MOTO.com.ua
events
0
Події
Погода: Київ
29.03, 01:30
44
+11 °С
Вітер: 3 м./с., Пд-З
НовиниФорумОголошенняЖурналКаталогПривалКалендар
Реєстрація Вхід
?
Увійти
Допоможіть Армії, наближайте нашу Перемогу!
Форум
Шукати

Туристическое снаряжение

Переглядів: 278947, модератор: User
09.03.2010 р.
answerview
Показати повідомлення
Вот подумала, что отдельно такой темы вроде не было.
Собственно, задумалась, что именно из туристического снаряжения нужно в дальнобое, кроме палатки, хочу начать потихоньку собирать необходимое. По сравнению с машиной в скутере, а тем более в мотоцикле места для хранения барахла маловато, а устроиться хочется с максимальными удобствами.
Предлагаю здесь выкладывать всякое снаряжение, если пользовались, то описание и оценку и где это можно купить (магазины, сайты). Если магазины, то называйте город, пожалуйста.
Натуральные украинская косметика, моющие средства, биодобавки. Компьютерная диагностика организма.
http://www.mynewlife.com.ua
Змінено: 09.03.2010 р., drakosha
like
good
bad
shockingly
1••9101112131415••18
25.12.2019 р.
answerview
бо інакше і будеш спати на цьому килимку, а не с жінкою )))
...і не вдома...15_badgrin
Іванович. Не бандерлог!
like
good
bad
shockingly
25.12.2019 р.
answerview
иги. 
кошмарный сон рыбака: жена распродает его снасти по тем ценам, что он ей озвучивал 08_lol08_lol08_lol
Любіть Україну, як сонце, любіть,
як вітер, і трави, і води,
в годину щасливу і в радості мить,
любіть у годину негоди!
2
like
good
2
bad
shockingly
25.12.2019 р.
answerview
https://youtu.be/9UUjYwlx43s у кого болит спина на природе,вот норм тема.
like
good
bad
shockingly
User модератор теми
28.12.2019 р.
answerview
нарив рейтинг килимків

https://ek.ua/z165.htm?cgi_idsr_=90018&utm_source=adwords&utm_medium=cpc&utm_campaign=dsa_all_ua&utm_term=&gclid=EAIaIQobChMInan4hv3Y5gIVxRUYCh3O7A-tEAAYAiAAEgKN6fD_BwE
Заснування Москви було найбільшою геокатастрофою нашої ери
like
good
bad
shockingly
User модератор теми
28.12.2019 р. відповів для dotsent  
answerview
Я їй дорожчий покажу - тоді той за 2 буде дуже дешево03_biggrin
Туристический коврик Therm-a-Rest Neoair All Season SV R


Заснування Москви було найбільшою геокатастрофою нашої ери
like
good
bad
shockingly
User модератор теми
04.01.2020 р.
answerview
Як вибрати туристичний килимок

Туристичний килимок захищає людину від холоду і вогкості, що йде знизу від землі, а також згладжує нерівності ґрунту, забезпечує комфортний сон, оберігає від застуди або ревматизму та інших «похідних» захворювань.
Вид
Каримат або не надувний килимок («пінка») – класичний килимок малої ваги, надійний і простий у використанні: його потрібно лише розкласти на землі. Такий килимок можна застосовувати як шину при травмах або захист від вітру при готуванні їжі.У порівнянні з іншими видами килимків каримат програє в комфорті, компактності та теплоізоляції. Зазвичай під кариматом розуміється «іжевський» туристичний килимок.

Надувний килимок (матрац) – дуже м'який, легкий і компактний килимок, який можна використовувати як плавучий засіб. Володіє низькою термоізоляцією.На відміну від каримата надувний килимок складний в експлуатації: його необхідно надувати насосом, а складання / розкладання вимагає великих зусиль. Варто відзначити і його чутливість до механічних пошкоджень: в разі проколу каменем або гострою гілкою виріб вийде з ладу. Надувний килимок коштує досить дорого і має найкоротший термін служби.

