тут і швидкість, і потужність, і споряджена маса зовсім інші! А відтак, інші й вимоги до власника, чітко окреслені Правилами дорожнього руху. Та практично ніхто не поспішає оті вимоги виконувати.

Надалі проблему скутерів ігнорувати просто не можна. Звикнувши до безкарності, водії мопедів просто намагалися виділитися в таку собі окрему касту, для якої, мовляв, ні правила не писані, ні документів не існує, сама тільки швидкість і драйв. Звідси і нечувана динаміка дорожнього травматизму серед "скутеристів".

Акції, проведені ДАІ, стали тим холодним душем, який протверезив занадто гарячі голови. Причому автоінспектори не готові втішити учасників руху, що заходи, мовляв, тиждень побудуть та й припиняться. Не виключено, що жорсткий контроль триватиме впродовж усього сезону їзди на двох колесах. А перші результати "терору", чи пак простого наведення порядку, вже обнадійливі: крива ДТП різко впала, водії мопедів стали набагато акуратнішими та більш уважними на дорозі. Як кажуть самі ДАІшники, на те і щука, щоб карась не дрімав.
like
good
bad
shockingly
Джерело: kop.gov.ua
25.05.2007 р., переглядів: 3229
Подібні новини

Двоє докатались на скутері до смерті (ФОТО) Двоє докатались на скутері до смерті (ФОТО)

Самі продоваемые мотоцикли Самі продоваемые мотоцикли

Російського мандрівника мало не вбили в Мексиці Російського мандрівника мало не вбили в Мексиці

Англійська поліція влаштувала облаву на байкерів Англійська поліція влаштувала облаву на байкерів

Літак перетворили на мотоцикл Літак перетворили на мотоцикл

Тюль купить недорого в Украине
купить телефон в Одессе со склада, Украина
купить инсталляцию для унитаза в Одессе, магазин сантехники
© 2001-2024, MOTO.com.ua - все про мотоцикли та скутери!   Зворотній зв'язок   Про нас   Реклама на сайті   Магазин