MOTO.com.ua
events
0
Події
Погода: Київ
07.06, 07:11
32
+23 °С
Вітер: 2 м./с., Зах
НовиниФорумОголошенняЖурналКаталогПривалКалендар
Реєстрація Вхід
?
Увійти
Допоможіть Армії, наближайте нашу Перемогу!
Форум
Шукати

Мотоцикли с двигуном 162FMJ 150сс: Road Wanderer, Viking, LF150, LEOPARD, Spark, Comanche, Slider, Korsar 150, Flame, RING...

Переглядів: 1291602
15.12.2012 р.
answerview
Показати повідомлення
Обсуждаем: обслуживание, ремонт, тюнинг, стайлинг  Мотоциклы с двигателем 162 FMJ
ROAD WANDERER  150;
Viking YM 150-X;
Lifan-LF150-13;
LEOPARD 150 LP150-8A-V;
Spark SP150 R-12;
Comanche 150;
Slider 150;
Korsar 150;
Flame 150;
RING 150;
Musstang 150
Patriot PM150-3
 и другие модели....

В архиве № 1 Мануал на Road Wanderer
В архиве № 2 Мануал на Honda-CG-125-1976-1991.г (прародительница) на английском языке.
В архиве № 3 Мануал на Slider_YK150
В архиве № 4 Мануал на LF 150-13
ссылка на справочник по эксплуатации китайской мототехники:http://www.moto.com.ua/postphoto/archive/1508519_1.rar
дополнение: http://www.moto.com.ua/postphoto/archive/1533984_1.rar
по маслам (авто и мото):http://www.moto.com.ua/forum/topic-1252211/message-1533977/#1533977
маслосъемные колпачки, т.е. сальники клапана  .  В  164fml  от Daewoo Matiz.
По габаритам идеально подходят.
Оригинальные китайские высыхают, дубеют и моторчик начинает брать масло.
по размеру , до выпуска 2010 г.
d1 - 5,5 мм
d2 - 9 мм
d3 - 11 мм 
высота 9,5 мм

Мопед LEOPARD 49сс ⇒3876 км,72сс ⇒8186 км,110сс ⇒ 6548 км =18610 км. Мотоцикл Lifan ROAD WANDERER Rival 150сс 9912 км. и Скутер VIPER Storm 150cc 5512 км. - продан. Открыл мотосезон
Змінено: 19.03.2020 р., tsinik
Прикріплені зображеннявідкрити у галереї
Прикріплені файли
rar
1015.22 кБ.
rar
7.51 мБ.
rar
663.73 кБ.
rar
674.98 кБ.
1
like
1
bad
shockingly
27.06.2017 р. відповів для cgdok  
answerview
звідки взяв 130?
Заснування Москви було найбільшою геокатастрофою нашої ери
like
bad
shockingly
cgdok з днем народження!
27.06.2017 р. відповів для User  
answerview
"... Значительная часть тепла в двигателе отводится системой охлаждения. Охлаждение необходимо для того, чтобы температура стенок цилиндров не превысила предела работоспособности смазки. Эта температура лежит в пределах 180-200 градусов С. При температуре выше 220  градусов С возникает опасность разрушения масляной пленки на стенках цилиндров. При этом наступает режим полусухого трения, повышается износ поверхностей, а иногда появляются и задиры цилиндров. Температура головки ограничена прочностью применяемого материала, его допустимыми тепловыми деформациями. Алюминиевые сплавы быстро теряют прочностные свойства при температурах выше 200  градусов С. Максимально допустимая местная температура равна 260-280  градусов С. ... "
Все є у правильній літературі   17_wink
like
bad
shockingly
28.06.2017 р. відповів для cgdok  
answerview
"... Значительная часть тепла в двигателе отводится системой охлаждения. Охлаждение необходимо для того, чтобы температура стенок цилиндров не превысила предела работоспособности смазки. Эта температура лежит в пределах 180-200 градусов С.

ну якшо так, то 120-130С це така собі робоча температура... то нащо тоді всі ті танці з колхозінгом МО?  06_question

п.с. більшість виробників вказують гарантовану стабільність роботи їх масла - 150С
☭ = 卐 = Z
Змінено: 28.06.2017 р., hitmanhunter
like
bad
shockingly
28.06.2017 р. відповів для hitmanhunter  
answerview
"... Значительная часть тепла в двигателе отводится системой охлаждения. Охлаждение необходимо для того, чтобы температура стенок цилиндров не превысила предела работоспособности смазки. Эта температура лежит в пределах 180-200 градусов С.

ну якшо так, то 120-130С це така собі робоча температура... то нащо тоді всі ті танці з колхозінгом МО?  06_question

п.с. більшість виробників вказують гарантовану стабільність роботи їх масла - 150С

Согласен с вопросом.

