MOTO.com.ua
events
3
События
Погода: Киев
25.11, 21:36
44
+7 °С
Ветер: 4 м./с., С-З
UA
НовостиФорумОбъявленияЖурналКаталогПривалКалендарьМагазин
Регистрация Вход
?
Войти
Форум
Искать

Дача, сад, город

Просмотров: 78100
15.11.2013 г.
answerview
Показать сообщение
Мабуть в багатьох є якийсь кусок землі чи приватний сектор.
В мене дача 17 соток. Раніше якось само все росло, а останніми роками в зв'язку з "глобальним потеплінням" багато чого просто засихає 02_sad
Хочу зробити якесь примітивне зрошення 01_smile
Криницю викопав (15м)
Купив насос http://megapompa.com.ua/p22161427-nasos-dlya-kolodtsev.html
і Бак 1 куб http://evroplast.in.ua/vertikalnye/1000-litrov.html
Візок на днях візьму http://olanmarket.com/index.php?route=product/product&path=65_132&product_id=437
А ось зі шлангами і причандалами до них не розберуся 06_question (треба десь метрів 50).
Може хтось вже користується? який вибрати шланг і пістолет?

Ну а крім того давайте обговорювати тут всі питання по темі: від обрізування дерев до боротьби з кротами(не плутати з футболом 03_biggrin ).
Заснування Москви було найбільшою геокатастрофою нашої ери
Отредактировано: 17.11.2015 г., Vervet
like
good
bad
shockingly
18 октября, 13:37 ответил для Ozi_58  
answerview
з чорним напряг ,а неіржавійка на 6 і 8 ще є, але попробуй її зігнути03_biggrin.
Заснування Москви було найбільшою геокатастрофою нашої ери
like
good
bad
shockingly
24 октября, 13:06
answerview
сделал вино, виноград по совету соседа дробил насадкой-миксером для дрели. результатом доволен, рекомендую. правда с виноградом в этом году печально все - уже начал трескаться от дождей, больше половины перепортилось, а все еще недостаточно сладкий...
like
good
bad
shockingly
24 октября, 14:54 ответил для NiTr0  
answerview
Что за насадка? Строительные смеси взбивать? 
Любіть Україну, як сонце, любіть,
як вітер, і трави, і води,
в годину щасливу і в радості мить,
любіть у годину негоди!
1
like
good
1
bad
shockingly
24 октября, 18:42 ответил для tsinik  
answerview
да, что-то типа такого по форме (первая картинка в гугле) https://e-1.com.ua/catalog/detail/id/733

лучше начинать мешать с обратным направлением вращения - тогда мезгу будет гнать вниз, а не наверх, ягоды разлетаться не будут...
like
good
bad
shockingly
24 октября, 23:25 ответил для NiTr0  
answerview
Як у вас взагалі те вино виходить? Я робив разів 3, і під гідрозатвор з трубкою і під кришку спеціальну і просто під перчаткою... зливав мезгу/осад як потрібно..
... і всеодно взимку пляшку відкриваєш - воно гірчить і з присмаком оцту... 09_ireful1 для алкашів може і норм, а у нас весь той труд виливається у раковину...
п.с. один місцевий "винороб" сказав, що потрібно додавати якусь сірку (?) і не закривати в пляшки під корок (бо вони пропускають повітря), а під кришку металеву з різьбою (типу як в горілці або деяких винах)..
 
romet pony->minsk 3.11->viper v125s->zongshen zs200gy3->shineray xy250-6c->Honda XL250 Degree->?..
If your goals set you apart from the crowd, stay alone.
☭ = 卐
Отредактировано: 24 октября, 23:26, hitmanhunter
like
good
bad
shockingly
25 октября, 00:02
answerview
горчить оно вообще не должно. привкус уксуса - если воздух хватонуло при брожении (как в ведре, до гидрозатвора, так и потом при хранении). в ведре его желательно держать дня 2-3, прикрыв чем-то сверху, и не мешать в процессе.

хранить (да и сбраживать) вино очень желательно в прохладном месте. когда делал в квартире - банку можно было открыть всего 2 раза, после чего вино окончательно портилось (покрывалось белой пленкой какого-то грибка, и появлялся привкус ацетона или чего-то подобного гадкого). как появился погреб (где вино бродило и хранилось при +10..+15) - все проблемы исчезли.

