MOTO.com.ua
events
0
Події
Погода: Київ
18.04, 22:25
11
+8 °С
Вітер: 0 м./с., Пд-З
НовиниФорумОголошенняЖурналКаталогПривалКалендар
Реєстрація Вхід
?
Увійти
Допоможіть Армії, наближайте нашу Перемогу!
Форум
Шукати

Велосипеди - обговорення

Переглядів: 7090
23.07.2020 р.
answerview
Пропоную обговорити вело-фото-бричко-тракторну тему. Велосипеди і будь-яке велосипедунство.

Carthago delenda est, Ceterum censeo Carthaginem delendam esse.
Змінено: 16.08.2020 р., vaclav
1
like
1
good
bad
shockingly
23.07.2020 р.
answerview
Почну із себе. Чогось мене перемкнуло - подарував дружині велосипеда Ardis Messina (жіноча рама, 26" колеса). Щоб подивитися чи може вона на 2 колесах їздити (а там посажу на скутера). Отримав, зібрав - жінка ДУЖЕ задоволена, їздить без проблем, катається в поля з донькою (в доньки свій дитячий велосипед). Я навідь не очікував що буде стільки щастя - очі аж сяють. В обох.

А чого ж сам пасу задніх?... Вирішив і собі взяти якогось коня педального - оскільки заробляю гроші сижу вдома в місті, з"явилася потреба у фізичних навантаженнях. Довго вибирав вилосипеда, та придбав Ardis Ukrbike - це така собі "Украіна" (чоловіча) але не ХВЗ.

В нього є два плюси - в каретці вже є різьба і навідь якийсь картридж, осі 9мм (не треба пропилювати) і... це не поганий кардіо-тренажор. Кардіо-тренажер з нього ну чисто як в анекдоті про армію, так ось із "за...ся" у Ukrbike проблем немає - він однаково погано їде на гору, з гори і по прямій15_badgrinЗірки 46-16 (по сайту, сам не рахував), колеса 28". Сподіваюсь з нього зробити більше-менш пристойний велосипед - ліплю "крокодила". Гальма - тільки ножні (як на "Україні").

В цілому - отримав те на що розраховував (за його гроші), але результатом ще не задоволений.

До речі, є в продажу Україна ХВЗ (не люксова, та що за 2300грв) - з того що знайшов про неї в інтернеті: ручна сварка, стара радянська каретка (тобто треба нарізати різьбу під сучасні), тому туди не ліз. Подивився на ціни на каретки радянського типу що роблять китайці - жовтий метал, ціна "до $2" і мені трохи стало страшно зрозуміло. Плюс цікавить можливість поставити "промислові підшипники" (тобто звичайні нормальні) а не насипні. У ХВЗ теж їх можна запресувати, але з касетою все значно простіше (що ставити, а що знімати).

Чому таке? Ну це вже суб"єктивно - мені не потрібні 100500 зірок (що китайських, а що козирних shiman'івських). Мені потрібен вел на одну... ну добре на 3 передачі - не більше. За більше платити не хочу, бо не розумію нащо 52 передачі і нащо за собою стільки зірок возити. Також не хочу купляти велосипед з китайскими амортизаторами (що не працюють). А таких велосипедів, як мені треба, в нормальних брендів (і за нормальні гроші, а не за 25тис) - немає в принципі (у нас), бо всі продають китайські супер-космічні лісапеди з консервних банок, а не надійні для "просто покататися". Ну в общем у нас всі спортсмени (поголовно чемпіони!), один я - ні (як завжди06_question). Тому й вирішив взяти цей нещасний ардіс як донора, а там вже, чого бог дасть, обвішаю.

В цілому - по рівному в магазин їздити на ньому можна, не все так погано. Але хочеться кращого. Багажнік - просто кричить-проситься щоб його посилили, тому поки зняв від гріха подалі і думаю де взяти такої трубки.

PS: Колись давно, в іншому житті, в іншій країні, у мене був велосипед Author Context (звичайна MTB"шка з купою зірок), я по ньому дуже скучив. Більш менш їхав добре, я на ньому навідь їздив 25км в один бік (ога, 120кг тоді був, зараз вже 135 - мені важче), комфортна швидкість була 20-25 км/г (по гпс). Передачі клацати майже не було потреби - тому і вважаю що мені треба одна пряма передача, передача вверх і одна вниз - і достить. Ех, як я з нього літав... один раз тиждень не міг підняти руку вище плеча так забився - приходив на роботу і здоровою рукою клав на стіл хвору. Тоді і зрозумів нащо на велосипеді шльом. Велосипед був мені замість транспорту - влітку навідь проїзного не купляв. Як я на ньому поїхав додому з центру після 3л пива і свинячої ноги, як мене поліція вночі "зняла" з автобану, як вночі заїхав на прилеглу терріторію до президенського палацу (ну я ж вдень працюю - час на оглядини є тільки вночі!), як пробив ввечері камеру далеко за містом і повертався з велосипедом електричкою (бачив п"яних аборигенів - їх аж в вагон не пустили, чисто як наші!)... Але... він залишився в Празі, а я - ні.15_badgrin
Carthago delenda est, Ceterum censeo Carthaginem delendam esse.
Змінено: 24.07.2020 р., vaclav
like
good
bad
shockingly
24.07.2020 р.
answerview
Ну це вже суб"єктивно - мені не потрібні 100500 зірок (що китайських, а що козирних shiman'івських). Мені потрібен вел на одну... ну добре на 3 передачі - не більше.
зря. по сути - да, 5-6 передач более чем достаточно, но - не для цепи (ей сильно не нравится когда ее перекашивают), почему и ставят спереди 2-3 звезды: 1-2 передача только на первой передней звезде, последние 2 передачи только на последней звезде, те что посрединке - ну как получится.

