MOTO.com.ua
events
0
Події
Погода: Київ
18.04, 19:52
11
+7 °С
Вітер: 0 м./с., Пн-С
НовиниФорумОголошенняЖурналКаталогПривалКалендар
Реєстрація Вхід
?
Увійти
Допоможіть Армії, наближайте нашу Перемогу!
Новини

ДАІ Одеської області попереджає мопедістов

ДАІ Одеської області попереджає мопедістов
З приходом тепла частина населення з автомобілів пересіли на скутери та мопеди. З огляду на це, працівники Державтоінспекції зосередили увагу на дотриманні Правил дорожнього руху водіями саме двоколісних транспортних засобів.

В рамках проведення операції «Мотоцикліст» виявлено 29 порушень скоєних громадянами району, найбільш поширеними серед них є управління: без водійського посвідчення, без відповідної реєстрації транспортного засобу, без шолома і в стані алкогольного сп'яніння.

Щоб уникнути непорозумінь з Законом, перш ніж виїхати на дорогу, переконайтеся чи є в наявності і в порядку Ваші документи. Нагадуємо, що керування транспортними засобами категорії А1: мопедами, моторолерами та іншими двоколісними транспортними засобами, які мають двигун з робочим об'ємом до 50 куб. сантиметрів або електродвигун потужністю до 4 кВт - дозволяється тільки при наявності посвідчення водія (Постанова Кабінету Міністрів України від 20 травня 2009 р № 511, п. 2.1 Правил дорожнього руху). Отже, якщо особа не має права керування транспортним засобом (ч.2 ст.126 КУпАП) і водить без посвідчення відповідної категорії (ч.1 ст.126 КУпАП) законодавством передбачений штраф, сума якого становить від 510 до 595 гривень.

Забороняється керувати транспортним засобом, не зареєстрованим у Державтоінспекції, або таким, що не пройшов відомчу реєстрацію в разі, якщо законом встановлена ​​обов'язковість її проведення, а такжебез номерного знака або з невідповідним або пошкодженим номерним знаком (п. 2.9 Правил дорожнього руху). У разі допущення правопорушення, санкція ч.6 ст.121 КУпАП передбачає накладення штрафу від 170 до 255 гривень.

Для забезпечення, перш за все власну безпеку та безпеку оточуючих мопедист і його пасажири під час руху повинні бути в застебнутих мотошоломах і не створювати своїми діями загрози безпеці дорожнього руху (п. 2.3 ПДР). За порушення даного правила ч.5 ст.121 КУпАП передбачено штраф у розмірі від 51 до 85 гривень.

Турбує те, що громадяни безвідповідально ставляться до управління і дозволяють собі сідати за кермо двоколісного транспортного засобу в стані сп'яніння. Підкреслюємо: згідно з п. 2.9 ПДР, керувати транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння або передавати управління п'яним особам забороняється, незалежно від категорії транспортного засобу. У разі порушення ст.130 КУоАПпредусмотрено накладення штрафу в розмірі від 4,5 до 6 тисяч гривень, або адміністративний арешт. При повторному скоєнні даного проступку протягом року сума штрафу становить від 7 до 10 тисяч гривень.

Шановні водії мопедисти! Зареєструйте Ваші транспортні засоби, відповідно до чинного законодавства, у разі відсутності дозвільних документів або водійського посвідчення - відмовтеся від управління. Не допускайте до водіння неповнолітніх. Не нехтуйте правилами їзди на мопеді, будьте пильні за кермом, уникайте створення аварійних ситуацій на дорозі і ні в якому разі не сідайте за кермо в нетверезому стані. Оцінюйте свої можливості, щоб в екстремальній ситуації Ви змогли відреагувати і уникнути неприємностей.
6
like
3
good
bad
shockingly
3
Фото 1/1
Джерело: bessarabiainform.com
17.04.2014 р., переглядів: 5734
Подібні новини

Мотоцикли Karizma R і ZMR: індійське «тіло» плюс американський мотор Мотоцикли Karizma R і ZMR: індійське «тіло» плюс американський мотор

Suzuki SV650S в 2014 році отримає 47-сильну версію Suzuki SV650S в 2014 році отримає 47-сильну версію

Розкішний мінімалізм: моторолер Ape Calessino 200 повернувся на конвеєр Розкішний мінімалізм: моторолер Ape Calessino 200 повернувся на конвеєр

У Росії задумалися про тимчасову заборону скутерів і мопедів У Росії задумалися про тимчасову заборону скутерів і мопедів

Літні канікули снігохода — з комплектом Street Legal Sleds Літні канікули снігохода — з комплектом Street Legal Sleds

Коментарі7
Avatar TUTAN
TUTAN 17.04.2014 р.
С 5 ноября 2013 года вступили в силу изменения в закон "О безопасности дорожного движения", которые не только изменили перечень категорий водительского удостоверения, но и добавили совершенно новые подкатегории. О них сегодня и пойдет речь.

