MOTO.com.ua
events
0
Події
Погода: Київ
29.04, 04:50
31
+12 °С
Вітер: 2 м./с., Пн-С
НовиниФорумОголошенняЖурналКаталогПривалКалендар
Реєстрація Вхід
?
Увійти
Допоможіть Армії, наближайте нашу Перемогу!
Новини

Як вибрати тип акумулятора для мотоцикла

Як вибрати тип акумулятора для мотоцикла
При виборі мотоциклетного акумулятора водію можуть стати на заваді маса факторів та технічних особливостей, які слід враховувати. Звісно, до будь-якої техніки можна купити запчастини по ВІН-коду, у тому числі й акумулятор. Проте сучасна техніка має масу модифікацій, до того ж з'являються і акумулятори з покращеними характеристиками.


 

Загальні характеристики мотоакумуляторів


Як і акумулятори автомобільні, мотоциклетні батареї мають декілька надважливих характеристик, нехтувати якими не можна. Ось декілька з них:
  1. Розмір АКБ. Залежно від моделі мотоцикла, виділений простір під акумулятор може бути обмеженим. Тому нова батарея не має бути більшою за стару.
  2. Полярність. А саме — розташування плюсової та мінусової клем. Аби не вийшло так, що довжини дроту не вистачає, краще обирати батарею саме з такою полярністю, яка була на старій.
  3. Пускова потужність, або пусковий струм. Якщо грубо, то це кількість ампер, які може віддати акумулятор протягом 30 секунд. Зазвичай цього достатньо, аби двигун запустився навіть у холодну пору року. Під час вибору важливо враховувати саме пусковий струм, а не ємність акумулятора в ампер-годинах.
  4. Технологія генерації струму. Зараз у доступі є достатньо акумуляторів як з новітніми технологіями, так і з класичною рідко кислотною. Проте всі вони потребують різних умов зарядження та обслуговування. Як і різні розміри та корисні характеристики.

Тепер варто розглянути технології батарей для мотоциклів, оскільки свинцево-кислотні моделі, що зазвичай ідуть у комплекті з байком, можуть суттєво відставати від деяких моделей.


 

Технології мотобатарей


Сухозаряджені AGM-батареї, гелеві та літієві мотоциклетні акумулятори мають свої переваги, які комусь будуть важливими, а хтось не стане переплачувати та обійдеться класичною свинцево-кислотною АКБ.

Батареї LiFePO4


Вони перевершують свинцево-кислотні акумулятори за всіма параметрами: надійністю, ефективністю та безпекою. Мало того, літієві мотоциклетні батареї повністю сумісні з будь-яким мотоциклом, для зарядження підійде будь-який зарядний пристрій.

Служить до шести разів довше за кислотний, дуже легкий, герметичний та не потребує обслуговування. Має надзвичайно низький саморозряд, може працювати у будь-якому положенні, навіть догори дном.

Проте ці акумулятори коштують дорожче на 20-30% за класичні свинцево-кислотні, тому перед купівлею варто враховувати свої фінансові можливості.
Фото 1/2
Джерело: VBavto
21.08.2023 р., переглядів: 6378
Подібні новини

Чесна купівля б/в авто на 100%: перевірка за Він кодом із розшифровкою та звітом Чесна купівля б/в авто на 100%: перевірка за Він кодом із розшифровкою та звітом

Найкращий ноутбук для навчання: чому студенти у США купують MacBook Air M1 Найкращий ноутбук для навчання: чому студенти у США купують MacBook Air M1

Створіть свій унікальний стиль з індивідуальними номерними знаками на сайті Номера Авто! Створіть свій унікальний стиль з індивідуальними номерними знаками на сайті Номера Авто!

Роль капітана команди Natus Vincere Данила Тесленка в успіху команди Роль капітана команди Natus Vincere Данила Тесленка в успіху команди

Мотопомпи Honda – чудовий помічник для боротьби з брудною водою Мотопомпи Honda – чудовий помічник для боротьби з брудною водою

Тюль купить недорого в Украине
купить телефон в Одессе со склада, Украина
купить инсталляцию для унитаза в Одессе, магазин сантехники
© 2001-2024, MOTO.com.ua - все про мотоцикли та скутери!   Зворотній зв'язок   Про нас   Реклама на сайті   Магазин