ага! ти як завжди правий!
бо якшо почать тобі все пояснювати, то доведеться почати з 5 класу, тому коротко: ти правий
(хоча твої тези надто часто близькі по тексту або повністю повторюють кремлівську пропаганду)
Олександр Палій
Як діють московські провокатори.
Нещодавно СБУ оприлюднила запис розмови російського агента з терористом Долговим, де агент каже буквально наступне: "Этот пузырь надо раздувать, раздувать, раздувать, раздувать, даже если они постояли под каким-то домом, надо говорить что они уже там и выдвигают требования".
Те ж саме російські провокатори робили під час Революції Гідності - роздували. Нагадаю, в час розстрілів Небесної Сотні російська газета "Комсомольска правда" опублікувала матеріал, в якому повідомила, що "активісти ВЖЕ розгромили Верховну Раду", тобто прямо провокуючи на це.
Нагадаю порядок подій, їхню суть усі пам'ятають. 20 лютого зранку снайпери влади відкрили вогонь і по майданівцях, і по деяких правоохоронцях. «Беркут» почав відступати, а влада оголосила про евакуацію Верховної Ради і Кабінету міністрів. Очевидною метою цих дій було спровокувати розгром Верховної Ради майданівцями, щоб дати привід для масштабного розстрілу Майдану та паралізувати парламент – єдиний вищий орган влади, що міг виступити (і, зрештою, виступив) проти диктатури Януковича. Публікація матеріалу про розгром Верховної Ради російською газетою свідчить, що саме Москва планувала такий розвиток подій і до нього підштовхувала.
Росія намагалася розстрілами спровокувати Майдан на знищення парламенту, як єдиного джерела легітимності, наказати Януковичу виїхати до Харкова і звідти керувати придушенням Майдану. Михайло Добкін в інтерв'ю тій же "Комсомольській правді", що вийшло в паперовій версії точно в день розстрілів Небесної Сотні 20 лютого, фактично здав цей план:
"Киев как место управления государством себя уже исчерпал. Нужно ряд государственных институтов выносить за пределы границ города Киева. Харьков наиболее подготовлен к этому... Понятно, что Верховная Рада не соберется, я думаю, что сегодня Верховная Рада будет разгромлена, захвачена или сожжена не могу сказать, что точно, я ими не руковожу, но сегодня мы здание Верховной Рады, скорее всего, потеряем, поэтому нужно принимать решение о введении антитеррористической операции на территории всей страны".
Думаю, можна сказати, що картина атаки на Майдан в день розстрілів Небесної Сотні практично ясна в цілях, замовниках і ключових виконавцях.