вино в бутылках с пробками стоит отлично, хоть пробки снаружи и плесневеют. хоть и говорят что для брожения оптимально +18..20 градусов - но в том году в погребе отлично полностью выбродило. сейчас стоит бутылка с остатками вина на дне (не допили в прошлый праздник) - и все ок с ней.

пробки по-хорошему конечно надо новые брать, не ковырянные штопором - но и под б/у пробками не портилось. а вообще - можно и в банки под крышки закатывать (или пластиковые если плотные надевать).

еще вроде от % спирта в вине много чего зависит (меньше спирта - быстрее портится).
1
like
1
good
bad
shockingly
25 октября, 01:00 ответил для NiTr0  
answerview
еще вроде от % спирта в вине много чего зависит (меньше спирта - быстрее портится).
Люблю "столове" сухе або напівсухе/напівсолодке, але всі "домашні вина", які давали пробувати знайомі/родичі/сусіди - це противно-солодкі шмурдяки із купою цукру і спирту.. схожі більше на "наливку" (горілка+цукор+виноградний сік).. ну яке це вино??10_ireful2
У мене в планах зробити щось ближче до сухого.. із яблук або винограду.. але поки що успіхів не багато. Зброджував теж приблизно при +15С у погребі і навіть зціджував ПВХ трубкою, щоб не потрапило повітря... нічого не вийшло, поки молоде - ще більш-менш на смак, далі починає трохи гірчити. А коли "відстоїться" розлите у пляшки - гірке і навіть з присмаком оцту. Кришки не пробував різні, тільки корок... десь ще роблю помилку 02_sad
romet pony->minsk 3.11->viper v125s->zongshen zs200gy3->shineray xy250-6c->Honda XL250 Degree->?..
If your goals set you apart from the crowd, stay alone.
☭ = 卐
1
like
1
good
bad
shockingly
25 октября, 15:18 ответил для hitmanhunter  
answerview
Буде як у Європі: українські вина хочуть зрівняти в правах з пивом
     
Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства пропонує скасувати акцизний податок і акцизні марки для натуральних вин.Про це йдеться в законопроєкті, опублікованому на сайті міністерства для обговорення.Реалізація законопроєкту дозволить виключити з підакцизних товарів натуральні вина без додавання спирту і не маркувати їх марками акцизного податку, а також використовувати малим виробництвам виноробної продукції у виробництві придбані плоди, ягоди, виноград, мед, йдеться в пояснювальній записці до законопроєкту.На думку авторів проєкту, абсурдним є той факт, що ставка акцизу для вин становить 0,01 гривню за літр, а акцизна марка коштує 0,19 гривень. Для порівняння, для товарів пивної продукції відсутня вимога нанесення акцизної марки.

Також наголошується, що в країнах ЄС натуральні виноградні вина не підлягають маркуванню акцизними марками, а самі вина відносять до групи харчових продуктів, а не до алкогольних напоїв.
Заснування Москви було найбільшою геокатастрофою нашої ери
Отредактировано: 25 октября, 15:19, User
1
like
1
good
bad
shockingly
25 октября, 23:43
answerview
А коли "відстоїться" розлите у пляшки - гірке і навіть з присмаком оцту.
скорее всего - спирта мало, т.е. изначально сахара было мало. у меня с пробками ни одна бутылка не испортилась в этом году. правда и держал его под затвором до весны, не лазил...
1
like
1
good
bad
shockingly
31 октября, 20:19
answerview
Груш вродило неміряно, а яблук аж три штуки на 6 яблунь
Заснування Москви було найбільшою геокатастрофою нашої ери
Прикрепленные изображенияоткрыть в галерее
like
good
bad
shockingly
31 октября, 23:48 ответил для User  
answerview
а в нас яблук повно і на всіх яблунях, що на ранніх було, що зараз на пізніх...
 а груши всі попадали і погнили, навіть пізні..06_question
romet pony->minsk 3.11->viper v125s->zongshen zs200gy3->shineray xy250-6c->Honda XL250 Degree->?..
If your goals set you apart from the crowd, stay alone.
☭ = 卐
like
good
bad
shockingly
техника apple купить в Одессе. Киев, Харьков Украина
mototehnika
© 2001-2020, MOTO.com.ua - все о мотоциклах и скутерах!   Обратная связь   О нас   Реклама на сайте