Самонадувний килимок – поєднує в собі переваги двох попередніх видів: надійність каримат і м'якість надувного килимка.Самонадувний килимок відрізняється гарною теплоізоляцією і надійністю: навіть у разі проколу килимок частково збереже свої якості, завдяки піні, що знаходиться всередині. За компактністю килимок займає середнє положення між кариматом і надувним матрацом. Однак такий виріб досить важкий, вимагає додаткового надування і коштує дорожче інших килимків.

Сидушка – відрізняється від килимка меншим розміром і вагою, оскільки використовується тільки для сидіння. Відповідно, буде актуальною в тих умовах, коли немає потреби в організації ночівлі. Сидушки виконуються як каримати або самонадувні моделі з усіма їх перевагами та недоліками.

Самонадувна подушка – має ту ж ширину і довжину, що і сидушка, але відрізняється більшою товщиною для комфортного розміщення голови.
  • Надувний килимок
  • Каримат
Призначення
Кемпінговий килимок – розрахований на тривале перебування туриста на стоянці. Такий килимок повинен відмінно згладжувати нерівності рельєфу і мати хорошу теплоізоляцію. Зворотний бік комфорту – велика вага виробу, яка не дозволить його використовувати для далеких походів. Непоганим варіантом для кемпінгу буде надувний килимок.

Трекінговий килимок – призначений для тривалих походів. Цей килимок повинен бути легким, надійним і міцним. C точки зору комфорту кращим вибором стане самонадувний килимок, хоча він і досить важкий. Якщо пріоритетом є невелика вага, то можна скористатися менш комфортним кариматом.

