Потім росповіси який він.
Проїхав перші 300 км. Мотоцикл дуже зручний у керуванні, ями на дорозі обї'зжати зручно. Задня підвіска жорстка. Але поки-що для себе не роблю висновків, бо 95% часу експлуатації мототранспорта в мене - це їзда з дружиною, а з цих 90% - 50% (зворотня дорога), то ще й позаду багаж кіл на 10-15.
З цього виникає питання: по паспорту споряджена маса мотоцикла 130 кг, повна - 280 кг. Отже, навантаження - 130 кг. В інтернет-магазинах пишуть, що допустиме навантаження - 195 кг. Нагло брешуть?
По двигуну: 1-а передача коротка, 2-га та 3-тя - довгі. За 4-ту та 5-ту поки що сказати важко, мало проїхав.
Обкатую на оливі ELF Moto 4T TOURER 10W-40.
Двигун працює трохи дивно: на невеликих обертах, коли скидуєш "газ" відчуття, що паливо догоряє вже у випускному каналі, "підбухує", як ото "їдеш" на "Bugatti" в комп'ютерих перегонах. Особливо чомусь це проявляється на 2-й передачі.
Клапана не регулював, оце буду тільки тепер, після 300 км пробігу, оливу також поміняю на таку саму - elf.
Карбюратор (PZ-30): на закритій заслонці не заводиться, на напіввідкритій і відкритій заводиться і працює на "холостих" однаково добре. На прогрутому двигуні трішки додав "холостих". Якість палива не регулював.
Шини/колеса - добре тримають грунтовку, краще (у порівнянні з мопедом моїм) поглинають невеликі нерівності на схили грунотової колії, але зад виляє у порівнянні з мопедом. Це можливо пов'язано з тим, що писав вище про їзду на мопеді завжди удвох.
Трошки тре передній тормоз, як котиш моотоцикл, то чутно. Але не затискає, коли котиш. Так в дорозі передній тормоз працює нормально.
Тепер про своє, наболіле: мопед поламався, надворі літо, треба вирішувати купу справ, треба їздити часто в місто. Дружина каже: "Вези на мотоциклі новому потихеньку". Я кажу:"Ніт, не повезу, бо тільки 300 км обкатки".
Наймати таксі - 1000, 1400 грн. Така от засада(
Важимо ми удвох 130 кг.