подкатегория "А1" - мотоциклы с рабочим объемом двигателя внутреннего сгорания, не превышающим 125 кубических сантиметров, и максимальной мощностью, не превышающей 11 киловатт;
Подкатегория А1 позволяет управлять мотоциклами с небольшим объемом двигатели и небольшой максимальной мощностью.

Отмечу, что водители, имеющие в правах категорию А могут управлять и транспортными средствами подкатегории А1.
Avatar TUTAN
TUTAN 17.04.2014 р.
Постановою Кабміну від 23 грудня 2009 р. N 1371 було запроваджено тотальну реєстрацію мопедів (скутерів). При цьому перша державна реєстрація мопедів, придбаних до набрання чинності Порядком, затвердженим цією постановою, до 1 листопада 2010 р. могла проводитися без подання документів, що підтверджують правомірність їх придбання, за встановленою процедурою після проведення Державною автомобільною інспекцією відповідних перевірок.

Але, на мій погляд, тотальна реєстрація мопедів та скутерів є протизаконною. І насправді є засобом заробітку ДАІ. Річ у тім, що відповідно до частини третьої статті 34 Закону України від 30.06.1993 № 3353-XII «Про дорожній рух» державній реєстрації та обліку підлягають призначені для експлуатації на вулично-дорожній мережі загального користування транспортні засоби усіх типів: автомобілі, автобуси, мотоцикли всіх типів, марок і моделей, самохідні машини, причепи та напівпричепи до них, мотоколяски, інші прирівняні до них транспортні засоби та мопеди, що використовуються на автомобільних дорогах державного значення.

Таким чином мопеди, які використовуються на дорогах місцевого значення, реєстрації не підлягають. А це всі дороги в містах, селех та містечках, як правило. І лише, якщо ви на мопеді користуєтесь дорогами державного значення, а вони знаходяться в основному поза населеними пунктами, їх треба реєструвати.

А перелік автомобільних доріг загального користування державного значення є в постанові Кабінету Міністрів України від 24 червня 2006 р. N 865. Не користуйтеся ними, і вам не потрібна буде реєстрація мопеда… І покажіть цю статтю міліціонеру-даішнику, який вас зупинив на незареєстрованому мопеді. Якщо він чесний і поважає закон, то він вас відпустить і вибачиться.

Avatar TUTAN
TUTAN 17.04.2014 р.
це до слова - може в нас на Україні буде закон ,що можна їздити на категорії А1-до 125сс.
а підкреслити хотоів думку ось цю яка також є і в нашому законі (категорию А могут управлять и транспортными средствами подкатегории А1)
Avatar fhbz85
fhbz85 відповів для TUTAN 21.04.2014 р.
Ага! Може у нас буде скоро закон федералізації!
Avatar ur3lnh
ur3lnh 17.04.2014 р.
В статье не хватает пункта о наличии страхового полиса на транспортное средство. Он согласно ПДД необходим.
Avatar zazun
zazun 19.04.2014 р.
при Союзе было всё понятно.мотоцыкл -права и регистрация и техосмотр кроме моторолеров.мопед -ни надо ничего.блин сейчас этих категорий под котегорий и прочей хреновины на радость гаи введены выши крыши.а европа всё дальше.
Avatar fhbz85
fhbz85 21.04.2014 р.
Я - отказался от управления, т.к. бензин дорогой, а не штрафы. Продал. Мучаюсь. Ломки
Тюль купить недорого в Украине
купить телефон в Одессе со склада, Украина
купить инсталляцию для унитаза в Одессе, магазин сантехники
© 2001-2024, MOTO.com.ua - все про мотоцикли та скутери!   Зворотній зв'язок   Про нас   Реклама на сайті   Магазин