MOTO.com.ua
events
0
Події
Погода: Київ
25.05, 15:11
44
+20 °С
Вітер: 2 м./с., Пд-З
НовиниФорумОголошенняЖурналКаталогПривалКалендар
Реєстрація Вхід
?
Увійти
Допоможіть Армії, наближайте нашу Перемогу!
Форум
Шукати

Хонда Діо (Honda Dio) - обслуговування, ремонт, експлуатація.

Переглядів: 6064323
14.02.2009 р.
answerview
Показати повідомлення
Интересные публикации
Различия редукторов на моделях Дио
Длинные редукторы(11/1-это примерное передаточное) стоят на моделях zx,а 12/1 на остальных моделях.Там различия в первичном и вторичном валах-так сразу не скажу количество зубьев,нужно смотреть дома записи.Для информации:маркировка двигателя на крышке редуктора на моделях дио 18,25,27,28 одинакова- Аf 18Е,а различия всё же есть-толстый или тонкий вал,разные по передаточному редуктора,а так же крышки редуктора под один или два подшипника.Там где под один подшипник крышка-и вторичный вал немного другой,вернее шейка вала что входит в посадочное в крышке 17мм против 15мм для крышки с двумя подшипниками.За Аf 24 не скажу-не задавался целью считать.Так же и на моделях Дио с горизонтальным двигателем-та же ситуация с крышками,вторичными валами и передаточными числами. Отличия в редукторах только в первичном валу и шестерне промежуточного вала:Первичный вал zx-13 зубьев(обычный вал 12зубьев),шестерня промежуточного вала zx-41 зуб(обычная шестерня 42 зуба),всё остальное без разницы-промежуточный вал 13 зубьев,шестерня вторичного вала 45 зубьев.Так что отличия только в первичной паре.(информация от тов. kolian)

Периодичность технического обслуживания
Выбор коленвала see
Выпрессовка коленвала на примере 35 zx
Установка коленвала в половинки картера (от Коляна)
Видео по установке коленвала (От Коляна)
Съёмник глухих подшипников из картера
Установка гидравлических перьев на модель с барабанным тормозом
Бензонасос нового образца на 35 zx
Разборка и ремонт амортизаторов передней вилки honda dio af-18/25/27/28/34
Держатель бендикса.
Если заднее колесо достаёт до асфальта.
Выхлопная труба honda dio af34-35.
Реставрация промежуточного вала в редукторе honda dio
Барабанный тормоз, реанимация - 1
Храповик и неподвижная щека в вариаторе, нюансы.
ОБКАТКА.
Различия в японских и китайских бензонасосов.
Схема подключения сигналки на Хонда Дио af35.
Если сорвана резьба на коленвале.
Ремень powerlink  669-18мм в трансмиссии Дио 35 zx
Ремень dayco 18x670 (7173) в трансмиссии Дио 35 zx
По 2Т маслам.
Защита амортизатора от грязи.
Расход топлива, калькулятор.
Установка подшипников вместо сайлентблоков на af34-35 (1).
Установка подшипников вместо сайлентблоков на af34-35 (2).
Тормозной суппорт.
Карбюраторы 34-35, отличия.
Карбюратор 35 zx, фото.
Сборка двигателя.
Доработка крышки редуктора, для полного слива масла.
Шестерни в редукторе, подсчёт зубьев и передаточное число.
Ремень Дайко, подделки.
Дополнительный свет к фаре - 1.
Дополнительный свет к фаре - 2.
Выхлопная труба GBL.
Если плохо заводится в мороз...
Барабанный тормоз, реанимация - 2
Коммутаторы 35 Дио, распиновка.
Привод спидометра, гибрид.
Полумесяц - храповик. Взаимозаменяемость.
Крепление - проставка под корзину на клюв.
Аккумулятор, в разборе...
По коммутаторам...
Удлинение перьев передней вилки

