MOTO.com.ua
events
0
Події
Погода: Київ
29.03, 14:53
11
+12 °С
Вітер: 0 м./с., Пд-С
НовиниФорумОголошенняЖурналКаталогПривалКалендар
Реєстрація Вхід
?
Увійти
Допоможіть Армії, наближайте нашу Перемогу!
Новини

Італія готується урочисто відсвяткувати 70-річчя культового моторолера Vespa

Італія готується урочисто відсвяткувати 70-річчя культового моторолера Vespa
З 23 по 25 квітня пройде безліч заходів, зустрічей, концертів і виставок, присвячених скутеру, який був запатентований Енріко Пьяджо 23 квітня 1946 року і виробляється концерном Piaggio досі, перейшовши межу в 18 мільйонів екземплярів.

Головне свято відбудеться у містах Понтедера та Піза. Там на гостей чекає насичена програма заходів: екскурсійні тури по заводу Пьяджо (23-24 квітня), виставки і конкурси, а також вечері і гала-концерти, повідомляє сайт Motorionline.com.

Завершиться свято 25 квітня барвистим парадом і мотокросом за пизанскому бульвару Віале Італія.

За десятиліття з моменту створення Vespa стала символом стилю і елегантності. А свій культовий статус моторолер придбав вже в 1950-х, коли щорічні продажі перевищили 100 тисяч. Його ліцензоване виробництво почалося у Франції, Німеччині, Іспанії, Великобританії, США, Індії. Випускалася Vespa навіть в СРСР: у 1957 році в нашій країні в продаж надійшов моторолер ВП-150 "Вятка" - точна копія італійського 150GS.

До середини 70-х років минулого століття концерн Piaggio займав вже четверте місце в світі по виробництву мототехніки, щорічно випускаючи понад 600 000 моторолерів.

Vespa стала символом цілої епохи і феноменом культури. В десятках фільмів ("Римські канікули" 1953-го, "Шахраї" 1959-го, "Маленький купальщик" 1968-го, "Аванті!" 1972-го, "Огидні, брудні, злі" 1976-го, "Рим, повний насильства" 1976-го, "Помста рожевої пантери" 1978-го, "Квадрофенія" 1979-го і т. д.) головні герої і героїні роз'їжджали на цих скутерах, пропагуючи стиль, красу, доступність і легкість їх управління.

Головним рекламним чином для Vespa стала дівчина на скутері.

Цей скутер став одночасно уособленням всіх модних і андеграундних течій. Сальвадор Дали написав на бензобаку моторолера ім'я своєї дружини і музи Gala, на Vespa їздив співак Стінг у фільмі "Квадрофения". Купувати цей нехитрий засіб пересування стали і голлівудські знаменитості, і представники молодіжних субкультур, студенти і клерки.

На Vespa їздили Одрі Хепберн, Чарлі Чаплін, Гаррі Купер, Жан-Поль Бельмондо. Скутером Vespa зараз користуються Міла Йовович, Ума Турман, Емма Уотсон, Ніколь Кідман, Олівія Уайлд і Джастін Биббер.

На сьогодні близько 45% європейського ринку скутерів припадає на частку саме концерну Piaggio Group, чия лінійка продукції включає в себе не тільки повний модельний ряд моторолерів, але і мотоаксессуаров.
1
like
1
good
bad
shockingly
Фото 1/2
Джерело: auto.newsru.com
28.03.2016 р., переглядів: 3172
Подібні новини

Ретро скутер Elleham 1905 Ретро скутер Elleham 1905

Тайванець Хорас Люк вирішив випускати електроскутери по $2000 Тайванець Хорас Люк вирішив випускати електроскутери по $2000

Моторолери Čezeta повертаються на ринок Моторолери Čezeta повертаються на ринок

Майбутнє засобів пересування: чого чекати в 2016? Майбутнє засобів пересування: чого чекати в 2016?

Британці створили електроскутер, який заряджається від сонячної енергії Британці створили електроскутер, який заряджається від сонячної енергії

Тюль купить недорого в Украине
купить телефон в Одессе со склада, Украина
купить инсталляцию для унитаза в Одессе, магазин сантехники
© 2001-2024, MOTO.com.ua - все про мотоцикли та скутери!   Зворотній зв'язок   Про нас   Реклама на сайті   Магазин