ну и под горку/с горки на одной и той же передаче - как-то печально...

друг заапгрейдил совковую "украину" комплектом на несколько звезд и нормальными тормозами - не нарадуется. достаточно легкий (легче чем мой китайский "азимут" с дюралевой рамой) и неплохо едет.

и да, рекомендую для вела резину "кенда", ту что универсальная (трасса/грунт) - она и снег прекрасно держит. собссно, я на вел пересаживаюсь когда гололед начинается...
like
good
bad
shockingly
24.07.2020 р.
answerview
До речі, є в продажу Україна ХВЗ
Имеется опыт пользования этим "велосипедом". Что могу сказать: даже самый дешёвый китаец будет лучше, чем это пластилиновое изделие! На это предприятие ХВЗ нужно скинуть бомбу, чтобы это зло не распространилось!
на 3 передачі - не більше
Планетарка в помощь. Одна звезда - 3 передачи (как минимум).
https://veloplaneta.com.ua/vtulka-zadn-sturmey-archer-sls3c-36h-163116-3-k-planetarnaya-tormozn-18t
https://rozetka.com.ua/shimano_00435/p212931403/
http://xt.ht/phpbb/viewforum.php?tfts
Змінено: 24.07.2020 р., Xanderfisher
like
good
bad
shockingly
24.07.2020 р.
answerview
однаково погано їде на гору, з гори і по прямій
У мене таке ж саме вiдчуття навiть вiд недешевих велосипедiв06_question.   А ще потрiбно педали крутити...33_wacko ледащому це якось незручно завжди...
Змінено: 24.07.2020 р., Ozi_58
1
like
1
good
bad
shockingly
24.07.2020 р. відповів для Ozi_58  
answerview
Да я на вихідних привіз-розгрузив бусіка, два дні потягав клей (десятки мішків), вапно, ОСБ - сердце з непривички нагадало з якого воно боку, а потім он ще велосипед - тому от поки обережно катаюсь і жру шоколадки (щоб сердце підгодовувати глюкозою). За тиждень думаю буду катати в норм режимі. Блін, а тоді ж треба буде щебень повозити... Добре, я стану людиною, врешті решт !

Да, буду ставити планетарку.

Жінка звонила, сьогодні перший раз поїхала у справах на велосипеді на пошту - дуже сподобалось, рада. До цього тільки вчилась катала по грунтовці до лісу. Тепер просить резинку з крюками щоб на багажнік кріпити навеличкі вантажі. Багажнік там теж дуже умовний на пару кг - теж треба варити стойку щоб посилити.

На это предприятие ХВЗ нужно скинуть бомбу

Цілком поділяю цю думку, бо від ХВЗ там залишилось одна юридична назва і кілька цеглин, все інше - х знає що і ніхто не знає як вони це зараз випускають.
Там ще питання по кріпленню шатунів... Імхо, краще доплатити 1000грв за китайця (з ним хоч якось можна боротися).
Carthago delenda est, Ceterum censeo Carthaginem delendam esse.
Змінено: 24.07.2020 р., vaclav
like
good
bad
shockingly
24.07.2020 р.
answerview
Жінка звонила, сьогодні перший раз поїхала у справах на велосипеді на пошту - дуже сподобалось
Моя жена тоже ездит на велике к родителям и просто катается иногда.                                        Бывает и я присоединюсь (на Украине).                                                                                  Купили ей китайский велосипед за 150 баксов. Вначале он ей не очень нравился. После небольшой "прокачки" (велика) -  все стало ОК. Было поменяно сидение на "пошире", поднят руль на "повыше".                                                                                                                                       А еще из за шипастой резины был неважный накат. Я недолго сомневаясь взял острый нож, и за 1 час "работы" превратил эндуро резину в почти слики30_crazy. Велосипед покатился намного легче - к удивлению и радости жены 41_dance2Теперь катается с удовольствием.
Змінено: 24.07.2020 р., Ozi_58
like
good
bad
shockingly
24.07.2020 р.
answerview
да, 5-6 передач более чем достаточно
Думав над планетаркою на 8 передач - значно дорожче і значно більше вага втулки, а задне колесо в мене і так загружене по саме негорюй 02_sadТому вирішив омежитись 3"ма. 
Carthago delenda est, Ceterum censeo Carthaginem delendam esse.
Змінено: 24.07.2020 р., vaclav
like
good
bad
shockingly
24.07.2020 р.
answerview
В цілому - по рівному в магазин їздити на ньому можна, не все так погано. Але хочеться кращого. Багажнік - просто
Славик, а чего не посмотришь по инету, у нас на Западной продают дофига б.у великов из-за бугра.   очень пристойных.  я малому купил, аппарат нормалек и цена норма.  их тут у нас возят целыми бусами, и кстати дофига отправляют и в Киев и куда угодно.
like
good
bad
shockingly
25.07.2020 р. відповів для olegsuzuki  
answerview
Да я не проти (щоб поменьше перекупів) - але ж аби вони були у інтернеті.
Якраз придивляюся другого - щоб МТБ.
Carthago delenda est, Ceterum censeo Carthaginem delendam esse.
like
good
bad
shockingly
25.07.2020 р.
answerview
З початку "ковідізації" дістав свій ХВЗ Спорт-Турист початку 90-х і кожного дня на роботу-з роботи 8 км кручу, звик, маршрутками вже не хочу... Як зимою буду добиратись?12_cray
Іванович. Не бандерлог!
1
like
1
good
bad
shockingly
25.07.2020 р.
answerview
але ж аби вони були у інтернеті.
они есть на олх и аукционах.