Ремонт передней вилки

В прикрепленном файле №1 rar-архив с манулалом в формате tiff (пакет сканирования)
В прикрепленном файле №2 zip-архив с схемой электропроводки
Змінено: 02.05.2019 р., tsinik
Прикріплені зображеннявідкрити у галереї
Прикріплені файли
rar
268.84 кБ.
zip
2.78 мБ.
like
bad
shockingly
18 травня, 21:26
answerview
Подивіться це відео. Целофанку втягує а потім видуває із карба(точно так же і в мене) А повинно тільки втягувати розрідженням? Видувати не повинно? Що хто скаже?
https://www.youtube.com/watch?v=yO_9VHitYyw
А ось анімація принципа роботи двигуна 2Т. Пелюстковий клапан  відкривається тільки в одному положенні коли поршень йде на стиснення суміші:
https://www.youtube.com/watch?v=4n21xL0GetQ&t=14s
Теж видувати не повинно. Так? Чи може я щось не правильно розумію?
Змінено: 19 травня, 09:49, alex588
like
bad
shockingly
19 травня, 20:04
answerview
Куди його підключати?
Я шукав піною для гоління. всі стики їй промазував, прокручував стартером або лапкою, дивився де по стикам пузирилося. Є ще один спосіб, відео нижче
https://www.youtube.com/watch?v=-PygTuyyNJo
Если очень сильно захотеть, то добиться можно всего
like
bad
shockingly
19 травня, 20:09
answerview
Мабуть Ви праві
За 450грн брав тільки один патрубок фільтра Японський, який в нас коштує мабуть в 10 раз дешевше, китайський. І то було в 2021 році, така ціна. Якщо потрібні дійсно Японські запчастини, цим займається Мотоквартал. У них брав
На практиці ремонтів китайські клапани нормально працюють. То підсос скоріше винуватий

Видувати не повинно з карба. Якщо під пелюстками клапана немає піску
Змінено: 19 травня, 20:14, Vadim1
like
bad
shockingly
20 травня, 11:29
answerview
Vadim1 
Дякую за відповідь друже. Відео дуже цікаве і правильне.Майстер красава! Обовязково попробую.Таким способом можна і дим  з димогенератора запустити щоб видно було. З анімації не зовсім зрозуміло чи повинно видувати з карба. Може завтра подивлюся у знайомого на його скутері. Цей скутер у нього добре заводиться.Теж ДИО27. Ось ще один сайт по принципу роботи 2Т. Але тут принцип роботи пояснюється СТАТИЧНО. А при ДИНАМІЦІ може бути що при переходному процесі на якусь мить і дує назовні з карба. От чому і хочу перевірити це на справному скутері. Обовязково відпишусь.
https://scooter-remont.com/?p=2457