Експедиційний килимок – розрахований на тривалі походи в суворих умовах (високогір'я, морози). Як і попередній варіант повинен мати невелику вагу, а крім цього, бути дуже міцним і теплим. Всі ці переваги роблять експедиційний килимок дорогим спорядженням. Такі килимки найчастіше бувають самонадувні.Найважливішим критерієм підбору експедиційної моделі є показник R-value (термічний опір).МатеріалКаримати виготовляються з пінополіетилену (PE, ПЕ) і етиленвінілацетату (EVA, ЕВА).Пінополіетилен буває наступних видів:
  • пінополіетилен – найдешевший і недовговічний матеріал. Такий килимок дуже легко рветься і мнеться, має слабку теплоізоляцію і погано згладжує нерівності рельєфу. Пінополіетіленовиий каримат не піддається ремонту та найчастіше буває одноразовим;
  • пенофол (фольгований пінополіетилен) – відрізняється від попереднього матеріалу кращою теплоізоляцією. Рекомендується застосовувати такий килимок як додатковий в комбінації з іншими моделями;
  • ізонол (зшитий пінополіетилен) – дешевий і стійкий до зношування матеріал. Ізонолові каримати («іжевські») – легкі, практичні, досить м'які та теплі. Недолік – великі габарити в згорнутому вигляді.
Важливо: пінополіетиленові каримати можна розрізати на частини, що стане в пригоді як для підгонки розміру виробу до конкретної людини, так і для створення сидушки.Етиленвінілацетат – теплий і м'який матеріал, який зберігає гнучкість навіть при низьких температурах. Недоліки: великі габарити в згорнутому стані та схильність до деформації при впливі високих температур. Добре підійде як для літніх, так і для зимових походів.Поверхня килимків буває гладкою або рифленою (осередковий) з однієї або з двох сторін.Рифлений килимок краще гладкого, оскільки він легше і має протиковзні властивості. Такий виріб меншою мірою накопичує вологу: конденсат утворюється тільки на дні осередків, а не по всій поверхні килимка, що оберігає спальник від сильного намокання. Мінусом рифленого килимка є порівняно низька зносостійкість.Надувний килимок виробляється з таких матеріалів:
  • полівінілхлорид (PVC, ПВХ) – легкий і дешевий матеріал, але дуже чутливий до механічних пошкоджень;
  • прогумована тканина – міцніша, але важче і коштує дорожче.
Також можна зустріти надувні килимки з наповнювачами:
  • пуховий наповнювач – оптимальний баланс теплоізоляційних якостей, м'якості та ваги. Однак пух схильний до дії вологи, що призводить до його скочування і тому краще його накачувати не за допомогою легенів, а спеціальним насосом;
  • наповнювач з мікроволокна – сохне швидше і навіть в намоклому стані він частково зберігає свої теплоізоляційні якості. Слід зазначити, що наповнювач з мікроволокна менш довговічний, ніж наповнювач з пуху.
Самонадувний килимок складається з поліестерової оболонки та пінополіуретанового наповнювача.Поліестер – має високу міцність і стійкий до перепадів температур, впливу вологи та УФ-променів.Пінополіуретан (PU, ПУ) – пористий матеріал, який при розгортанні килимка вбирає в себе повітря (автоматично надувається). Слід зазначити, що цей продукт надувається в повному обсязі (максимум на 2/3 об'єму). Пінополіуретан забезпечує хорошу теплоізоляцію і має тривалий термін служби.У зв'язку зі складною структурою самонадувного килимки в ньому можлива поява «грижі», тобто відшарування оболонки від наповнювача. Щоб уникнути утворення «грижі» не слід:
  • допускати поперечного складання килимка;
  • занадто сильно надувати килимок;
  • мити килимок хімічними засобами (рекомендується застосовувати теплий слабкий мильний розчин).
    R-valueТермічний опір – цей параметр вказує на теплоізоляційні властивості виробу, що важливо для походів в холодну пору року або ж в суворих кліматичних умовах (експедиційні моделі). Чим вище цифрове значення, тим тепліше килимок.
    R-Value0.71.22.13.24.04.64.96.08.09.511
    Температура, о С+11+8+2-5-11-15-17-25-38-48-61
     Цей показник залежить і від виду килимка:
    • «Іжевський каримат» – 1.1, інші не надувні килимки – до 4;
    • надувний килимок – до 0.7 (у деяких моделей – 2);
    • самонадувний килимок – 2-5;
    • самонадувна сидушка – 3-5.
    https://vse.ua/info/kak-vybrat-turisticheskiy-kovrik-253/
    Заснування Москви було найбільшою геокатастрофою нашої ери
    Змінено: 04.01.2020 р., User
    like
    good
    bad
    shockingly
    User модератор теми
    05.01.2020 р.
    answerview
    Зупинився на цьому, шукаю де дешевше і чекаю знижок

    https://vershyna.com.ua/ua/thermarest-basecamp-large
    Заснування Москви було найбільшою геокатастрофою нашої ери
    like
    good
    bad
    shockingly
    User модератор теми
    07.01.2020 р.
    answerview
    Рекс скупився 01_smile

    Саня экипирован полностью.На почте проверка посылки из КНР(цитата і фото Вепса)
    Заснування Москви було найбільшою геокатастрофою нашої ери
    Прикріплені зображеннявідкрити у галереї
    like
    good
    bad
    shockingly
    07.01.2020 р.
    answerview
    Не беріть такий намет, під дощом протік наскрізь, спальник плавав12_cray

    https://prom.ua/ua/p647998177-palatka-samoraskladyvayuschayasya-vse.html
    "Життя має бути подорожжю до могили не з наміром прибути в цілості і красивому, а скоріше в'їхати з занесенням, в клубах диму, повністю виснаженим і зношеним, голосно проголошуючи - "Оце так поїздка!"
    1
    like
    good
    1
    bad
    shockingly
    User модератор теми
    07.01.2020 р. відповів для zavhosp  
    answerview
    а я казав03_biggrin
    Заснування Москви було найбільшою геокатастрофою нашої ери
    like
    good
    bad
    shockingly
    07.01.2020 р.
    answerview
    дешевые палатки - они от комаров и от ветра, ну максимум небольшого дождя. если возможен хороший дождь - накрывать полиэтиленом, дешево и сердито.

