MOTO.com.ua
events
0
Події
Погода: Київ
19.03, 05:54
44
+3 °С
Вітер: 0 м./с., Пд-С
НовиниФорумОголошенняЖурналКаталогПривалКалендарМагазин
Реєстрація Вхід
?
Увійти
Допоможіть Армії, наближайте нашу Перемогу!
Новини

Справжній бетмобіль - повнопривідний мотоцикл з бітурбодизелем

Справжній бетмобіль - повнопривідний мотоцикл з бітурбодизелем
Ця помісь самогонного апарату, мотоблока і механізму повороту танкової башти може розвивати швидкість до 160 км/год. Правда, їздити може, в основному, по прямій.

Американець Сем Тернер закохався в мотоцикли в 8 років, після того, як його батько відновив і подарував малюкові мінібайк Honda 70-х років випуску. У 12 років Сем вже почав намагатися щось ремонтувати і будувати самостійно, а в 22 – вирішив створити унікальний мотоцикл, якому не було б рівних.

Взявши за основу раму від японського мотоцикла Suzuki GS750, Тернер оснастив двоколісного монстра дизельним 840-кубовим двигуном Yanmar потужністю 20 л. с., який до цього приводив у рух невеликий бетономиксер. Для підвищення потужності на цей дизель довелося встановити два турбокомпресора та інтеркулер від Suzuki.

Після, поламавши голову над правильним компонуванням, Сем обладнав мотоцикл гідростатичним приводом з гідромоторами на обидва колеса, подвійною безступеновою трансмісією і пневматичною підвіскою з регулюванням тиску спереду і ззаду.

Зібравши в правильному порядку двигун, пневмобалони, підвіску і встановивши позашляхові шини 31×10.5 Mudstar Radial M/T, інженер-самоучка зрозумів, що його сталевий кінь придбав гігантську довжину 3,4 метра. Тепер поставало питання – як на цю довгу конструкцію приладнати кермо?

Рішенням стало додавання двох боуденівських тросів, що йдуть від передньої осі до точок кріплення керма. І установка в центральній частині рами труби 10 см в діаметрі, в якій циркулює 20 л гідравлічної рідини.

Подальше оснащення повнопривідного мотоцикла двома повітрозабірниками, масляними радіаторами з боків і 10-літровими повітряними балонами AirMaxx у вигляді бомб, призвело до того, що транспортний засіб став схожим на щось військове, що й визначило його подальшу конструкцію і зовнішній дизайн.

Для посилення такого ефекту, гідравлічний бак отримав незвичайну накладку, що додало йому вигляд стовбура артилерійського знаряддя. Особливе чорно-оливкове фарбування, додавання стилізованого прицілу, і 10-літрової каністри в якості паливного бака, довершили цю картину, остаточно надавши мотоциклу «апокаліптичний» вигляд.

У підсумку, побудований мотоцикл, за словами його творця, на дорозі веде себе довірливо, і видає непогані результати з максимальною швидкістю до 160 км/год. При цьому стерпно «їсть» паливо – на швидкості 90 км/год витрата палива не перевищує показник в 2 літра на 100 км.

Ось тільки з таким малим кліренсом по бездоріжжю на ньому не проїхати. Та й повертає він важко – з великим радіусом, і методом нахилу всієї громіздкої конструкції. Димить «не по-дитячому», і до того ж, вимагає від господаря особливої обережності, щоб той не влучив «п'ятою точкою» у щілину між сідлом і заднім колесом.

Але ви ж розумієте, що цей мотоцикл створений не для транспортування картоплі та дров. Сертифікацію для їзди по дорогах він не пройде, тим більше в Америці. Просто це шедевр «сам у собі», за що його автору великий респект.

like
good
bad
shockingly
Фото 1/5
Джерело: autocentre.ua
29.09.2018 р., переглядів: 6189
Подібні новини

Автономний мотоцикл BMW: концерн тестує новий гіроскоп Автономний мотоцикл BMW: концерн тестує новий гіроскоп

Honda Gold Wing 2018 - докладно про новинку Honda Gold Wing 2018 - докладно про новинку

Незабаром на ринку України з'явиться Geon Scrambler 250 Незабаром на ринку України з'явиться Geon Scrambler 250

Божевільний трьохколісник від Yamaha Божевільний трьохколісник від Yamaha

Honda привезе на Токійське автошоу електричний мотоцикл з системою Riding Assist-e Honda привезе на Токійське автошоу електричний мотоцикл з системою Riding Assist-e

Коментарі3
Avatar maxiscooter
maxiscooter 29.09.2018 р.

Монср
Avatar kyketto
kyketto 13.05.2019 р.
мощь 
Avatar Alexsey
Alexsey 14.06.2020 р.
По-моему  - выставочный экспанат, не более. Где на таком ездить?
Тюль купить недорого в Украине
купить телефон в Одессе со склада, Украина
купить инсталляцию для унитаза в Одессе, магазин сантехники
© 2001-2024, MOTO.com.ua - все про мотоцикли та скутери!   Зворотній зв'язок   Про нас   Реклама на сайті