Змінено: 20 травня, 11:33, alex588
2
like
2
bad
shockingly
20 травня, 12:32
answerview
Хотів запитати: пелюстковий клапан обовязково садити на герметик?
like
bad
shockingly
20 травня, 12:47
answerview
клапан
На прокладки , Або на герметик. З прокладками немає сенсу мазати герметиком ще. Якщо там нема сколів на стиках клапана та картера
Змінено: 20 травня, 12:48, Vadim1
like
bad
shockingly
20 травня, 16:40
answerview
Тільки що опустив поршень в саму нижню точку циліндра.Закрутив на місце свічу. Відкрутив одну половину повітряного бокса і зняв повітряний фільтр. Одягнув шлангу на глушак як радить автор відео https://www.youtube.com/watch?v=-PygTuyyNJo Подув і доволі легко продулося. Повітря виходить із патрубка який вдягається на карб і виходить  в повітряний фільтр-бокс(щоб не знімати повністю  повітряний фільтр- бокс) Так от питання: в самому  нижньому положенні  поршня пелюстковий клапан повинен бути відкритим чи закритим? Якщо пелюстковий повинен бути закритим то в мене він несправний.Ось два малюнка з Інета(коли поршень в самій нижній точці) які суперечать один одному.
На першому малюнку в позиції В пелюстковий закритий. На другому малюнку пелюстковий відкритий. Ось комент до другого (Рис.2)Цитую:На  рисунке 2 можно наблюдать расположение поршня в «нижней мертвой точке». В этом положении клапан ОТКРЫТ, а давления в цилиндре нет. Затем, поршень поршень поднимается вверх и перекрывает сначала впускное окно, а затем выпускное. После перекрытия выпускного коллектора, при достижении «верхней мертвой точки», обозначенной на рисунке 2, в цилиндре создается повышенное давление в смеси горючей смеси и воздуха.
То як правильно?
Змінено: 20 травня, 17:05, alex588
like
bad
shockingly
20 травня, 20:19 відповів для alex588  
answerview
НМТ показано но першому малюнку , малюнку В, продувочні вікна повинні буті повністю відкриті. Клапан повинен бути закритим, якщо з ним все нормально. І повітря не повинно проходити скрізь нього
Змінено: 20 травня, 20:20, Vadim1
like
bad
shockingly
21 травня, 15:09
answerview
Ось ще два відео анімації:
https://www.youtube.com/watch?v=JMG_F3_BTTo
https://www.youtube.com/watch?v=7SdgebZXoCQ&t=111s
Щоб виключити перехідний процес поршень трішки не доводив до нижньої точки коли поршень йшов в низ(пелюстковий повинен бути закритий) .Навіть в  такому положенні з вихлопної труби легко продувається(вихід з карба був закритий целофанкою і її видувало назовні коли дув ротом у вихлопну) Тож виходить що пелюстковий брак? Тільки що поміряв компресію. Показало 9. Цій поршневій приблизно біля  2 місяців. Спробувати поміняти пелюстковий? Я правильно розумію?
Змінено: 21 травня, 15:12, alex588
like
bad
shockingly
21 травня, 18:37 відповів для alex588  
answerview
Зніми пелюстковий клапан та покажи його фото для початку
Якщо є проблеми з клапаном. То мопед не буде заводитись взагалі
Скоріш за все проблема з єлектро клапаном в карбюраторі, його треба або замінити, або настроїти
Змінено: 21 травня, 18:41, Vadim1
like
bad
shockingly
21 травня, 20:09
answerview
З ел.клапаном все гаразд. у мене 2шт Японія і 2шт Китай. Всі 4 шт. ,,крутяться,, Всі канали  там перекриваються. Перевірялось на столі з блоком живлення.Жиклер збагачення в чудовому стані і не бовтається. Цей карб що в мене зараз стоїть ставився на інший скутер і чудово працював. А той що з іншого скутера на моїй хонді вів себе так само як і мій карб.
Якщо є проблеми з клапаном. То мопед не буде заводитись взагалі
Тоді чому він продувається коли поршень внизу? Як що чесно то я теж сумніваюсь що пелюстковий поганий. ЦПГ яка перед цим стояла і яку я зняв не така уже й погана була.І пелюстковий що стояв теж не  пропускав коли ротом продував. А заводився що на старій ЦПГ що на новій однаково погано на холодну.
Змінено: 21 травня, 20:11, alex588
like
bad
shockingly
21 травня, 20:59
answerview
Ось фото(тільки що зробив) пелюсткового який стояв перед цим що зараз стоїть. Він в нормальному стані але скутер не заводився на холодну як і зараз. Нагадаю що вранці можу завести скутер тільки тоді коли закриваю патрубок повітря у фільтр-боксі заглушкою і то заводиться не зразу а коли трохи покрутиш стартером. При цьому у фільтр-бокс попадає бензин. Упевнений що при цьому пелюстковому теж продувалося з вихлопної труби бо по роботі скутера нічого не помінялося. Завтра заллю в цей клапан бензин і подивлюсь чи ніде не пропускає.
Змінено: 21 травня, 21:52, alex588
like
bad
shockingly
21 травня, 21:43
answerview
Ось така ЦПГ зараз стоїть з тефлоновим покриттям.Тайвань.Жалкую що рідну японську не розточив.Треба було їхати в інше місто за 80 км.
like
bad
shockingly
22 травня, 20:02
answerview
Клапан китайський. Але в нормі. Цпг звичайний Китай , я б таку не ставив. Незрозуміло що там з продувосними вікнами, яка їх геометрія. Те що ви заводите скутер закриваючи фільтр бокс говорить про те що , або низька компресія, або підсос повітря. Більше ніяких причин немає
like
bad
shockingly
23 травня, 09:39
answerview
Зрозуміло. А яку ЦПГ порекомендуєте ну звісно  крім рідної ? Чи альтернативи немає? Компресія 9 атм. Розумію що це не ідеал але і не так погано. Це верхня компресія. Нижня  компресія теж повинна бути нормальною тому що холості оберти стабільні,ЦПГ ще не встигла витертись.
або низька компресія, або підсос повітря
Ви правильно кажете друже. Попробую пошукати підсос.
like
bad
shockingly
23 травня, 11:10
answerview
А яку ЦПГ