    да, хороший походный вариант - обычный старый эмалированный чайник (2л или 3л, сколько там они) + литровая нержавеющая кружка со съемной ручкой. можно и на горелке быстро вскипятить воду в кружке, можно и на костре приготовить какую-нить кашу на водяной бане + травяной чай одновременно, вкинув кружку без ручки в чайник, главное - ничего не пригорит...
    Змінено: 07.01.2020 р., NiTr0
    like
    good
    bad
    shockingly
    08.01.2020 р. відповів для zavhosp  
    answerview
    За 720 грн можна ж купити двошарову нормальну палатку на Декатлоні. Ще й справжня гарантія на два роки. Нажаль в Україні це не розкручений бренд, всі біжать на Розетку.
    1
    like
    1
    good
    bad
    shockingly
    08.01.2020 р.
    answerview
    За 720 грн можна ж купити двошарову нормальну палатку на Декатлоні. Ще й справжня гарантія на два роки.
    ну у саморазворачивающейся палатки-алкоголички таки тоже есть плюсы: и развернуть ее можно в любом состоянии, и если кто-то на нее завалится по пьяни - то только хозяина потревожит, дуги не поломаются, да и если прогорит от углей - то и хрен с ней :)
    1
    like
    good
    1
    bad
    shockingly
    08.01.2020 р. відповів для NiTr0  
    answerview
    Люди отписываются, эти автоматические палатки не долговечны....
    "..Нам не страшні московські воші, нам страшні українські гниди"
    Симон Петлюра.

    В конце всего, мы будем помнить не оскорбления наших врагов, а молчание наших друзей.
    Мартин Лютер Кинг.
    like
    good
    bad
    shockingly
    User модератор теми
    09.01.2020 р. відповів для Юра-Ездок  
    answerview
    Блискавка в Петровича накрилася після трьох виїздів.
    Заснування Москви було найбільшою геокатастрофою нашої ери
    1
    like
    good
    bad
    1
    shockingly
    09.01.2020 р.
    answerview
    Блискавка в Петровича накрилася після трьох виїздів.
    І в транспортуванні незручна...
    Іванович. Не бандерлог!
    1
    like
    1
    good
    bad
    shockingly
    09.01.2020 р. відповів для Юра-Ездок  
    answerview
    да понятно что 20 лет не прослужит, качество соответствует цене :) но для периодических выездов на день-два "на побухать" их хватает.
    like
    good
    bad
    shockingly
    User модератор теми
    09.01.2020 р.
    answerview
    Как выбрать самонадувающийся коврик?

    http://kovrik-super.ru/index.php/kakkovrik
    Заснування Москви було найбільшою геокатастрофою нашої ери
    like
    good
    bad
    shockingly
    09.01.2020 р.
    answerview
    Как выбрать самонадувающийся коврик?
    Дуже просто - "нікак!"

    PS: дуже не рекомендую те що надувається - в мене он дорогий імпортний валяеться хз як пробився. при тому що рекламували "хоч на склі спи"
    Carthago delenda est, Ceterum censeo Carthaginem delendam esse.
    like
    good
    bad
    shockingly
    User модератор теми
    09.01.2020 р. відповів для vaclav  
    answerview
    яка фірма?
    Заснування Москви було найбільшою геокатастрофою нашої ери
    like
    good
    bad
    shockingly
    1••9101112131415••18
    Тюль купить недорого в Украине
    купить телефон в Одессе со склада, Украина
    купить инсталляцию для унитаза в Одессе, магазин сантехники
    © 2001-2024, MOTO.com.ua - все про мотоцикли та скутери!   Зворотній зв'язок   Про нас   Реклама на сайті   Магазин