Если брать выдержку с Руководства по эксплуатации ЗАЗ "Запорожца", то в нем указано, Рабочая температура масла 90-110 градусов, 120 перегрев.
1
like
1
bad
shockingly
cgdok з днем народження!
28.06.2017 р.
answerview
Там де справді потрібне МО- воно стоїть з заводу. Для правильного МО треба пропускати через радіатор весь об"єм масла, а не 1/3, що йде до головки (так і реалізовані всі заводські схеми, в т. ч. на мотоциклах і так як зробив Grom). Питання: хто і коли в Україні перегрів (ознаки перегріву) хондо-клона при правильній експлуатації, навіть при жорсткій експлуатації? Хто? Я жодного разу не чув про таке! Тему МО для китайця мусолить не більше 5% мотоциклістів  06_question
like
bad
shockingly
28.06.2017 р. відповів для cgdok  
answerview
Питання: хто і коли в Україні перегрів (ознаки перегріву) хондо-клона при правильній експлуатації, навіть при жорсткій експлуатації? Хто? Я жодного разу не чув про таке! Тему МО для китайця мусолить не більше 5% мотоциклістів  06_question

хондо-клона 125сс може і ніхто і не перегрів, у мене масло на ньому показувало 95С в жару 32С, а на 250сс уже 2 рази було 120С на маслі... а перегрів я його чи ні - хз, поки все ок працює, тфу тфу. 06_question
☭ = 卐 = Z
like
bad
shockingly
02.07.2017 р.
answerview
Хочу зайнятись тормозами: помінять, прокачать...Яку "тормозуху" купити? (Те, що змішувати не можна, я знаю, і як прокачувати теж) 01_smile
Іванович. Не бандерлог!
like
bad
shockingly
02.07.2017 р. відповів для Direktor  
answerview
Здравствуйте, Вячеслав Иванович! Прежде чем поменять тормозуху ,  проконсультировался на работе с автомехаником и мотористом. Они в один голос посоветовали не покупать жидкость ДОТ3, сказали, что может поразъедать резиновые манжеты. У меня нет оснований им не верить . Купил и залил ДОТ4. А так , какая по большому счету разница ДОТ4 или ДОТ5?
1
like
1
bad
shockingly
02.07.2017 р. відповів для Czeslaw  
answerview
А так , какая по большому счету разница ДОТ4 или ДОТ5?

помню, что дот5 разнятся. вот что нашел на скорую руку:
Состав

В качестве основы, во всех тормозных жидкостях кроме DOT 5, используется полиэтиленгликоль в сочетании с полиэфирами борной кислоты, а для DOT 5 в качестве основы применяется силикон.

Тормозные жидкости DOT 3, DOT 4 и DOT 5.1 имеют одну основу и могут взаимозаменять друг друга без каких либо проблем, по крайней мере в пределах одного производителя.

Некоторые производители используют в качестве основы для производства DOT 3 (а возможно и других марок) полиалкиленгликоль. Информации по несовместимости жидкостей на основе полиэтиленгликоля и полиалкиленгликоля нигде не удалось найти, а знание химии в первом приближении позволяет заявить, что такая смесь будет работать не хуже чем исходные компоненты.

взято отсюда http://velo100.ru/book/export/html/1230
просто, помню что разные дот5 несовместимы. сам не проверял. с тормозами шутки плохи, к чему мне эти эсперименты. дот 4 лью и не заморачиваюсь
по советским названиям помню, что бск и ниву нельзя смешивать. так же основы разные
При смешивании жидкостей на гликолевой основе (DOT 3, DOT 4 или DOT 5.1) с жидкостью DOT 5 на силиконовой основе происходит химическая реакция, в результате которой получается состав не отвечающий никаким требованиям тормозной жидкости и являющийся агрессивным по отношению к метериалу уплотнителей.