Як зимою буду добиратись?
нормальную резину - и можно зимой катать. я на своем замечательно ездил по укатанному снегу, но резина "тракторная" немного (не совсем внедорожная, но и не шоссейка). один минус - цепь ржавеет...
like
good
bad
shockingly
25.07.2020 р.
answerview
нормальную резину - и можно зимой катать. я на своем замечательно ездил по укатанному снегу, но резина "тракторная" немного (не совсем внедорожная, но и не шоссейка). один минус - цепь ржавеет...
Я в свое время пытался зимой на шипованной резине ездить на работу.                                        Через 2-3 дня бросил эту затею.                                                                                              Разгоряченный вращением педалей организм в сочетании с ледяным встречным ветром оказалось (для меня) не самым лучшим сочетанием. По обледенелой (заснеженной ) дороге на злой резине ехать нелегко - не раз вспотеешь пока доберешься. При этом приходится активно дышать холодным воздухом.                                                                                                                                    Имхо - это подходит только для крепких с отличным здоровьем людей.
like
good
bad
shockingly
25.07.2020 р.
answerview
Что бы меньше крутить педали китайцы помогли.18_good
ГЛАВНОЕ НЕ СКОРОСТЬ-ГЛАВНОЕ БЛАГОПОЛУЧНО ДОЕХАТЬ
Прикріплені зображеннявідкрити у галереї
like
good
bad
shockingly
25.07.2020 р.
answerview
можно зимой катать
это подходит только для крепких с отличным здоровьем людей.likegoodbadshockingly
Сьомий десяток вже, пізно екстремалить...02_sad
Іванович. Не бандерлог!
like
good
bad
shockingly
25.07.2020 р.
answerview
Что бы меньше крутить педали китайцы помогли.
Та мабуть електроколесо дешевше буде...
Іванович. Не бандерлог!
like
good
bad
shockingly
25.07.2020 р.
answerview
Що можу додати про Ukrbike - щось мені здається що немає там паспортних 16кг - якийсь легкий він, важить наче він люмінієвий ("вам продали значительно лучший мех! узнаю шанхайского барса!" (с) Остап Бендер) - скоріш за все тонкостінні трубки. Катати на ньому - обережно і без заскоків на бровку, навідь якщо ви важите 80кг - побоююсь за рульову. Шпиці - 1.8мм (міряв), а хочеться хоча б 2мм.

Ну в общем, якщо Ви з західної України - беріть велосипед "пиз@#ний з європи", буде не на багато дорожче (тисяч з 5), але значно краще.
Carthago delenda est, Ceterum censeo Carthaginem delendam esse.
Змінено: 25.07.2020 р., vaclav
like
good
bad
shockingly
26.07.2020 р. відповів для vaclav  
answerview
беріть велосипед "пиз@#ний з європи"
А давай я у тебя украду велосипед. Тебе приятно будет?
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2341-14#Text

Змінено: 26.07.2020 р., Xanderfisher
like
good
bad
shockingly
26.07.2020 р.
answerview
А давай я у тебя украду велосипед. Тебе приятно будет?
Ну по-першому, я в переносному смислі,
а по другому - цей закон (не)працює на вкрадене тільки в межах України, на щастя (бо і там був би такий самий дурдом).
Carthago delenda est, Ceterum censeo Carthaginem delendam esse.
Змінено: 26.07.2020 р., vaclav
like
good
bad
shockingly
26.07.2020 р.
answerview
Всі велосипеди б/у з Европи то крадені. Ціна на такі велосипеди б/у у Европі вища ,чим у нас. А ще привезти їх в Україну і продати тут.
век живи-век учись
like
good
bad
shockingly
Тюль купить недорого в Украине
купить телефон в Одессе со склада, Украина
купить инсталляцию для унитаза в Одессе, магазин сантехники
© 2001-2024, MOTO.com.ua - все про мотоцикли та скутери!   Зворотній зв'язок   Про нас   Реклама на сайті   Магазин