MOTO.com.ua
events
0
Події
Погода: Київ
29.03, 10:41
11
+11 °С
Вітер: 4 м./с., Півд
НовиниФорумОголошенняЖурналКаталогПривалКалендар
Реєстрація Вхід
?
Увійти
Допоможіть Армії, наближайте нашу Перемогу!
Новини

Розумний моторолер – новий учасник міського руху

Розумний моторолер – новий учасник міського руху
Студент Ризького технічного університету Едгарс Візіньш вважає, що ідею можна назвати успішною, якщо на ній можна заробляти гроші, наприклад, надаючи комусь необхідні послуги. Його команда створила унікальний продукт - розумний електричний моторолер. Це легкий, швидкий і екологічний транспортний засіб, після годинної зарядки здатний подолати 140 кілометрів. Молоді винахідники ясно побачили свою ринкову нішу - ці моторолери вони мають намір пропонувати для сервісів доставки.

Сконструйований новоствореним підприємством RMR Motobikes моторолер прекрасно пристосований для участі в інтенсивному міському русі. Едгарс Візіньш підкреслює, що моторолер був створений, виходячи з потреб підприємств - сервісів доставки.

"Це перший електричний моторолер, спеціально створений для служб доставки, а не адаптований до їхніх потреб. Він екологічний і споживає мало палива, по грошах виходить не більше одного євро на 100 кілометрів", - розповідає Едгарс.

Молоді підприємці готові запропонувати клієнтам також і ІТ-підтримку - інтелектуальну систему логістики, що дозволяє в онлайн-режимі розраховувати найефективніший маршрут і час прибуття, визначати точне місцезнаходження кур'єра і запобігати можливості розрядки акумулятора в дорозі. Карту маршруту і повідомлення оператора кур'єр може бачити на екрані, встановленому на кермі моторолера.

Поки створений лише перший дослідний зразок моторолера. Протягом найближчого року будуть зібрані ще кілька примірників, так що дизайн транспортного засобу, найімовірніше, зміниться. Але незабаром молоді конструктори планують завершити процес сертифікації, необхідний їх дітищу для участі в дорожньому русі. В цьому ж році почнеться і тестування моторолера на вулицях міста спільно з однією з компаній - сервісів доставки.

Приєднання до проекту RTU IdeaLAB для молодих підприємців стало продуманим кроком на шляху до поставленої мети. Заявку на участь вони подали, маючи готову ідею і представляючи потенційний ринок збуту свого вироби.

"Я вже 12 років займаюся мотоциклами, мопедами та моторолерами. Всією командою, об'єднавши наші знання, ми в першу чергу вивчили реальні потреби ринку і вже на основі цього детально пропрацювали рішення для нашого моторолера, - розповідає Едгарс Візіньш. - Ми ретельно вивчили не тільки ринок, але і вимоги потенційних клієнтів, а також тенденції розвитку галузі. Відомо, що в найближчі шість-вісім років витрати на будь-який електричний транспортний засіб можуть впасти приблизно на 60%. Це, в свою чергу, означає, що в найближчі 10-15 років можуть помітно змінитися пропорції споживання бензину. Наш моторолер повністю електричний - на 100% зелена енергія. Тепер наша мета - зробити його максимально міцним і забезпечити щонайменше три роки гарантії".

Команда усвідомлено відмовилася від зайвих для своєї цільової аудиторії функцій моторолера, що підвищують його ціну. Замість цього упор зроблений на максимальну зручність виробу для сервісів доставки. В якості одного з переваг Едгарс називає можливість запуску моторолера не ключем, а браслетом.

Розробкою розумного електричного моторолера займається команда з шести осіб (див. Фото): Едгарс Візіньш (керівник компанії), Мікс Карліс Лодзіньш (продаж), Еліна Бушманов (візуальний художник, дизайнер), Ейженс Пойшс (інженер-електронник, програміст), Мартіньш Юргевічс (інженер-механік) і Чарльз Бурье (стратег продукту, дизайнер). Об'єднує їх амбітна мрія про відродження марки «RMR» - Ризького мотозаводу, причому дозвіл на використання бренду вже отримано.

Лабораторія спільної творчості Ризького технічного університету IdeaLAB є проект, який діє за підтримки BlueOrange і об'єднує молодих талановитих підприємців - всього 60 команд. Ентузіасти проекту підкреслюють, що хорошу ідею від успішного бізнесу нерідко відокремлює довгий шлях, тому вирішальну роль відіграють саме ментори IdeaLAB, що допомагають визначити, чи виявиться ідея життєздатною в суворому ринковому середовищі.

Значення ідеї виділяє і творець електричного моторолера «RMR» Едгарс Візіньш: «Я мріяв побудувати мотоцикл, але зрозумів, що красива ідея - це одне, а ідея життєздатна і прибуткова - зовсім інше. Ідея успішна, якщо на ній можна заробляти гроші, надаючи реально затребувані послуги».

BlueOrange є найбільшим партнером по співпраці лабораторії ідей РТУ IdeaLAB

На фото: Керівник RMR Motobikes Едгарс Візіньш (перший праворуч) та інженер-електронник Ейженс Пойшс.
like
good
bad
shockingly
Фото 1/4
Джерело: delfi.lv
05.05.2017 р., переглядів: 3793
Подібні новини

Оригінальний електричний скутер Boxx дійшов до масового виробництва Оригінальний електричний скутер Boxx дійшов до масового виробництва

Yahama представила Yahama представила "жіночий" скутер Janus

Honda презентувала скутер-позашляховик Honda презентувала скутер-позашляховик

Segway анонсувала новий скутер MiniPro Segway анонсувала новий скутер MiniPro

Бойовий французький моторолер, який не виправдав надій Бойовий французький моторолер, який не виправдав надій

Тюль купить недорого в Украине
купить телефон в Одессе со склада, Украина
купить инсталляцию для унитаза в Одессе, магазин сантехники
© 2001-2024, MOTO.com.ua - все про мотоцикли та скутери!   Зворотній зв'язок   Про нас   Реклама на сайті   Магазин