Смешивать DOT 3, DOT 4 или DOT 5.1 c силиконовой жидкостью DOT 5 нельзя!
Любіть Україну, як сонце, любіть,
як вітер, і трави, і води,
в годину щасливу і в радості мить,
любіть у годину негоди!
Змінено: 02.07.2017 р., tsinik
like
bad
shockingly
02.07.2017 р. відповів для tsinik  
answerview
Речь и не идет о смешивании разных тормозух . Если полностью заменять жидкость ,  то разницы между ДОТ4 и ДОТ5 не будет.
like
bad
shockingly
cgdok з днем народження!
02.07.2017 р.
answerview
DOT 4 тільки імпортну, я користую "APE" в залізних банках або дешевший "ZIK". Гальмівну систему зняти в зборі, повністю зпорожнити, промити новою рідиною, злити і ще раз заповнити і вже тоді прокачувати. Заводська китайська рідина швидше консерваційна, а не робоча (запаху немає, фарбу не розїдає  06_question ) і при змішуванні з DOT 4   виходить якась емульсія
Змінено: 02.07.2017 р., cgdok
like
bad
shockingly
cgdok з днем народження!
02.07.2017 р.
answerview
для китайців не вище DOT 4, силіконові не дружать з китайгумою шланів і манжет і китайпластиком бачків
1
like
1
bad
shockingly
02.07.2017 р. відповів для Czeslaw  
answerview
Речь и не идет о смешивании разных тормозух . Если полностью заменять жидкость ,  то разницы между ДОТ4 и ДОТ5 не будет.
Сергей, у дот4 и дот5 абсолютно разные основы. я бы не рисковал. тем более, что после силиконовой основы дот5 всю систему в утиль (рти). зачем изобретать велосипед? что, жидкость в тормозной системе греется более 120 градусов? это что, спорты, где необходимо частое торможение? считайте меня консервативным, но непредсказуемые эксперименты против адекватного результата - не мое
Любіть Україну, як сонце, любіть,
як вітер, і трави, і води,
в годину щасливу і в радості мить,
любіть у годину негоди!
like
bad
shockingly
cgdok з днем народження!
02.07.2017 р. відповів для tsinik  
answerview
что, жидкость в тормозной системе греется более 120 градусов? это что, спорты, где необходимо частое торможение?
На офроаді теж добре гріється, але тільки задній диск і супорт. Я недавно замість барабанного поставив на зад дисковий і після прохвату по лісі плюнув на диск - шипіло а на супорті просто парувало, в той час передній диск просто теплий на дотик. Тож яка температура рідини в системі не знаю, але на DOT 4 "APE" все без проблем  18_good
like
bad
shockingly
03.07.2017 р.
answerview
Спасибо всем за диспут! Эх, встретиться бы нам всем где-то у костра, у речки... Классные специалисты, толковая, прогрессивная молодежь...Дякую всім! 20_drinks
Іванович. Не бандерлог!
1
like
1
bad
shockingly
03.07.2017 р. відповів для Direktor  
answerview
Хочу зайнятись тормозами: помінять, прокачать...Яку "тормозуху" купити? (Те, що змішувати не можна, я знаю, і як прокачувати теж) 01_smile

змішувати можна всі, окрім dot 5. Навіть при зміні на 5.1 чи 4, треба буде промивати систему від 5.0 і з всіх циліндрів викачувати, бо буде кака. А dot 5.1 і dot 3, наприклад, мішати можна.

п.с. всім китай-мотикам ідеально підходить і dot 3, а dot 4 то вже розкіш)  18_good

п.п.с. тормозуху часто міняти толку нема, а от змазувати направляйки - обов'язково, в мене всього за 5к пробігу змазки майже не було шо зпереду шо ззаду на обох пальцях  06_question
☭ = 卐 = Z
like
bad
shockingly
03.07.2017 р. відповів для Zjozya  
answerview
Я над етим думал 17_wink
Естб такой сайт,http://www.mobile.de/?lang=ru,там можна Сузуки GN250 в харошем состоянии прикупить от 500евро(если есть знакомые,которые занимаются перегоном авто,то можно договориться 17_wink  03_biggrin )
А потом легким движением умелых рук Сузуки преврашается в Роад вандерева 79_secret

Добрий день всім мотолюбителям! Нещодавно вдалося прикупити Suzuki GN250 на тому ж сайті в Німеччині, проте за 200Є 56_yahoo  .  Мотоцикл в класному стані, пройшов лише 20тис. км. Перед кордоном мотоцикл довелося розібрати а раму залишити в Румунії до кращих часів 17_wink  Розтаможка швидше за все обійдеться дорого, тому вирішив погуглити на яку раму стане мій мотор, так як китайську раму на доках можна взяти за 2тис. грн., що вписується в мій бюджет. Знайшов ваш форум. Давним-давно ця тема піднімалася, про встановлення японського двигуна на китайську раму, але так і не знайшов хто на практиці реалізував цю затію). Щоб зовсім не виникало питаннь при реєстації транспортного засобу є бажаним 250куб. модель мотоцикла. Питання до форумчан, хто що знає з цього приводу? 20_drinks
Шукаю запи до: Suzuki DR400 80р. KTM 175GS 80р.
1
like
1
bad
shockingly
03.07.2017 р. відповів для Atrey  
answerview
Вітаю, покупка 18_good  У нас подібне китайське рухло буде коштувати різів у десять дорожче. Шукай китайдонора з доками і дєрзай 01_smile Важливо, щоб кубатура дорівнювала записаній у техпаспорт. Фото двигуна можна в нашу студію?
Іванович. Не бандерлог!
like
bad
shockingly
03.07.2017 р.
answerview
Ось знайшов у своєму "архіві". ЯВА Артема з китайрухлом 200 куб. Це-як варіант і зразок.
Іванович. Не бандерлог!
Змінено: 03.07.2017 р., Direktor
like
bad
shockingly
03.07.2017 р. відповів для Direktor  
answerview
На першому фото я приклав на ИЖ49; друге фото, так він виглядав в Німеччині; третє- як кріпиться мотор
Шукаю запи до: Suzuki DR400 80р. KTM 175GS 80р.
1
like
1
bad
shockingly
Тюль купить недорого в Украине
купить телефон в Одессе со склада, Украина
купить инсталляцию для унитаза в Одессе, магазин сантехники
© 2001-2025, MOTO.com.ua - все про мотоцикли та скутери!   Зворотній зв'язок   Про нас   Реклама на сайті   Магазин