Vland. Це Тайвань. На моєму скутері я вже розточів під перший ремонт. Я купляв з нею й поршень Вланд.
Але можна  на підробку попасти. Дивись уважно17_wink
Под бодрьІй zov трубьІ и воплей сумасбродньІх, отправили рабов освобождать свободньІх...
Черчилль.1945 год.Следующий фашизм придет из России.Просто называться он будет иначе, мы зарезали не ту свинью
like
bad
shockingly
23 травня, 11:44
answerview
ОК. Дякую.
like
bad
shockingly
23 травня, 13:40
answerview
порекомендуєте
Найкраший варіант це купити на розборке циліндр оригінал під про проточку у токаря , та ремонтний поршень Vland. На олх багато оригінальних циліндрів під проточку
Змінено: 23 травня, 13:40, Vadim1
like
bad
shockingly
23 травня, 18:00
answerview
Я розумію. У мене є рідний циліндр японець. Мабуть прийшов час його точити. Але потрібно їхати  в інше місто за 80 км. Там як і в нас трохи не спокійно(війна) тому і вирішив поставити поки Китай хоча і розумів що це лотерея. Сьогодні з двох японських клапанів- збагачувачів зібрав один. Стало краще. Димо-генератор ніде не  показав підсосу повітря. Також перевірив за допомогою мильної води-ніде не пузирить. Також зрівняв Китайську ЦПГ яка стояла перед цим із японською(рідною) за допомогою лінійки і штангеля. Різниця в декілька мм по розташуванні вікон. Більш детальніше далі  не міряв.Ось і виходить що всього по трішки (Китая) і маємо те що маємо. Нехай ніч постоїть і зранку побачу як заведеться.Якщо чесно я на цьому скутері і так їзжу а от жінка боїться що візьме і не заведеться  якоїсь миті.Самі розумієте. Але думаю що потрібно буде попробувати поставити ручний збагачувач. Самому колхозити поки що не має бажання(хоча є всі можливості для цього). Ви  саме з таким ручним що на картинці не мали діла? Думаю що хід поршенька у нього повинен бути більше чим 5-6 мм в порівнянні з штатним(щоб якомога більше збагатити суміш на холодну) . Може хто ставив то відпишіться.

Змінено: 23 травня, 21:10, alex588
like
bad
shockingly
23 травня, 20:38
answerview
олх багато оригінальних циліндрів
Років 4 тому на олх купив такий, казав продавець що під 1 ремонт, а по факту останній, 503_biggrin06_question
Под бодрьІй zov трубьІ и воплей сумасбродньІх, отправили рабов освобождать свободньІх...
Черчилль.1945 год.Следующий фашизм придет из России.Просто называться он будет иначе, мы зарезали не ту свинью
like
bad
shockingly
Тюль купить недорого в Украине
купить телефон в Одессе со склада, Украина
купить инсталляцию для унитаза в Одессе, магазин сантехники
© 2001-2025, MOTO.com.ua - все про мотоцикли та скутери!   Зворотній зв'язок   Про нас   Реклама на сайті   Магазин